21. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Oberou Benátky o body také Lvy z Ústí?

Benátecký hokejový tým je docela slušně rozjetý. Bodoval totiž už deset zápasů v řadě a zastavit Benátecké v minulém kole nedokázal ani hvězdami nabitý celek Chomutova. V sobotu ovšem bude Benátky čekat úkol nejtěžší. K Jizeře totiž přijíždí vedoucí tým tabulky – HC Slovan Ústečtí Lvi. Středočeši se v tomto duelu budou prát o prodloužení své úspěšné bodové šňůry a očekávají také patřičnou diváckou kulisu. Samotný duel bude na benáteckém zimním stadionu sehrán v sobotu 22. října. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin! Průběh utkání budete pomoci sledovat také v podrobné on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Počátky hokeje v Ústí n. L. sahají až těsně ke konci II. světové války. V roce 1945 se dala dohromady skupina nadšenců v čele s Jaroslavem Kropáčkem a v r. 1946 založila klub ledního hokeje Sokol Ústí nad Labem. Po několika měsících po vzoru pražského jmenovce založili klub LTC (1946 - 1948).

Názvy klubu se postupně od původního LTC měnily na ZSJ Armaturka, TJ Chemička, TJ Slovan až na nynější HC Slovan Ústečtí Lvi. Deset let trvala hokejistům Slovanu Ústí nad Labem cesta z hokejového suterénu, z nejzanedbanějších míst hokejové mapy Česka mezi hokejovou českou smetánku. V roce 1997 ekonomicky vyždímaný klub odprodal práva na I. ligu Chomutovu. V následující sezoně skončil až dvanáctý ve II. lize.

Od té doby stoupá vzhůru, po třech sezonách ve II. lize strávil sedm o stupínek výš a v ročníku 2007/08 si vyzkoušel roční anabázi mezi českou elitou. Po sestupu Ústí opět patří k nejpřednějším celkům první hokejové ligy a v ročnících 2008/09 a 2010/11 se v baráži s hodně s Mladou Boleslaví neúspěšně pokoušeli opět proklouznout do extraligy. Lvi se mohou pochlubit modernou arénou extraligových parametrů, která pojme až 6500 diváků, z toho téměř pět tisícovek sedících.

Jestliže v minulých sezónách patřili Ústečtí k absolutní špičce první hokejové ligy, tak ani v letošní sezóně nemohou mít v Ústí nad Labem jiné cíle. Ctižádostivý klub manažersky vedený někdejším extraligovým hokejistou Robertem Kyselou spolu s mistrem světa z roku 1985 Jaromírem Šindelem by se rád opět v baráži pokusil o extraligu.

Otázka brankářské trojice je v Ústí vyřešena. Velezkušený jedenačtyřicetiletý Zdeněk Orct je opět učitelem dvou mladých gólmanů. Jedenadvacetiletý Pavel Francouz a teprve devatenáctiletý Michal Petrásek jsou určitě velmi pozorní žáci.

V obraně došlo jen k minimálním změnám, odešel pouze David Pojkar do extraligového Litvínova. V kolonce příchodu pak nalezneme někdejšího obránce Vsetína či Zlína Jiřího Kučného, který se neprosadil v extraligové Spartě. Novou posilou je také Dominik Boháč, mladý plzeňský zadák. Nejproduktivnějším bekem je zatím s jedenácti body ostřílený Jan Klobouček, mezi bodující opory se řadí Jiří Zeman a Lukáš Poživil.

Útok ovšem prošel radikálnějším řezem. Kariéru ukončil veterán Janků, v Ústí dále nepokračují Kanko, Mikulík, nebo Hovorka. Novými akvizicemi jsou naopak mladoboleslavský Daniel Boháč, havlíčkobrodský Miroslav Třetina či královéhradecký Jaroslav Roubík. Posledně jmenovaný už Slovanu loni pomáhal v baráži. Nejzkušenější útočník Jan Alinč v kádru žlutomodrých zůstává i pro nový ročník a v současné době vede produktivitu útočníků. V benáteckém dresu se při postupu do první ligy objevil nynější ústecký útočník Tomáš Rod.

Oba celky ve 14. kole první ligy

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě po tuhém boji zdolal favorizovaný Chomutov v nájezdech. Dvě branky vstřelil Skořepa, po jedné pak přidali Bulíř a Klimt. Benátky nastoupily v sestavě: Blažíček (Stejskal) - Jaroměřský, Pavlů, Vála, Říha, Pabiška, Mrkvička, Niko - Klimt, Skořepa, Vlach, Jonák, Král, Bulíř, Kopic, Jech, Kellner, Liška, Kouřil, Weiss

Tým HC Slovan Ústečtí Lvi v minulém kole naprosto přesvědčivě zvítězil v Písku 5:0. O branky vítězů se postarali Handlovský, Šagát, Rod, Pavlík a Kovář. Lvi nastoupili v sestavě: Orct - Zeman, Pavlík, Poživil, Rod, Handlovský, Pajič, Třetina, Hampl, Daniel Boháč, Nahodil, Klobouček, Pazourek, Gureň, Alinč, Roubík, Šagát, Kovář, Sklenička

Webové stránky soupeře

Více informací o ústeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Slovan Ústečtí Lvi

Rozhodčí

Utkání 15. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Radek Wagner z Jablonce nad Nisou. Na čarách mu budou asistovat Jakub Frodl z Prahy a Aleš Hejl z Liberce. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!