23. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Do Benátek míří Most a body by měly zůstat doma

V krátkém časovém horizontu Benátečtí zakončí sérii kvarteta domácích zápasů v řadě zápasem s posledním celkem tabulky – HC Most. Při pohledu na tabulku by se mohlo zdát, že toto utkání bude pro Benátecké snadným soustem, ale právě takovéto mače bývají mnohdy ošidné. Věřme však, že hokejisté Benátek naváží na velmi kvalitní výkony z předchozích zápasů a všechny body zůstanou doma! Zápas startuje v pondělí 24. října s úvodním vhazováním v 17:30 hodin! Sledovat můžete také tradičně podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Most

Oddíl ledního hokeje v Mostě byl založen v roce 1946. Oddíl provozoval svou činnost vedle staré průmyslové školy v Mostě. V té době neprobíhaly soutěže jednotlivých mužstev, ale byla hrána řada přátelských utkání se sousedním Chomutovem, Litvínovem aj. V té době bylo v oddíle jedno mužstvo žáků a mužů. Mužstvo mužů hrálo 1. A třídu, dnešní krajský přebor.

Novodobá historie oddílu ledního hokeje se dá shrnout do posledních deseti let. V roce 1996 výkonný výbor založil společnost s ručením omezením (HC Most spol. s r.o.), která měla svou činností vytvářet podmínky pro další rozvoj ledního hokeje v Mostě. Tuto společnost založili čtyři jednatelé, Jan Severini, Pavel Měska, Petr Ponert, a ing. Eliška Povová. Společnost vznikla ještě na starém zimním stadionu. V tomto roce se zastupitelstvo města Mostu rozhodlo o dostavbě nového zimního stadiónu.

V roce 1998 se celý oddíl přestěhoval do nového hokejového chrámu a začal psát zatím své nejlepší roky. Zlepšené podmínky přinesli své ovoce, družstvo mužů se po roce 2000 čtyřikrát pokoušelo projít neúspěšně baráží a postoupit do I. ligy ČR. Junioři a dorostenci postupují do I. ligy ČR. Oddíl zakládá oficiální hokejovou školu.

V roce 2006 oslavil klub 60. výročí svého založení a součastně i 10. výročí vzniku HC Most spol. s r.o. Největší dárek k výročí dali klubu muži "A" mužstva svým postupem do I. ligy ČR. Mostečtí se do první hokejové ligy vrátili po dvou sezónách strávených ve druhé lize. V pětičlenné baráži o druhou nejvyšší soutěž však Most možná trochu překvapivě předčil prvoligisty Písek s Chrudimí a spolu se Šumperkem se tak mohl radovat z postupu. Kádr severočeského celku se tedy pochopitelně změnil.

V mosteckém brankovišti se v pátnácti odehraných duelech vystřídalo už pět mužů s maskou. Nejvíce utkání odchytal loňský postupový hrdina Lukáš Melichar. Na sedm utkání se v brance objevil karlovarský Marek Benda, nastoupili také mladoboleslavský Michal Valent, mladý Tomáš Sork a v poslední době pak lotyšský reprezentant Edgars Lusinš, který loni v Dynamu Riga chytal KHL!

Kapitán týmu z úvodu sezóny a veterán v jedné osobě Jan Hranáč již v týmu nepůsobí, a tak jsou nejzkušenějšími například Miroslav Kuncl nebo Kamil Charousek. V obraně pak působí také mladý lotyšský reprezentant Edgars Apelis. Nejproduktivnějším zadákem tak je mladý Daniel Krejčí.

Produktivitě útočníků vládnou teprve dvacetiletí nadějní útočníci Lukáš Žejdl a Georg Mavrojanidis, kteří posbírali dvanáct, resp. deset bodů. Ani jeden však v týmu Mostu již nepůsobí, vrátili se totiž do slávistické juniorky. Současně skončili také další útočníci – Rudovský, Havlíček a Nedrda. Nejproduktivnějším hráčem současného týmu je tak jen se šesti body zkušený Zdeněk Tauš. Ofenzíva však vůbec není mosteckou silnou stránkou. Hokejisté zpod kopce Hněvín totiž nastříleli v první lize dosud nejméně branek ze všech týmů.

Webové stránky soupeře

Více informací o mosteckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
HC Most

Rozhodčí

Utkání 16. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Zbyněk Kubičík z Nového Jičína. Na čarách mu budou asistovat Jiří Chocholouš z Brna a Daniel Reich ze Znojma. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.