23. 1. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí udolali Most a bodově se dotáhli na Hradec

42., pondělí 23. 1. 2012
Benátky n.J. - Most BEN - MST
V poslední čtvrtině soutěže je každý bod důležitý. Své o tom vědí také benátečtí hokejisté, kteří v domácím prostředí udolali Most, který zuby nehty bojoval až do poslední minuty. O výhře nakonec rozhodly dvě situace po střele Jaroměřského od modré čáry. První střelu domácího zadáka tečoval spoluhráč Krejčík, druhý gól vstřelil Jaroměřský sám. Po zisku tří bodů se tak Benátky bodově dotáhly na Hradec Králové a právě do východočeské metropole budou Středočeši ve středu cestovat!
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Jaroměřský, Vitásek, Říha, Vála, Niko, Pabiška - Liška, Král, Klimt, Skalický, Skořepa, Jonák, Krejčík, Bulíř, Víšek, Vlach, Jech, Kopic.
Most: Benda (Škubal) - Havelka, M. Rohan, Schusser, Parýzek, Martinec, Přindiš, Kabeláč, Safroněnkov - Tvrdek, Vachovec, T. Rohan, Přeučil, Slavíček, Ondráček, Klíma, Vrtek, Nedrda, Vaněk, Divíšek, Novák.
Branky a nahrávky: 26. Krejčík (Jaroměřský, Bulíř), 38. Jaroměřský (Bulíř, Krejčík). Rozhodčí: Kubeš - Flegl, Zíka. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 356. Střely na branku: 44:26.

Fotogalerie

Komentář

Mostečtí hokejisté sice okupují poslední místo v tabulce a jejich ztráta na týmy před nimi je již značná, ale možná právě tento fakt tolik nesvazuje Severočechům ruce. U Jizery totiž svěřenci nového trenéra Václava Baďoučka a Kamila Kašťáka předvedli bojovný výkon, ale domácí v čele s brankářem Vošvrdou jim vstřelit gól nepovolili. První třetina nabídla přesně to, co se očekávalo. Benátečtí diktovali tempo hry a často ostřelovali Bendovu branku. Právě karlovarský brankář ve službách Mostu Marek Benda si v úvodní dvacetiminutovce připsal celkem devatenáct zákroků a byl to především on, kdo se zasloužil o vyrovnaný stav. V první třetině byl z hlediska střelby na branku aktivní především Jiří Říha, ale ani jeden z jeho tří pokusů se neujal. Především pumelice benáteckého zadáka ze 14. minuty byla velmi nebezpečná, Benda se zaskvěl efektním zákrokem. Na druhé straně zahrozil zřejmě nejzkušenější mostecký hokejista Kamil Tvrdek, ale jeho střelu mezi betony si Vošvrda pohlídal. V samém závěru třetiny ještě musel Vošvrda zasahovat, střelu Schussera ale zkrotil na své hrudi.

V úvodu druhé třetiny hráli Benátečtí více jak dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, ale nedokázali se kromě několika střel dostat do vážnějších šancí na skórování. Paradoxně po konci této přesilovky pěti proti třem Benátky skórovaly. Jaroměřský pálil od modré čáry a Lukáš Krejčík tečoval puk mimo dosah bezmocného brankáře Bendy - 1:0. Na druhé straně kontroval Nedrda, který byl chvíli volný před Vošvrdou, avšak nedokázal trefit domácí branku. V polovině duelu vymyslel Král elegantní přihrávku do velké šance Klimtovi, jenže zkušený benátecký útočník trefil jen beton brankáře Bendy. V závěru první třetiny dostaly Benátky k dispozici další přesilovku a tu také po devatenácti vteřinách využiliy. Jan Jaroměřský vypálil od modré čáry, Benda měl zakrytý výhled a puk si našel cestu až do sítě - 2:0.

Dlouhou přesilovku pěti proti třem si na počátku třetí části hry vyzkoušel i Most. Ale tato početní převaha jen dokumentovala nemohoucnost mosteckých hokejistů vstřelit branku. Poté se vrátil na led potrestaný Aleš Vála a hned se vydal na útočný výlet. Brankář Benda ale vysprintoval z branky a skočil Válovi pod nohy, čímž vypíchl kotouč a rýsující se šanci zmařil. I nadále ale byly Benátky aktivnější, ale sváděly marné souboje především s Markem Bendou, který byl pevný jako skála. Zuby si na něm vylámali třeba Skalický, Bulíř či Krejčík. Také Vošvrda musel být ve střehu, protože Vachovec na jeho branku dotíral a natlačil se také do šance. Benátecký brankář si ale neohroženě šel pro čisté konto. Poté ještě střílel nebezpečně Král a jen těsně minul branku. Žádný gól už ale nepadl, a tak Benátky urvaly tři body a v tabulce se dostaly na metu šestašedesáti bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Tyto zápasy jsou velmi těžké. Věděli jsme to. V minulé sezóně jsme podobné utkání, kdy jsme měli převahu, dokázali i prohrát. Jsem rád, že jsme to dnes zvládli. Proč to bylo tak zbytečně komplikované? V první třetině jsme hráli dobře, ale chybělo tomu víc důrazu, větší hlad po zakončení. Na můj vkus jsme se málo cpali k bráně. Nedařily se ani přesilové hry. Toto všechno bývá potrestáno. Jsme tedy rádi, že se ve druhé třetině Jaroměřskému dvakrát podařilo hostujícího brankáře prostřelit. Tam už jsme podmínky vytvořili. Hosty určitě podržel výborný gólman. Zápas jsme zvládli dobře. Místy jsme si koledovali o branku, kupříkladu když jsme hráli ve třech. Tomáš Vošvrda dnes ukázal, že je jistota. Nějaká zbloudilá střela ho nenachytala. Nebudu říkat, že jsme jim měli dát deset branek, když vím, že podobné zápasy jsme v minulosti nezvládli. Takže spokojenost."

Kamil Kašťák, asistent trenéra Mostu
"Už druhý zápas za sebou jsme nevstřelili branku. Bez toho se vyhrát nedá. Klukům se nedá upřít snaha, rozhodně bojovali. Rozhodly dvě totožné branky od modré čáry. Musíme zapracovat na ofensivě, protože jsme odehráli bojovný zápas, ale bez gólů to nejde."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!