1. 2. 2012 | David Havlík, Tomáš Nejedlo

Beroun uštědřil v derby Benáteckým půltucet gólů

45., středa 1. 2. 2012
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Takový zápas by snad benátečtí hokejisté raději vymazali ze své paměti. Ve středočeském derby utkání totiž na ledě Berouna inkasovali šest branek a podlehli domácím Medvědům vysoko 2:6. Rozhodnuto bylo prakticky již po sedmnácti minutách, kdy domácí vedli již 4:0. V zápase rozhodly také přesilovky. Beroun z pěti využil hned tři, zatímco Benátečtí ani jedinou. V dalším průběhu utkání Benátečtí síly na zvrat nenašli a odešli tak z pole bez bodů. Napravit prohru mohou Benátky již v sobotu, kdy na domácím ledě budou hostit Duklu Jihlava.
Beroun: Slipčenko (Kareš)- Veselý, Špelda, Jebavý, Husák, Palaščák, Nedvěd, Malý, Soldán - Pavel, Švagrovský, Kupec, Rubeš, Vlček, Přibyl, Doležal, Poletín, Říha, Žalčík, Forman, Klhůfek
Benátky n.J.: Blažíček (17. Stejskal) - Říha, Šimek, Niko, Vála, Pabiška, Vitásek - Kellner, Kopic, Jonák, Vlach, Liška, Král, Bortňák, Klimt, Skořepa, Jech, Maďar, Skalický
Branky a nahrávky: 5. Poletín (Vlček, Veselý), 10. Nedvěd (Husák), 17. Švagrovský (Pavel, Kupec), 18. Žalčík (Forman), 34. Říha (Malý), 55. Přibyl (Nedvěd, Husák) - 18. Skořepa (Vála), 45. Král (Liška, Niko). Rozhodčí: Zubzanda - Komárek, Špůr. Vyloučení: 7:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 41:42.

Komentář

Úvodní třetina ve středočeském derby nabídla celkem pět branek. Nezvykle produktivní úvodní periodu načal brankou do benátecké sítě v 5. minutě Michal Poletín, když využil Vlčkovo zavezení puku až k Blažíčkovi a puk doklepl za ležícího brankáře – 1:0. Srovnat krok mohl v osmé minutě Jonák, který volný před domácím gólmanem trefil přesně lapačku. Medvědům se naskytla dvojnásobná početní výhoda pěti proti třem trvající více jak minutu. Jaroslav Nedvěd po přihrávce navrátilce Husáka z modré se štěstím dostal puk za Blažíčka a využil tak výhodu dvou hráčů v poli navíc – 2:0. Potřetí překonal Blažíčka z mezikruží David Švagrovský. To už Blažíček v brance nevydržel a odjel na střídačku. Náhradník Stejskal si ani nesáhl na puk a už měl v brance černý touš. Čtvrtý gól přidal po dorážce do prázdné branky Lukáš Žalčík – 4:0. Benátky ale vzápětí kontrovaly. Únik Josefa Skořepy nezůstal nepotrestán. Josef Skořepa blafákem a zakončením mezi nohy dal svému týmu naději – 4:1.

Ve druhé třetině měli více méně pod kontrolou zápas domácí a hosté působili nesehraným dojmem a měli velké problémy vůbec s výsledkem něco udělat. Za zmínku stojí krásný průnik Miroslava Formana. Z jeho prokličkování přes půlku hřiště se až tajil dech, jeho následná křižná přihrávka našla Tomáše Rubeše, ten však s šancí nenaložil vůbec dobře, jelikož trefil pouze gólmanovu lapačku. V domácím dresu se velmi dobře předvedl ve svém úvodním zápase Vladimír Říha, posila ze Znojma dorazila v přesilové hře odražený kotouč za Stejskalova záda – 5:1. Domácí brankář ve druhé části nemusel čelit žádným větším akcím ze strany soupeře a do šatny se tedy šlo za jasného stavu.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky přišel vhod hostům. Na 2:5 snižoval Lukáš Král po úniku a lobu nad pravým ramenem Slipčenka. Výhoda dvojnásobné přesilovky byla k vidění i na straně hostů, dlouhá byla taktéž více než dvě minuty. V jednu chvíli totiž byli tři hráči domácích na trestné lavici. Pro hosty to byl signál k oddechovému času. Po něm byli ale hráči Benátek naprosto bezradní, dva offsidy a vyhazování Berouna jim mařily úmysly na zkorigování. Velkou příležitost měl hostující Kellner v 51. minutě, když z úhlu trefil spojnici Slipčenkovy branky. Šestý gól do sítě Benátek přidal v přesilové hře Daniel Přibyl po kombinaci s Nedvědem a Husákem.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka, hlavní trenér Berouna
"Zápas se nám povedl. Po dlouhé době jsme v domácím prostředí předvedli výkon, který bychom si představovali. Od začátku jsme hráli aktivně, bruslili, dohrávali souboje, chodili jsme do branky, často jsme stříleli. V první třetině jsme dali čtyři góly, což je u nás málo vídané. Tím jsme se trochu uklidnili. Nechci říct, že jsme výsledek vyloženě hlídali, ale snažili jsme se hrát stále aktivně. Myslím si, že jsme si vítězství zasloužili. Zápas se trochu zdramatizoval za stavu 5:2, kdy jsme dvakrát hráli ve třech. V tu chvíli ještě měli hosté šanci na zvrat, ale ta trojice, která byla na ledě, výsledek perfektně ubránila."i>

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Zápas se mi nehodnotí dobře, protože se nám vyloženě nepovedl. Tím nechci snížit výkon domácích. Prvních několik střídání nebylo špatných, ale poté jsme udělali hrubou chybu v obranném pásmu, kterou Beroun dokázal potrestat. Tato situace se nepovedla ani obráncům ani našemu brankářovi. Poté jsme byli vyloučeni do tří a nešťastná teč skončila opět v naší brance. Krátce nato následovaly dva slepené góly domácích. V té chvíli bylo rozhodnuto, že se zápas bude asi jen těžko otáčet. Přesto jsme dokázali ještě do konce třetiny snížit na 1:4. Domácí od druhé třetiny hráli tak, aby neinkasovali a řekl bych, že zápas kontrolovali. Sice jsme se ještě snažili utkání zdramatizovat, ale dnes se nám prostě nedařilo. Ve třetí třetině jsme dvakrát dostali šanci hrát přesilovku 5 na 3, ale ani v těchto výhodách jsme se neprosadili. ."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!