6. 1. 2007 | Mirek Ondra

Tři králové přinesli tři body

30., sobota 6. 1. 2007
Benátky n.J. - Milevsko BEN - MIL

Po vlažné první třetině, kdy pustily Benátky svého soupeře do jednogólového vedení, začali domácí pomalu kráčet k plnému bodovému zisku. Po krásné kombinaci Martina Maříka a Martina Kocmana v přesilovce zametl puk do prázdné kasy navrátilec Lukáš Zajíček. Domácí tento gól evidentně postavil na nohy a až na vyjímky bylo utkání v jejich režii. Ve třetím dějství přidal vítězný gól kapitán Jiří Jakeš. Na konečných 3:1 Zvyšoval v přesilové hře mladoboleslavský bek Petr Štrach dělovkou od modré čáry. Benátky si tak připsaly veledůležité tři body, které jim zajistily pětibodový náskok před čtvrtým Táborem, jenž podlehl na domácím ledě našemu příštímu soupeři z Nymburka.

Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Ton, Štrach, Kaulfus, Kaban - Jakeš, Kadeřábek T., Kristek - Kocman, Mařík, Zajíček - Kadeřábek J., Krupka, Skořepa - Oulík, Mácha
Milevsko: Svoboda - Štych, Votruba, Schmied, Ulman, Žlůva, Procházka R. - Suchánek, Krejčí, Pitel - Bušta, Müller, Urbanec - Novotný, Šimek, Šedivý - Jungbauer
Branky a nahrávky: 26. Zajíček (Kocman, Mařík), 45. Jakeš (Kadeřábek T., Kristek), Štrach (Vrzal, Kadeřábek T.) - 15. Šedivý (Suchánek, Šimek). Rozhodčí: J.Jílek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:9 (navíc Bušta 10 min. OT). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1/1:1/2:1/3:1.

Fotogalerie

Komentář

Tříkrálový zápas, začal ve svižném tempu. První větší šancí se prezentoval Tomáš Kadeřábek. Ze dvou metrů však namířil svou střelu nad Svobodovu branku. Rozhodčí až do jedenácté minuty neudělili žádný trest, což napomohlo plynulosti hry. Ve čtrnácté minutě šel ale pykat za držení Tomáš Klouček a hosté po devadesáti vteřinách přesilové hry trestali. Po akci Jana Šimka a syna milevského trenéra, Rudolfa Suchánka ml., zamířil přesně mezi tři tyče zkušený útočník Boris Šedivý. Benátky byli po zbytek třetiny zaskočeni vedením hostů a na větší odpor se nezmohly.

Druhá třetina nabídla v úvodu sedmadvacetivteřinový zbytek benátecké přesilovky. Domácí se však ani nedokázali dostat do útočného pásma a už to vypadalo, že hráči síly k obratu zápasu nenajdou. Benátkám ale pomohla stejná zbraň jako v posledním zápasu v Chrudimi. Přesilová hra. Milevský kapitán, Richard Pitel, mohl z trestné lavice pouze přihlížet nádherné kombinaci Maříkova útoku. Na jeden dotek si vyměnil puk právě Mařík s Martinem Kocmanem a jeho adresná přihrávka našla Lukáše Zajíčka, který puk uklidil do prázdné Svobodovy brány. Navrátilec Zajíček ještě v této sezóně nezaznamenal zápas, v němž by si nepřipsal branku. Následná oslava alá Petr Čtvrtníček rozehřála diváky, kteří se po čtvrt hodině hry dočkali vyrovnání. Benátečtí hráči hráli mimořádně disciplinovaně o čemž svědčí pouhá čtyři vyloučení. To se ovšem nedalo říct o milevském Janu Šimkovi. Ten velmi nešetrně zasáhnul holí obličej Milana Vrzala a na ledě se objevila i krev. Z toho zákonitě rezultoval čtyřminutový trest. K Šimkově cti je však nutno přičíst, že si svůj prohřešek uvědomil a benáteckému obránci se omluvil. Trenér Kolda měl spousty času svým svěřencům naordinovat přesilovkovou taktiku, než došlo k vyčištění ledu. Jeho slova ovšem nedopadla na úrodnou půdu.

Po prvních minutách třetího dějství nebyl nejmenší pochyb o tom, kdo má větší vůli po vítězství. Domácí hokejisté daleko lépe bruslili, čistě dohrávali osobní souboje, puk už jim nelítal tak daleko od hokejek. V čase 44:26 vstřelil svůj třetí vítězný gól sezóny Jiří Jakeš. V této statistice tak dotáhnul Martina Maříka. Asistovali Tomáš Kadeřábek a Jiří Kristek. Na hráčích Milevska byla vidět snaha o vyrovnání, veškeré jejich pokusy končily na benátecké obraně či na skvěle chytajícím brankáři Barkovi. Výborným zákrokem se blýsknul Milan Vrzal, když osamocen zlikvodoval soupeřův výpad dvou útočníků. Definitivní podobu zápasu dal boleslavský Petr Štrach, který od modré rozvlnil síť za zády Dalimila Svobody. Po přihrávce Tomáše Kadeřábka mu na jeho dělovku namazal Milan Vrzal. Hosté si vzali oddechový čas, ale Benátečtí pouze sporadicky opouštěli útočné pásmo a tak ani nedali hostům šanci k závěrečné power-play.

Benátečtí si tak zvedli sebevědomí před následujícím zápasem. Tím bude ve středu 10.1. tradiční derby v Nymburce, odkud si hokejisté od Jizery již více jak 5 let neodvezli všechny tři body. Nymburk dnes dokázal venku oloupit čtvrté Táborské Kohouty o cenné tři body, což hraje do karet právě třetím Benátkám. V dalším domácím střetnutí se Benátky představí v sobotu 13.1. proti předposledním Strakonicím.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "My jsme ten zápas rozehráli na všechny hráče. Ty první střídání nebyly tak špatné. Nemohli jsme se ale dostat do tempa, pohyb byl špatný, nedostali jsme se do žádne kombinace. Hodně do zápasu promluvil obdržený gól v oslabení. Po něm jsme byli hodně pasivní. V třetí třetině jsme pohyb zlepšili. Zrovna takový výkon, jako v posledním dějství, bych si představoval celý zápas."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.