25. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

První liga pokračuje v rychlém tempu, ve středu Benátečtí jedou do Hradce

Po pondělním kole tu v rychlém sledu prvoligová soutěž pokračuje další kompletní rundou zápasu. V rámci 17. pokračování druhé nejvyšší tuzemské soutěže se benátečtí hokejisté vydají na led východočeského celku HC VCES Hradec Králové, tedy tradičního soupeře. "Na zápas se velmi těším, už jen proto, že jsem v Hradci v minulosti působil. Soupeř je to určitě hratelný, věřím, že nějaký bod přivezeme," nechal se před samotným utkáním slyšet benátecký zadák Michal Pavlů. Zápas startuje na hradeckém zimním stadionu ve středu 26. října. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin! U tradičního on-line přenosu se na vás bude těšit náš hradecký kolega Sanny Muharem.

Představujeme soupeře - HC VCES Hr. Králové

Hradecký hokejový klub prošel především během léta řadou zásadních změn. Pod Bílou věž se z Vrchlabí, kde první liga po čtyřech sezónách končí, přestěhovali mecenáši Aleš Kmoníček a Petr Dědek. Mezi členy představenstva jsou i někdejší reprezentanti a hlavně odchovanci královéhradeckého hokeje Martin Hosták a Jan Hrdina. S Východočechy se Benáteckým v minulých sezónách poměrně dařilo, na soupeřově ledě Benátky loni vyhrály dokonce vysoko 7:1! Určitě bych se nezlobili, kdyby družina pod vedením trenérů Černého, Škalouda a Nečase přivezla body i ve středu.

Velkou obměnou prošel v Hradci Králové post brankáře. Protože Filip Luňák je dlouhodobě zraněný, hledali trenéři náhradu. Našli ji v Jakubu Čechovi, který v loňské sezóně kryl branku prvoligového Tábora. Dvojkou je v současné době nadějný Jiří Blažek, který přišel z druholigového Kolína. V pěti duelech se pak v Hradci z Pardubic objevil gólman Vladislav Koutský.

Z Vrchlabí se do východočeské metropole přestěhovali zadáci Václav Čížek, Ondřej Poživil nebo Lukáš Chmelíř, jenž extraligu hrával například ve Vítkovicích, Třinci nebo Vsetíně. Velkým příslibem je devatenáctiletý Zdeněk Čáp, mimo jiné mistr světa v inline hokeji organizace FIRS. Nejproduktivnějším obráncem je zatím s osmi body Milan Karlíček, druhý v produktivitě beků je pak bývalý zadák Pardubic, Ústí či Třince Martin Vágner.

Také útok doznal jistých změn. V kolonce odchodů je zřejmě největší ztrátou produktivní Jaroslav Roubík, který se rozhodl prodloužit své působení v ambiciózním Ústí nad Labem, kde loňskou sezónu dohrával. Naproti tomu pokračuje brzy čtyřicetiletý matador Jiří Kadlec, šikovný Vít Budínský či zkušení Martin Koudelka s Patrikem Moskalem. Všichni tito jmenovaní patří k pravidelným bodovým přispěvatelům, nejproduktivnějším z nich je již dvacetibodový Patrik Moskal. Novými muži v hradecké kabině jsou Vladislav Kubeš z Vrchlabí či dvaatřicetiletý Michal Tvrdík, někdejší forvard Pardubic, Plzně, Karlových Varů, Znojma či Mladé Boleslavi. Nováčkem je také šestatřicetiletý zkušený útočník Luděk Brož, který se do Čech vrací po dlouhých letech strávených ve Francii a Itálii. Brož je mimo jiné také reprezentantem v inline hokeji.

Webové stránky soupeře

Více informací o královéhradeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře - HC VCES Hradec Králové

Rozhodčí

Utkání 17. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Martin Grech ze Sokolova. Na čarách mu budou asistovat Zuzana Arazimová z Veleně u Prahy a Jan Čížek z Pardubic.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!