20. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká další těžký úkol, jedou totiž do Ústí

První hokejová liga vstoupila do své poslední čtvrtiny a každý získaný bod nyní má vzhledem k postavení v tabulce cenu zlata. Benátecké hokejisty čeká v sobotu opět velmi těžký duel. Po porážce s Chomutov totiž bude družina trenérů Černého, Škalouda a Nečase cestovat na led vedoucího týmu celé soutěže, tedy do Ústí nad Labem. Slovan v minulém kole zaváhal v Písku a dovolil tak Chomutovu dostat se na dostřel dvou bodů. O to více se budou Ústečtí v sobotu 21. ledna. Zápas začíná v ústecké Zlatopramen aréně v 17:30 hodin a jeho průběh můžete pomocí textové reportáže sledovat on-line!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Jestliže v minulých sezónách patřili Ústečtí k absolutní špičce první hokejové ligy, tak ani v letošní sezóně nemohou mít v Ústí nad Labem jiné cíle. Ctižádostivý klub manažersky vedený někdejším extraligovým hokejistou Robertem Kyselou spolu s mistrem světa z roku 1985 Jaromírem Šindelem by se rád opět v baráži pokusil o extraligu. Zatím k tomu má opět velmi dobře nakročeno.

V ústeckém brankovišti se letos vystřídalo již pět brankářů. Nejvíce utkání odchytali gólmani, kteří se v úvodu sezóny pravidelně střídali. Jedná se o zkušeného jednačtyřicetiletého učitele Zdeňka Orcta a o generaci mladšího žáka Pavla Francouze. Při zranění výše jmenovaných dvou gólmanů se pak v Ústí představili i Martin Falter ze Sparty Praha, Vladislav Koutský z Pardubic či mladý Michael Petrásek.

Kanadské bodování ústeckých zadáků vede zkušený hokejista a kapitán v jedné osobě Jan Klobouček. Ten v dosavadních čtyřiceti duelech posbíral čtyřiatřicet bodů a v +/- statistice má na kontě osmatřicet kladných bodů! Pravidelnými bodovými přispěvateli jsou další hokejisté, kteří v minulosti prošli extraligou – Jiří Zeman, Lukáž Poživil, Zbyněk Sklenička či Miroslav Gureň.

Kanadské bodování Lvů po odchodu velezkušeného Jana Alinče do extraligové Slavie Praha vede Jaroslav Roubík, který posbíral již šestačtyřicet bodů a dýchá tedy na záda nejproduktivnějšímu hráči soutěže, benáteckému Lukáši Královi. Pohled na ústecký útok vůbec ukáže samá známá jména, která dohromady tvoří kompaktní tým, který ne nadarmo poráží jednoho soupeře za druhým. Nejvíce bodů posbírali například Martin Šagát, Tomáš Rod, David Ludvík nebo Daniel Boháč.

Celek HC Benátky nad Jizerou doma nestačil na ambiciózní Chomutov, kterému podlehl 0:4. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Pavlů, Vála, Niko, Pabiška, Říha - Krejčík, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Jonák, Vlach, Jech, Kopic, Vařecha, Liška, Kellner.

Webové stránky soupeře

Více informací o ústeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Slovan Ústečtí Lvi

Fanklub pořádá autobusový zájezd

Fanklub HC Benátky nad Jizerou pořádá zájezd k sobotnímu prvoligovému utkání do Ústí nad Labem. Odjezd je naplánován na 14 hodin z Burzy. Cena zájezdu je 200 Kč. Hlaste se u předsedy fanklubu Lukáše Tůmy na tel. čísle 737 663 673.

Rozhodčí

Utkání 41. kola první hokejové ligy mezi Ústím nad Labem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit nováček soutěže Jaromír Vampola z Vatína u Žďáru nad Sázavou. Na čarách mu budou asistovat Ladislav Lučan z Hradce Králové a Tomáš Svoboda z Jičína.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!