11. 11. 2011 | Tomáš Nejedlo

Po třech venkovních zápasech opět doma, přijedou Litoměřice

Po čtrnácti dnech a třech venkovních duelech se benátečtí hokejisté opět vrací na domácí led. Z páté pozice budou hájit roli favorita proti soupeři, kterému patří momentálně devátá příčka, a sice týmu HC Stadion Litoměřice. Na litoměřickém ledě Benátečtí na počátku října urvali za těsnou výhru 4:3 všechny body a naplno bodovat budou chtít zcela jistě i v sobotu 12. listopadu. Úvodní buly sudí Florian na benáteckém zimním stadionu vhodí v 17 hodin. Průběh utkání můžete sledovat také v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Hokej v Litoměřicích spatřil světlo světa až v roce 1972, klubovými barvami pak jsou bílá, modrá a oranžová. Od letošní sezóny se Stadion pyšní zcela nově zrekonstruovanou moderní Kalich Arenou, která pojme až 1750 sedících diváků. Zázemí je tak v městě zahrady Čech vskutku na špičkové úrovni. Mezi nejslavnější odchovance klubu patří například Milan Hnilička, Martin Škoula, Radek Hamr, Kamil Kreps nebo Milan Toman.

Benátky se s Litoměřicemi před postupem Stadionu do první ligy v novodobé historii střetly v sezóně 2001/2002, kdy Středočeši v rámci 2. předkola Tipsport Cupu na ledě soupeře zvítězili vysoko 7:4. Kališníci v průběhu dalších sezón působili v krajském přeboru, následně pak ve druhé lize a v předloňské sezóně se jim podařil historický postup do druhé nejvyšší soutěže. V mistrovském duelu bylo před loňským ročníkem poslední utkání datováno do roku 1995, avšak to byly Litoměřice spojeny s Mělníkem. Samotné VTJ Litoměřice změřily síly s Benátkami v „mistráku“ naposledy v sezóně 1990/91.

Loňský prvoligový nováček skončil po dlouhodobé části jen těsně před branami předkola play-off. Už v loňském ročníku Stadion spolupracoval s několika kluby. Nejhojněji určitě s extraligovým Litvínovem a prvoligovým Ústím nad Labem. Od letoška navázali Severočeši spolupráci také s Mladou Boleslaví.

V úvodu letošní sezóny byl stálicí v litoměřickém brankovišti veterán Dušan Salfický, jehož služeb však nyní využívají extraligové Karlovy Vary, a tak je spolehlivou jedničkou týmu také zkušený Petr Přikryl, který přišel z Plzně.

Zřejmě nejznámějším jménem v litoměřické obraně pro benátecké fanoušky je určitě Václav Drábek. Ten totiž necelé tři sezóny působil právě u Jizery. Až v loňské sezóně výměnou za Jána Bendíka odešel do Vrchlabí a nyní se bude prát za tým s kalichem na prsou. Dalším zkušeným zadákem je sedmatřicetiletý Ondřej Kříž. Z neúspěšného angažmá z týmu ruské vyšší ligy Klinu se do Litoměřic vrátil zadák Ondřej Martinka, po zranění na ledě naskakuje i Jakub Evan. Z Ústí nad Labem se pak do týmu z města zahrady Čech přestěhovali obránci Milan Vobořil a Dominik Boháč. Nejproduktivnějším bekem je s devíti body již zmiňovaný Václav Drábek.

Útok zdobí ostřílená jména jako například Ladislav Slížek, Petr Horčička, Ladislav Gengel nebo Jaroslav Hašek. Všichni tito jmenovaní by měli patřit k oporám týmu. Pravidelný přísun kanadských bodů jistě budou zajišťovat také Martin Tvrzník a Petr Šinágl. Nejvíce bodů mezi forvardy zatím nasbíral ústecký šikovný útočník Jan Kloz. Mezi mladíky bodově přispívají například mladoboleslavští Martin Belay a Marek Loskot, který není Benáteckým určitě neznámým hokejistou, protože na břehu řeky Jizery v první lize působil a patřil na ledě k viditelným hráčům.

Oba celky ve 21. kole první ligy

Celek HC Benátky nad Jizerou nestačil na Kadaň na jejím ledě, když podlehl 2:5. O branky Benátek se postarali zkušení Klimt a Král. Benátky nastoupily v sestavě: Blažíček (41. Stejskal) - Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Ulrych, Vála, Pabiška, Vitásek, Pavlů - Klimt, J. Skořepa, Vařecha - Jonák, Král, Skalický - Kopic, Jech, Liška - Kellner, Kouřil, Weiss

Tým HC Stadion Litoměřice v domácím prostředí zdolal soupeře z Písku výsledkem 3:1. Stadion nastoupil v sestavě: Přikryl (Meravý) - Kříž, Vobořil, Martinka, Stříteský, Drábek, Evan, Tvrzník, Boháč - Rindoš, Slížek, Horčička - Loskot, Belay, Hašek - Gengel, Kloz, Novák - Tůma, Hlusička, Kafan

Webové stránky soupeře

Více informací o litoměřickém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Stadion Litoměřice

Rozhodčí

Utkání 22. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Florian z Chranišova u Karlových Varů. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha z Plzně a Libor Suchánek také z Plzně. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!