21. 11. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí budou hájit roli favorita i proti Šumperku

Při pohledu na tabulku první hokejové ligy musí panovat v Benátkách rozhodně spokojenost. Hokejisté od Jizery navíc už tři zápasy v řadě neztratili žádný bod a vezou se tak na vítězné vlně. Zastavit by se podle papírových předpokladů neměli ani na stanici jménem Salith Šumperk. Soupeř z podhůří Jeseníků však po šestigólovém přídělu v Písku doma překvapil v derby utkání s Olomoucí, když získal všechny body a svezl se na vlně euforie. Zápas startuje na benáteckém zimním stadionu v pondělí 21. listopadu a úvodní buly pak bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh utkání tradičně nabídne také podrobná on-line reportáž!

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

Bezprostředně po osvobození Československa založili příznivci ledního hokeje při TJ Železničář Šumperk hokejový oddíl. První kroky oddílu řídili činovníci Lachman, Sedlák, Zdeněk Šubrt za pomoci mnoha dalších obětavců. Základ družstva tvořili studenti průmyslové školy železniční a několik nadšenců, kteří kouzlu tohoto sportu podlehli již ve svých bývalých domovech. To se psal rok 1945.

Názvy klubu se postupně měnili od TJ Železničář přes TJ Baník, TJ Lokomotiva, HC Šumperk, HC Papíroví Draci, HC Draci, Hokej Šumperk 2003 až k nynějšímu Salith Šumperk. Předminulý rok se Šumperku naskytla možnost dostat se do 1. ligy snadněji, než kdykoli předtím jiným týmům. A prezident klubu Vladimír Velčovský začal dělat vše pro postup. Cíl se podařilo splnit a Draci se tak po dlouhých letech opět probojovali mezi prvoligovou elitu. Tam ale vydrželi jen rok, protože opět sestoupili do druhé ligy, aby v ní vydrželi jen rok a stěhovali se zpět do druhé nejvyšší soutěže, ve které letos působí jako nováček spolu s Mostem.

Šumperk v loňském ročníku ovládl druholigovou skupinu Východ a s pouhou jedinou porážkou opanoval také následnou baráž, ve které možná trochu překvapivě spolu s Mostem předčil prvoligisty Chrudim s Pískem a po roční pauze se tak vrátil mezi prvoligové mančafty.

V letošní sezóně se zatím v šumperském brankovišti vystřídali tři gólmani. Nejvíce duelů z této trojice odchytal Tomáš Štůrala, který si zachytal extraligu ve Zlíně. O několik zápasů méně má v letošních statistikách mladý Roman Boška, jenž působil v mládežnických týmech Třince. Dva mače pak za Šumperk letos chytal vítkovická dvojka Filip Šindelář, který v minulosti navlékl také druholigový benátecký dres.

Obranná činnost Draků není vůbec tou nejsilnější stránkou, ba naopak. Draci po Mostu inkasovali vůbec nejvíce gólů v celé první lize – celkem devadesát devět. Světlou výjimkou je se čtrnácti body ofenzivní zkušený bek Aleš Holík. Aleš Křetinský, ostřílený sedmatřicetiletý někdejší zadák Komety Brno, Znojma či slovenských extraligových celků Trenčína a Skalice, však zůstává se čtyřmi body a čtrnácti mínusovými body hodně za očekáváním.

Nejproduktivnějším útočníkem je s osmnácti body bývalý hráč například Vítkovic Jakub Hulva. Vůbec nejzkušenějším hokejistou družiny hlavního trenéra Radka Kučery je jeho hrající asistent a brzy čtyřicetiletý veterán Roman Meluzín. Mistr světa z roku 1996 má i v tak pokročilém věku týmu stále co dát, což dokazují i jeho statistiky. Jen o rok mladší je další zkušený mazák Karel Plášek, dlouholetá opora Orlů ze Znojma. Bodový přísun zajišťuje také mladý Daniel Vrdlovec či šikovný Michal Velecký.

Rozhodčí

Utkání 25. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Jaromír Vampola z Vatína u Žďáru nad Sázavou. Na čarách mu budou asistovat Václav Beneš z Chýně u Prahy a Milan Štofa z Příbrami. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!