1. 2. 2012 | Tomáš Nejedlo

Karel Nedbal a Jan Plodek posilují benátecký kádr!

Základní část první hokejové ligy pomalu finišuje a k poslednímu lednovému dnu skončil také přestupní termín. Na jeho konci se podařilo vedení benáteckého klubu domluvit dvě posily pro zbytek sezóny. Oba v minulosti již dres Benátek oblékali a jedná se o zkušeného zadáka Karla Nedbala (na snímku) a taktéž ostříleného útočníka Jana Plodka. Nedbal, který v úterý 2. února oslaví čtyřicáté narozeniny, přichází na střídavý start z druholigového Kolína a Plodek na hostování do konce sezóny z extraligové Mladé Boleslavi. Oběma přejeme v Benátkách hodně štěstí!

Karel Nedbal

Odchovanec kolínského hokeje zůstal modrobílým barvám věrný téměř celou svoji kariéru. Nejlepší léta prožil "Charlie" na přelomu milénia v kolínském dresu, když si z obrany v každé sezóně pravidelně připisoval i více jak bod na zápas! Mimo dresu s Kozlem na prsou si čerstvý čtyřicátník přes hlavu natahoval i ten benátecký. V něm zažil i památnou baráž o první ligu v sezóně 2002/03. Karlu Nedbalovi se povedlo s Benátkami postoupit do první ligy v ročníku 2007/08, kdy ovládl kanadské bodování obránců!

V Benátkách si však druhou nejvyšší soutěž nezahrál. Vyzkoušel si ji poprvé ve své kariéře až v sedmatřiceti letech v Hradci Králové, v jehož dresu se představil i na benáteckém ledě a dokonce skóroval! V letošní sezóně je Karel Nedbal opět oporou druholigového Kolína a se sedmatřiceti body je vůbec nejproduktivnějším zadákem celé druhé ligy. Ke kulatým čtyřicátým narozeninám si Karel Nedbal nemohl přát snad lepší dárek. V druholigovém souboji se Žďárem nad Sázavou totiž nastoupil v jednom týmu se svým šestnáctiletým synem Karlem! Do Benátek má ostřílený zadák vyřízeny střídavé starty, a tak doufejme, že Karla brzy u Jizery uvidíme.

Jan Plodek

Třiatřicetiletý odchovanec libereckého hokeje Jan Plodek taktéž prostředí v Benátkách zná. Ve všech třech předchozích prvoligových sezónách si totiž alespoň na pár zápasů u Jizery zahrál a pomohl tak z partnerského Liberce svými kanadskými body. Už na konci loňského ročníku však Bílí Tygři uvolnili Plodka do Mladé Boleslavi, kde úspěšně pomáhal týmu z města automobilů udržet extraligovou příslušnost.

V Mladé Boleslavi Plodek zůstal i letos, avšak od začátku sezóny ho provázejí různé zdravotní problémy, díky nimž zatím sehrál jen sedm soutěžních duelů. Dalo by se říci, že je letos jakýmsi smolařem. Momentálně se Jan Plodek pomalu zapojil do tréninkového procesu, a jak sám říká, do hry by mohl naskočit v polovině měsíce února. Věřme tedy, že se "Ploďák" co nejdříve dá plně do pořádku a naskočí do prvoligových zápasů v benáteckém dresu.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.