18. 11. 2011 | Ondřej Nejedlo, Jiří Mokrý

Vezeme se na vlně, říká Lukáš Král

Před nastávající sezónou přišel z Chrudimi s pověstí velice produktivního hráče. Tuto charakteristiku zatím bezezbytku plní. Řeč je o pětatřicetiletém útočníkovi Lukáši Královi (na snímku). Ten již kdysi v Benátkách nad Jizerou působil. Po čtrnácti letech tak následoval comeback do středočeského týmu. A právě tento ostřílený forvard odpověděl po utkání v Třebíči na několik otázek.
Z Třebíče jste si odvezli výhru 2:1. Jak jsi zápas viděl?
Věděli jsme, že v Třebíči jsou všechna utkání těžká. Ať jsem hrál, kde jsem hrál, tak jsem pocítil, že to zde není žádná legrace. Domácí to na svém kluzišti umí. Hrají zde nátlakový hokej, který jim vyhovuje. Doma jsme sice Třebíč porazili přesvědčivě 4:0, ale gólový rozdíl tak úplně neodpovídal, neboť hosté hráli velmi dobře. Takže do zápasu v Třebíči jsme šli s tím, abychom dostali co nejméně branek a odvezdli odtud nějaký bod. To, že jsou rovnou tři, tak musíme být vděční zejména našemu brankáři, který pochytal snad i nemožné.

V první třetině byly Benátky lepším týmem. Zbytek zápasu ale ovládli opticky naopak Třebíčtí. Čím to podle tebe bylo?
Jak jsem již říkal, domácí hráli nátlakový hokej, který umí. Z toho samozřejmě pramení chyby na naší straně. Byli jsme všude o krok dýl. Třebíčtí výborně bruslili, napadali, hráli to výborně z obranné třetiny. Řekl bych, že jim zápas sedl. Ceníme si toho, že jsme zápas zvládli a i přes místy obrovský tlak domácích jsme vyhráli. Třebíč měla, dle mého názoru, největší šance ve druhé třetině. V závěru utkání drtivý tlak neměla. Ve třetí třetině jsme se trošku zmátořili. Přesto domácí byli v tlaku, ale jak jsem říkal, chyběly jim vyložené šance.

Ty jsi v loňské sezóně zažil sestup s chrudimským týmem. Jak si letos užíváš sezónu v Benátkách nad Jizerou?
Užívám si to maximálně. Je to nebe a dudy. Když srovnám Chrudim a momentální benátecký tým, tak je to nesrovnatelné. V loňské sezóně v Chrudimi byl doslova zázrak, že jsme byli do posledních kol na dostřel udržení se v soutěži. Letos v Benátkách je to úplně o něčem jiném. Benátky jsou zajištěný klub, jenž je farmou Liberce. Všechno zde funguje tak, jak má. Člověk je zde jen od toho, aby hrál hokej. Výborně se podařil začátek, čehož si velmi vážíme. Pak se ta síla projeví v zápasech jako v Třebíči, kdy jsou domácí opticky lepší, přesto o jednu branku vyhrajeme. Je to tím, že se vezeme na vlně.

V Chrudimi ses potkal s třebíčským útočníkem Tomášem Kautem. Neproběhli před zápasem nějaké hecovačky?
Hecovačky neproběhly. Zápasů je tolik, že vidíme čtyřikrát za sezónu. Byl jsem rád, že jsem ho viděl, pozdravili jsme se. Při podávání rukou jsme si vyměnili pár vět. V současném hokeji nějaké objímačky před zápasem a během přestávek, to se prostě nenosí.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!