4. 11. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká v sobotu těžký duel v Jihlavě

Zajímavé utkání dvou sousedů z vrchních pater tabulky bude pro prvoligové příznivce přichystáno v sobotu v Jihlavě. Na Vysočinu totiž zavítají páté Benátky a střetnou se s místní Duklou, se kterou je v tabulce dělí jen jediný bod. V prvním letošním vzájemném duelu se z těsné výhry 2:1 radovaly Benátky, trefil ji v samém závěru tečující Michal Pavlů. Druhé letošní vzájemné střetnutí těchto dvou celků bude na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě sehráno v sobotu 5. listopadu. Začátek duelu je naplánován na 17:30 hodin! Utkání můžete sledovat také pomocí tradiční on-line reportáže!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Při představení kádru našeho soupeře začněme tradičně u brankářského postu. Ten se před letošní sezónou změnil velmi výrazným způsobem. Dlouholetá opora, gólman Milan Řehoř odešel do týmu ambiciózního Chomutova a v Dukle nepokračuje ani Marek Benda, jenž kryje záda Lukáši Mensatorovi v Karlových Varech. Mezi tyčemi se tak střídají mladí brankáři Dominik Halmoši a Filip Novotný, přičemž více duelů zatím odchytal plzeňský brankář Halmoši.

Opory zadních řad zůstaly v jihlavském kádru i pro letošní sezónu a patří k základním stavebním kamenům defenzivní činnosti mužstva. Jedná se především o Jiřího Dobrovolného, někdejšího beka Plzně, který v extralize posbíral více než tři stovky startů, dále pak Rostislava Malenu, jenž si nejvyšší soutěž zahrál například na Kladně či ve Zlíně, a v neposlední řadě Tomáše Ficence, bývalého zadáka Vítkovic či Ústí. Všichni tři jmenovaní si dokonce tuzemskou extraligou zahráli i v Dukle Jihlava. Před sezónou navíc zadní řady přišel vyztužit lotyšský mládežnický reprezentant Kriss Grundmanis. Nejproduktivnějším bekem Dukly a také celé první ligy je s šestnácti body Tomáš Kolafa, který v ročníku 2008/09 dokonce navlékal benátecký dres.

Po loňské sezóně se rozhodl ukončit hráčskou kariéru dlouholetý tahoun Jihlavy, útočník Oldřich Bakus. Šikovný forvard každoročně patřil ke špičce v kanadském bodování a spolu se svým kolegou z útoku Danielem Hodkem tvořili sehrané duo. Hodek však v týmu Dukly pokračuje a je s dvaceti body nejproduktivnějším hokejistou Jihlavy. Tahouny mužstva jsou také Michal Jeslínek, Tomáš Čachotský nebo nově příchozí Radek Hubáček s Petrem Dominem.

Trenérské duo týmu je tvořeno dvěma někdejšími vynikajícími hokejisty. Hlavním koučem je Petr Vlk, bývalý československý reprezentant a útočník Jihlavy. Jeho asistentem je pak Patrik Augusta, jihlavský rodák se zkušenostmi dokonce z NHL a německé nejvyšší soutěže.

Oba celky v 19. kole první ligy

Tým HC Dukla Jihlava doma porazil Písek bez větších problémů 4:0. Dvě branky vstřelil Jeslínek, po jedné pak přidali Mrňa a Hubáček. Dukla nastoupila v sestavě: Halmoši - Ficenc, Kaláb, Kolafa, Malena, Grundmanis, Dobrovolný, Jaroš, Petráček - Hodek, Domin, Čachotský - Jeslínek, Mrňa, Padělek - Krupka, Hubáček, Zeman - Bezděk, Maliník, Mikšovský

Celek HC Benátky nad Jizerou uspěl v Berouně, kde po výhře 3:0 získal velmi cenné tři body. O góly se postarali Vařecha, Jonák a Pavlů. Výborným výkonem výhru hostí podpořil brankář Blažíček. Benátky nastoupily v sestavě: Blažíček (Nedvídek) – Říha, Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Ulrych, Vála, Pabiška, Pavlů, Kellner – Kopic, Vařecha, Jonák, Vlach, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Kouřil, Skalický

Webové stránky soupeře

Více informací o jihlavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Dukla Jihlava

Rozhodčí

Utkání 20. kola první hokejové ligy mezi Jihlavou a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Úlehla z Pardubic. Na čarách mu budou asistovat Ladislav Lučan z Hradce Králové a Tomáš Svoboda z Jičína.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.