26. 10. 2011 | Martin Voltr, Ondřej Nejedlo

Benátečtí vyloupili královské město

17., středa 26. 10. 2011
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
Benátečtí hokejisté mají v letošní sezóně formu jako řemen. Právem jim také patří druhá příčka v tabulce zápasů na cizích kluzištích. Toto výtečné postavení také potvrdili v Hradci Králové, kde se v úvodu utkání dostali do vedení Jechovou brankou. Skóre velmi skoupého zápasu na góly vyrovnal až v 45. minutě při dvojnásobné přesilovce domácí Brož. O tom, že tři body poputují do středních Čech rozhodl 135 sekund před koncem základní hrací doby benátecký Vít Jonák.
Hr.Králové: Čech - Chmelíř, Karlíček, Poživil, Vágner, Čáp, Hendrich, Pánek - Kubeš, Brož, Kadlec - Radil, Tvrdík, Moskal - Jindřich, Budínský, Látal - Berger, Macháň, Kubica.
Benátky n.J.: Vošvrda - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Mrkvička, Pabiška, Štich, Ulrych - Vařecha, Skořepa, Klimt - Skalický, Král, Jonák - Kellner, Jech, Kopic - Weiss, Vlach, Liška.
Branky a nahrávky: 45. Brož (Tvrdík) - 4. Jech (Vála), 58. Jonák (Mrkvička). Rozhodčí: Grech - Arazimová, Čížek. Vyloučení: 9:13. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1119.

Komentář

Hned po minutě středečního mače putoval na trestnou hradecký matador Michal Tvrdík a Benátky tuto výhodu pět sekund před koncem využily. Ctibor Jech vyslal nenápadnou střelu zápěstím, která skončila až za Jakubem Čechem - 0:1. O chvíli později měl autor branky další šanci, ale tentokrát neuspěl.

Hradečtí hokejisté se také dostávali k řadě ostrých pokusů. Všechny ale s bravurou chytal Tomáš Vošvrda, který předchozí den nastoupil v libereckém dresu proti Třinci a v bráně nevydržel ani čtyři minuty. Především přízemní střely Východočechů, jako třeba ta Kadlecova ve vlastním oslabení, končily na jistých zákrocích mladého brankáře. V závěru třetiny podobně rozesmutnil také Michala Tvrdíka.

Benátkám možná brzo vstřelený gól v dalším průběhu příliš nepomohl a aktivita byla především na straně Hradeckých. První obrovskou šanci měla na počátku druhého dějství čtvrtá formace, ale Jan Berger v obrovském závaru nedotlačil kotouč do klece. Na Vošvrdu se dál valila jedna střela za druhou, jenže domácí nevyužili ani krátkou početní výhodu pět na tři.

Naopak když šli sami do oslabení, musel je zachránit Jakub Čech proti dorážejícímu Vítu Jonákovi. Celé utkání se také zásluhou výkonu hlavního rozhodčího Grecha stávalo čím dál nervózějším a hra v pěti příliš k vidění nebyla. Dokonce čtyřikrát putoval na lavici hanby Michal Pavlů a chvíli po konci jeho posledního trestu měli Hradečtí další obrovskou příležitost. Znovu to byl Jan Berger, kdo dostal přihrávku do úniku, ale Tomáš Vošvrda se proti němu skvěle roztáhnul. Na druhý gól utkání se tak stále čekalo.

Další vyloučení na sebe nenechala dlouho čekat ani ve třetí třetině. Hradec šel sice do čtyř, ale chvíli poté dvakrát fauloval soupeř a když hráli domácí dvojnásobnou přesilovku, dosáhli vytouženého vyrovnání. Na modré čáře se s ničím nepáral Luděk Brož a kotouč jen prudce nahodil na benáteckou branku. Zástup hráčů před Vošvrdou ale způsobil, že se puk zastavil až za zády nic netušícího brankáře - 1:1.

Hradečtí mohli brzy dokonce převážit stav na svou stranu, ale akvizice z Pardubic Lukáš Radil ztroskotala při střele z úhlu na obětavém obránci Benátek. Oběma týmům se i nadále dostávalo řady přesilovek. Co však přimělo všechny přítomné k pozornosti, to byl až přelom 56. a 57. minuty. Za katr totiž putovali v rychlém sledu dva Hradečáci a i když k nim za chvíli přibyl jeden soupeř, Benátky stejně dokázali vstřelit rozdílový gól. V pohledné kombinaci poslal Tomáš Mrkvička kotouč na Víta Jonáka a ten zavěsil pod víko hradecké branky - 1:2.

Domácí už neměli co ztratit a záhy zkusili hru bez brankáře. V ní měl největší šanci hradecký štírek Vít Budínský, kterého hostující obránci propustili až před Vošvrdu. Ten ale zaúřadoval i v tomto případě a i přes hradecký nápor už cenné vítězství pro svůj tým udržel.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Hodnocení není vůbec příjemné. Dnes se utkaly dva sousedi v tabulce, hra byla víceméně vyrovnaná. Byl to urputný boj a nám pochopitelně docházejí síly. Systém soutěže je velice náročný. My se na vstřelenou branku strašně nadřeme a pak lehce inkasujeme. Což si myslím, že je obrovská škoda, protože většina kluků si dnes sáhla na dno. V zápase bylo hodně vyloučených hráčů, což průběhu moc neprospělo. V závěru jsme ještě mohli vyrovnat, ale štěstí nestálo při nás.

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou):
Mně se to utkání samozřejmě hodnotí dobře, jelikož jsme získali tři body se silným soupeřem. První vzájemný duel jsme doma nezvládli, takže jsme sem přijeli s tím, abychom se nějakým způsobem revanžovali. Dali jsme první branku, pak naše hra ale opadla, přestali jsme bruslit. Od druhé třetiny byla hra ovlivněna rozhodčími, kteří neustále vylučovali. Hráči nevěděli, jak se v tom mají orientovat, protože rozhodčí vylučovali za banální věci. Jsem rád, že jsme nakonec vstřelili šťastnou branku v závěrečné přesilové hře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.