24. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky poslední Most doslova udolaly

16., pondělí 24. 10. 2011
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Mostečtí hokejisté v roli outsidera hráče Benátek v rámci 16. prvoligového kola notně potrápili. Papíroví favorité nakonec přece jenom zvítězili těsně 3:2, avšak na výhru se hodně nadřeli. Tentokrát scházela lehkost z předchozích zápasů, ale ocenit musíme především bojovnost ze strany Benátek. Tři body trefil v samém závěru nejproduktivnější hráče celé soutěže Lukáš Král. Ve středu Benátečtí zajíždějí na led souseda v tabulce - Hradce Králové.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Pabiška, Štich, Niko - Vlach, Skořepa, Klimt, Vařecha, Král, Jonák, Kellner, Jech, Kopic, Weiss, Kouřil, Liška.
Most: Lusinš (Melichar) - Látal, Martinec, Krejčí, Apelis, Panuška, Šulc, Dostál, Brožovský - Klíma, Divíšek, Tauš, Vaněk, Vachovec, Rohan, Bauer, Heinisch, Slavíček, Ondráček, Přeučil, Hanzl.
Branky a nahrávky: 2. Pavlů (Skořepa), 41. Štich (Král), 57. Král - 6. Klíma (Krejčí), 14. Krejčí (Heinisch, Rohan). Rozhodčí: Kubičík - Chocholouš, Reich. Vyloučení: 7:11 + navíc Martinec, Krejčí (oba MST) 10 minut OT, Krejčí (MST) 20 minut OK. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 325. Střely na branku: 35:24.

Fotogalerie

Komentář

Benátky začaly utkání tím nejlepším možným způsobem. Říhovu střelu ještě lotyšský brankáře Lusinš našel ve svém klíně. Na konci 2. minuty ale po Skořepově vyhraném vhazování vystřelil Michal Pavlů, Lusinš patrně vůbec nic neviděl a touš zastavila až síť v mostecké brance - 1:0. Poté dostaly Benátky možnost přesilovky a Klimt v jejím úvodu ve velmi dobré pozici jen těsně minul hostující klec. A tak přišel trest pro domácí celek. Mostečtí skórovali dokonce ve vlastním oslabení. Ve zmatcích v benáteckém pásmu vybojoval kotouč mladý obránce Krejčí, naservíroval jej Tomáši Klímovi, který prostřelil Blažíčka - 1:1. Na počátku 9. minuty vymyslel Lukáš Král geniální přihrávku na zcela volného najíždějícího Marka Pabišku, jenž z mezikruží rozezvučel tyčku Lusinšovy klece. A otřepané pravidlo nedáš - dostaneš mohlo fungovat. Z protiútoku totiž v přečíslení nabil Přeučil Ondráčkovi, jehož pohotovou střelu bravurně vyrazil Blažíček. Ve druhé polovině první části se na trestnou lavici postupně pakovali Niko a Štich a Mostečtí nabídnutou dvojnásobnou přesilovkou nepohrdli. Daniel Krejčí prostřelil Blažíčka střelou po ledě - 1:2.

V závěru první části ještě Kellnera vychytal lotyšský reprezentant Lusinš. V úvodu druhé periody měl obrovskou šanci na zvýšení stavu mostecký útočník Tomáš Rohan, ale svojí dělovkou pouze rozezvučel tyčku Blažíčkovy klece. Benáteckým se herně ve druhé třetině příliš nedařilo. V přesilových hrách jim puk přeskakovaly hokejky, finální přihrávky byly mnohdy nepřesné a Most také pozorně bránil. Když se hostující obrana trochu rozestoupila, volný Josef Skořepa po Klimtově přihrávce trefil břevno Lusinšovy klece. Následně se strhla velká mela před před mosteckou branku, avšak nikdo z hráčů v tmavě modrých dresech touš do branky nedotlačil.

Třetí třetina začala pro benátecké hokejisty stejně dobře jako ta první. A branku vstřelili ještě dřív. Už po čtyřiceti vteřinách hry si totiž z modré čáry trochu popojel David Štich, aby poté po přihrávce Lukáše Krále mohl nezadržitelně napnout síť - 2:2. Hosté se nechtěli s vyrovnaným stavem smířit, Rohan ujížděl v oslabení a svou střelu namířil jen těsně vedle. Šance k vidění byly, stačí zmínit Kopicu střelu z bezprostřední blízkosti nebo pokus agilního Rohana, který letěl mimo Blažíčkovu klec. Poté se na ledě přiostřilo a sudí museli řešit několik doutnajících hádek a šarvátek, a také rozdávat tresty. Rozhodnutí nakonec přinesla 57. minuta. Puku se chopil zkušený Lukáš Král, vybruslil až před Lusinše a zasunul touš mezi jeho betony do branky - 3:2. Emoce vzplály v hlavě mladého Daniel Krejčího, který si po spršce ostrých nadávek vysloužil od sudího Kubičíka trest do konce zápasu. V power play už se Most k ničemu vážnějšímu nedostal, a tak body brali šťastnější domácí.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Tento zápas byl z naší strany méně povedený. Byl možná nejhorší v sezóně. Cenné je, že jsme dokázali vyhrát. Kupříkladu v loňského sezóně jsme podobné zápasy s papírově lehčími soupeři prohrávali. Měli jsme výborný úvod, poté jsme soupeře podcenili, to člověk zná z vlastní zkušenosti. Pak nám ve většině případů chyběly půlkroky, větší přesnost. S tím jsme se potýkali do začátku třetí třetiny. Pak se dá říct, že to vzal na sebe Lukáš Král, když připravil vyrovnávací gól a vítězný sám vstřelil."

Kamil Kašťák, trenér Mostu
"Zápas se nám na začátku moc nepovedl. Dostali jsme rychle branku, byli jsme trošku ustrašení. Poté jsme využili přesilovky. Ve druhé třetině jsme hráli hodně v oslabení, ale ubránili jsme se. Ve třetí třetině jsme opět dostali rychlý gól, to se nám nemůže stávat. Poté jsme hráli s domácími vyrovnaný hokej. V závěru jsme hráli přesilovou hru, při které jsme inkasovali. Prostě nemůžeme dostat v poslední přesilovce branku, navíc takovou lacinou branku. Každý zápas nás sraží vlastní chyby. Utkání, ve kterých příkladně bojujeme, prohráváme často o gól. Musíme se připravit na příští zápas. Jdeme zápas od zápasu. Dnes jsme byli blízko bodového zisku, ale nemáme nic. Takže jsme z toho takoví špatní."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!