7. 1. 2007 | Mirek Ondra

Výhra byla zasloužená, ale těžká, zhodnotil zápas Martin Mařík

Martin Mařík přišel před sezónou z Hvězdy Praha a výrazně svým příchodem oživil benátecký herní projev. V každém zápase patří k nejlepším mužům na ledě. I jemu změna týmu prospěla. V letošním ročníku nasbíral už dvacet sedm kanadských bodů (12+15), což ho pasuje do role druhého nejlepšího bodujícího hráče, hned za jeho kolegu z útoku, Martina Kocmana. Pouhé dva další zápisy mu chybí aby překonal svůj zatím nejlepší výkon, kterého dosáhl minulý ročník na Hvězdě. Tuto úlohu mu znesnadní příjemná povinnost. Po boku Jiřího Jakeše a Petra Kounvského si zahraje v druhé polovině ledna ve výběru nejlepších vysokoškoláků České republiky v italském Turíně. Naše reprezentace tam bude obhajovat stříbrné medaile. O zlato je ve finále připravili výsledkem 4:1 favorizovaní Rusové.

Martin Mařík byl u krásného vyrovnávacího gólu na 1:1, který pro Lukáše Zajíčka připravil spolu s Martinem Kocmanem. Zápas se rozhodnul až dvěma góly v posledním dějství. "Jsme rádi, že jsme vyhráli. Milevsko hrálo v pěti dozadu, takže si myslím, že ta výhra byla těžká, ale zasloužená." Milevsko mělo velmi dobře nacvičené přesilové hry i oslabení. "Ruda Suchánek je trénuje, ten to zná z Extraligy, takže jim řekne, jak to hrát."

Druhý nejlepší hráč v kanadském bodování benáteckého kádru, Martin Mařík, v současné době hraje v útoku s Martinem Kocmanem a Lukášem Zajíčkem. Právě spolupráci s navrátilcem Zajíčkem si velmi pochvaluje. "Hraje se nám s ním docela dobře, on je typem hráčem, který umí dát gól. S tím jsme mívali občas problémy. Přesně to jsme potřebovali a doufám, že to tak půjde i dál"

Martin Mařík působil dlouhá léta ve Hvězdě Praha, kde patřil taky k nejlepším hráčům mužstva. Ke srovnání pražského klubu s benáteckým řekl: "Benátky jsou určitě výš. Hrajou těžší skupinu. Jsou tady lepší podmínky. Na hvězdě to bylo dělané více amatérsky, takže výsledky nebyly takové, jako zde v Benátkách."

Trio benáteckých útočníků se dostalo do hledáčku trenérů Lišky, Zachrly a Pešana pro reprezentační výběr na Zimní univerziádu v Turíně, která se koná od 17. do 27. ledna. Jedná se o Jiřího Jakeše, Petra Kounovského a Martina Maříka. Ambice posledně jmenovaného jsou neskromné. "Jedeme tam minimálně pro nějakou z medailí," což bude úkol velmi těžký. Narozdíl od poslední Univerziády nebude v týmu šestice extraligistů, ale pouze jediný. Mezi tři tyče se postaví zkušený českobudějovický gólman, Jan Chábera.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.