3. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo

Prvoligový kolotoč se po pauze opět rozjíždí, do Benátek míří Třebíč

Prvoligový kolotoč opět po vánoční pauze nabere na obrátkách. Prvním soupeřem Benáteckých v novém kalendářním roce bude Třebíč. Benátky budou doma proti předposlednímu týmu prvoligové tabulky hájit pátou příčku a povinnost jim velí vyhrát. Středočechům na záda dýchají Hradec Králové a Havlíčkův Brod, a tak ve středu 4. ledna očekávejme tříbodovou výhru domácích barev. Duel na benáteckém zimním stadionu startuje v 17:30 hodin a jeho průběh nabídne také tradiční on-line reportáž!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Počátky hokeje v Třebíči se datují k 15. prosinci 1928. Názvy klubu se postupně měnily z Horácké Slavie na Elektromontážní závody, Kovosvit, Spartak, Západomoravské strojírny, Zetor B, Elitex a od roku 1990 opět na Horáckou Slavii.

Výrazným mezníkem celku z Horácka je postup do první ligy, v sezóně 1997/98. Sezóna 1999/2000 přinesla zabydlení se Třebíčských v první lize. V prvních dvou utkáních si v Třebíči zahráli z důvodu problémů při podepisování smlouvy v NHL i Patrik Eliáš a Kanaďan Brendan Morisson. Ze slavných odchovanců jmenujme třeba Oldřicha Válka, Patrika Eliáše, Martina a Romana Erata, Michala Mikesku či Leoše Čermáka.

Pozici jedničky si v Třebíči v letošní sezóně vybojoval mladík Šimon Hrubec z Českých Budějovic, který se zatím mezi tyčemi představil celkem dvaatřicetkrát! Hrubec si v extraligovém Mountfieldu připsal celkem pět extraligových startů, v první lize působil v Písku. Druhý gólman - Martin Štefl chytal pouze čtyřikrát. Syn někdejšího vsetínského manažera Oldřicha Štefla se v ročníku 2007/08 jako sparťanský náhradník v jednom utkání objevil i v benáteckém dresu. Porážku na ledě tehdejšího rivala z Nymburka však porážku neodvrátil. Extraligu si Štefl zachytal ve Vsetíně či na Spartě, působil také ve slovenské Spišské Nové Vsi. Štefl však v současné době již na Horácku nepůsobí.

V obraně už v letošní sezóně už nespatřujeme největšího třebíčského srdcaře Marcela Hrbáčka, který v jedenačtyřiceti letech ukončil hráčskou kariéru. V dresu Horácké Slavie působil zcela nepřetržitě od sezóny 1992/93 a patřil vždy k pilířům zadních řad. Před tímto výjimečným počinem nezbývá nic jiného, než hluboce smeknout! Nejzkušenějším obráncem tak v současné době je čtyřiatřicetiletý Zdeněk Sedláček, který však letos zřejmě vinou zranění odehrál jen sedm utkání. Zkušenosti s extraligovými boji především z Třince mají mladí zadáci Jakub Kania a David Rangl. Srdcařem je bezesporu Lukáš Sláma, který vyjma jednoho ročníku v druholigovém Pelhřimově, taktéž stále působí v Třebíči už celou řadu sezón. Letos však má z celého týmu ve statistice účasti na ledě nejhorší bilanci – dvacet záporných bodů. Nejvíce kanadských bodů z beků, a to konkrétně jedenáct, nasbíral již zmiňovaný Rangl.

V útoku již nepůsobí produktivní hokejisté Obdržálek, Nahodil či Zahradník. Zatímco první dva šli v hokeji za lepším, Zahradník se po nespokojenosti s předloženou smlouvou pro letošník ročník rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Největší oporou je tak v současné době David Dolníček, zkušený útočník je s třiadvaceti body nejproduktivnějším hráčem HS. O dva body méně posbíral urostlý Vilém Burian. Velké oživení do týmu přinesl ústecký mladík Ondřej Havlíček, který v osmnácti duelech nasbíral patnáct bodů, ale nyní jeho služeb využívá extraligová Plzeň. V průběhu sezóny pak z Třince přišel útočník Lukáš Havel, někdejší hráč Litvínova, Slavie Praha či slovenského Martina.

Oba celky ve 35. kole první ligy

Celek HC Benátky nad Jizerou vybojoval v minulém kole v Litoměřicích alespoň bod, i když se zápas pro hosty nevyvíjel příliš dobře. Stadion nakonec vyhrál v nájezdech celkově 5:4, za hosty se dvakrát trefil Skořepa a po jedné trefě přidali Mrkvička s Jechem. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (Stejskal) - Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Vála, Pabiška, Vitásek, Pavlů - Kopic, Vařecha, Jonák, Vlach, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Kouřil, Skalický

Tým SK Horácká Slavia Třebíč vybojoval před vánoční pauzou velmi důležitou výhru 3:2 nad Pískem. Dvakrát se trefil Burian a jeden gól vstřelil Čech. Horácká Slavia nastoupila v sestavě: Hrubec (Wolf) - Kadela, Kania, Brož, Dietz, Sobotka, Sláma - Havel, Dolníček, Čech - Stejskal, Havlíček, Burian - Vondráček, Dočekal, Vítek - Heřman, Kovalský, Přibyl

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Rozhodčí

Utkání 36. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Pavel Würtherle z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Vít Komárek z Prahy a Josef Špůr také z Prahy. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.