6. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky míří dvakrát v řadě ven, nejprve do Písku

Dva venkovní zápasy v řadě čekají v prvoligovém programu hokejisty Benátek nad Jizerou. Budou cestovat k týmům, které se pohybují na hranici osmého místa, které zaručuje postup do vyřazovacích bojů. Prvním z těchto dvou soků bude Písek, tedy soupeř, se kterým Benátečtí hrají vždy vyrovnané zápasy, letošní sezóna toho budiž jasným důkazem. Jak dopadne třetí vzájemné střetnutí v této sezóně se dozvíme již v sobotu 7. ledna. Utkání v písecké Komterm Areně startuje v 17:30 hodin! Průběh utkání nabídne rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - IHC KOMTERM Písek

Písečtí dlouhou dobu patřili ke stálicím první hokejové ligy. V roce 2005 však sestoupili a ve třetí nejvyšší soutěži se vcelku pravidelně střetávali s benáteckým týmem. Oba celky se opět ve stejné soutěži potkali loni, avšak Písek po nevydařené sezóně sestoupil. Díky koupi licence od odstupujícího Vrchlabí se ale Komterm i nadále může pyšnit přívlastkem prvoligový.

Zápasy v letošním ročníku jsou pikantní hned pro několik aktérů obou celků. Z píseckého týmu na břehu Jizery v minulosti působili útočníci Jiří Kudrna, Tomáš Nouza a prosadit se u Jizery zkoušel Josef Slavík. Dále pak v Benátkách hrál obránce Jozef Lukáč, trénoval zde třetí brankář Vratislav Vajner a v benáteckém dorostu v ročníku 2007/08 chytala písecká opora mezi tyčemi, mladý Vojtěch Sedláček. Opačně působili v týmu soupeře Petr Kica a David Kellner. V neposlední řadě pak musíme zmínit sportovního ředitele Benátek Jana Slivku, jenž u Otavy dlouhá léta působil a zápas pro něj bude tradičně pikantní!

Mezi tyčemi se letos v dresu Komtermu představili čtyři brankáři. Nejvíce duelů zatím odchytal sparťanský mladík Vojtěch Sedláček. Sparta Praha pak k Otavě zapůjčila svou dvojku, Martin Faltera, někdejšího brankáře Vítkovic či Kladna. Dále se pak v Písku objevil Petr Přikryl, avšak jeho služeb nyní využívají konkurenční Litoměřice. Čtvrtým gólmanem pak je již zmiňovaný Vratislav Vajner.

Statistikám beků s deseti body vévodí první ligou dostatečně zkušený Roman Němeček, který je píseckým odchovancem a řadu sezón odehrál v Ústí nad Labem. Dalším píseckým odchovancem a zkušeným hokejistou je David Všetečka, který je druhý v produktivitě zadáků spolu s bývalým benáteckým bekem Jozefem Lukáčem. Oba nasbírali šest bodů. Z Českých Budějovic v poslední době je Písku zapůjčován ostřílený bek Miroslav Dvořák.

Velký pozor si ovšem Benátky budou muset dát na nejproduktivnějšího hráče žlutomodrých barev, kterým je Tomáš Nouza. Písecký odchovanec strávil posledních několik sezón v extraligové Mladé Boleslavi, kam má stále vyřízen střídavý start. Letos posbíral již třicet bodů. Pozornost vzbuzují také ostřílení matadoři - jedenačtyřicetiletý veterán Radek Bělohlav (zároveň hrající asistent trenéra) a o rok mladší Zdeněk Šperger, třetí nejproduktivnější útočník Jihočechů. Největším srdcařem a hecířem v týmu je bez debat Jiří Kudrna, někdejší benátecký forvard s velikým píseckým srdíčkem. Písek především v útočné fázi spolupracuje s extraligovým Kladnem.

Trenérem týmu již není Milan Stárek, kterého nahradil loňský lodivod Vrchlabí – impulzivní Josef Řeháček.

Autobusový zájezd fanoušků do Písku

Benátecký fanklub pořádá na toto prvoligové utkání v Písku autobusový zájezd. Odjezd je plánován na 14:15 hodin z Burzy. Cena 200 Kč. Hlaste se u předsedy fanklubu Lukáše Tůmy na tel. čísle 737 663 673.

Oba celky v 36. kole první ligy

Tým IHC KOMTERM Písek letos i napodruhé získal v Šumperku všechny tři body. Tentokráte Písečtí trpělivým výkonem vybojovali výhru 3:2. IHC nastoupil v sestavě: Sedláček - Žovinec, Dvořák, Pavlíček, Lukáč, Kanov, Kolarz, Havran, Všetečka - Polodna, Antončík, Suja, Slavík, Luňák, Vaniš, Mrkvička, Špergner, Nedorost, Nouza, Ferebauer, Knotek

Celek HC Benátky nad Jizerou zdolal v domácím prostředí Třebíč 2:1 a stejně jako Písek si tak připsal první tři body v kalendářním roce 2012. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (J. Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Pavlů, Vála, Pabiška, Niko - Bortňák, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Jonák, Vlach, Jech, Kopic, Vařecha, Kellner, Liška.

Webové stránky soupeře

Více informací o píseckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
IHC KOMTERM Písek

Rozhodčí

Utkání 37. kola první hokejové ligy mezi Pískem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Antonín Jeřábek ml. z Kopřivnice. Na čarách mu budou asistovat Jiří Jureček z Ostravy a Pavel Rychlý z Opavy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!