5. 11. 2011 | Libor Kucza, Libor Kucza, Tomáš Nejedlo

Benátky inkasovaly v Jihlavě půltucet branek

20., sobota 5. 11. 2011
Dukla - Benátky n.J. JIH - BEN
Že duel v Jihlavě nebude pro benátecké žádnou procházkou růžovým sadem, bylo jasné už před úvodním vhazováním. Dukla totiž doma letos neztratila ještě ani bod. A tuto výbornou bilanci si nezkazila ani po sobotním podvečeru, svého tabulkového souseda z Benátek nad Jizerou totiž smetla jednoznačně 6:1. O jediný úspěch Benátek se postaral v první třetině Josef Skořepa. Venkovní trojboj páté Benátky završí ve středu, kdy budou zajíždět do Kadaně.
Dukla: Halmoši (Novotný) - Malena, Kaláb, Kolafa, Dobrovolný, Jaroš, Petráček, Grundmanis - Hodek, Hubáček, Čachotský - Jeslínek, Padělek, Zeman - Domin, Karpov, Krupka - Mikšovský, Bezděk, Pometlo
Benátky n.J.: Blažíček (20. Nedvídek) - Říha, Jaroměřský, Mrkvička, Ulrych, Vála, Vitásek, Pabiška, Pavlů - Kellner, Kopic, Vařecha, Jonák, Vlach, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Kouřil, Skalický
Branky a nahrávky: 10. Mikšovský (Bezděk, Pometlo), 11. Jeslínek (Padělek), 20. Domin (Krupka, Dobrovolný), 20. Čachotský (Hodek, Hubáček), 40. Karpov (Hodek, Hubáček), 51. Kaláb (Jeslínek) - 10. Skořepa (Ulrych, Mrkvička). Rozhodčí: Ro. Čech - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1816. Střely na branku: 36:28.

Komentář

Mělo to být utkáné dvou vyrovnaných celků, dvou mužstev, která se rvou o přední příčky tabulky. Na ledové ploše Horáckého zimního stadionu se však zdánlivě dramatické utkání proměnilo v exhibici. Domácí utkání zcela ovládli.

Úvodní minuty střetnutí se však tomuto scénáři poněkud vymykali. Vetším elánem totiž oplývaly benátečtí hokejisté. „Palivo“ z jejich žil však pomalu, ale jistě mizelo. Iniciativu přebírala Dukla Jihlava. Gólovou smršť odstartoval v čase 9:10 Adam Mikšovský, který uháněl se svými spoluhráči do přečíslení 3 na 2. Zvolil individuální zakončení, střelou mezi betony Blažíčka poslal červenožluté do vedení – 1:0. Hosté na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat, vyrovnáno bylo za pouhých 45 vteřin. Josef Skořepa nabral rychlost, prosmýkl se mezi dvěma beky domácích a ukázkovým blafákem nedal Halmošimu šanci – 1:1. Branková estráda ale neměla konce. V čase 10:59 svému soupěři Dukla opět odskočila. Šťastným střelcem byl Michal Jeslínek, který využil špatného odhadu benáteckého brankáře a z pozice levého kruhu poslal kotouč od prázdné branky – 2:1.

Jihlavští hokejisté měli stále navrch. Pohroma pro Benátky však přišla v závěrečné minutě, hosté inkasovali rovnou dvakrát. Nejprve se elegantním blafákem prosadil Petr Domin – 3:1, 17 vteřin před koncem přidal další branku Tomáš Čachotský – 4:1. Dukla úvodní třetinu ovládla.

V načaté práci pokračovali domácí i druhém dějství. Brankové hody se sice nedostavily, vedení si však jihlavšté borci s přehledem hlídali. Zdálo se, že Dukla pomalu přejde na obrannou taktiku. Opak však byl pravdou. I když si domácí nevypracovávali větší příležitosti, stále byli pro hosty hrozbou. Kýženou branku se jim nakonec vsítit podařilo, a to opět v závěrečné minutě, kdy se prosadil po zranění se vrátivší Tomáš Karpov – 5:1.

Třetí perioda měla téměř stejné parametry jako předcházející. Benátečtí hokejsté se nevzdávali, jejich snažení ale cosi chybělo. Poslední naděje na úspěch hostí rozmetal v 51. minutě Tomáš Kaláb, který ranou od modré zvýšil již na 6:1. Když poté nevyužili domácí přesilovou hru, utkání tímto skóre skončilo.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (asistent trenéra Benátek): „Začátek utkání jsme měli lepší než domácí, pak jsme obdrželi prní gól, na který jsme ještě byli schopni reagovat. Poté přišly další branky, které zlomily výkon našeho gólmana. Utkání jsme se snažili dohrát s čestným výsledkem, bohužel jsme ale obdrželi šestigólový debakl.“

Petr Vlk (trenér Dukly): „Prvních 8 minut nás soupeř přehrával, pak jsme začali hrát svojí hru. Přálo nám také hodně štěstí. Po dnešním utkání jsem spokojen s výkonem celého mužstva.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.