15. 2. 2012 | Tomáš Nejedlo

Sněhová kalamita překazila duel v Třebíči

Duel devětačtyřicátého kola první hokejové ligy mezi Třebíčí a Benátkami nad Jizerou zůstal v původním termínu nesehrán. Důvodem byla sněhová kalamita na Vysočině, díky níž se autobus s benáteckými hokejisty přes veškeré úsilí nebyl schopen dostat do dějiště utkání včas. Jak informoval řídící pracovník soutěže Pavel Setikovský, zápas by se měl hrát v náhradním termínu. O něm by mělo být jasno ve čtvrtek 16. února. My vám samozřejmě přineseme čerstvé informace o náhradním datu utkání.

S vědomím, že Vysočinu sužuje sněhová kalamita, vyrazili Benátečtí do Třebíče s dostatečným předstihem již v 11:30 hodin od řeky Jizery. Celou situaci velmi zkomplikovala hromadná kolize několika desítek aut mezi 96. a 98. kilometrem dálnice D1. Kvůli tomu musel autobus s benáteckými hokejisty a realizačním týmem opustit dálnici a vydat se silnicí číslo 348 z Humpolce směrem na Štoky. To se také stalo pro Benátecké osudným. V obci Chyška totiž na silné vrstvě uježděného sněhu nebyl autobus při vší snaze schopen překonat více jak dvanáctistupňové klesání.

Za pomoci místních občanů se nakonec toto klesání překonat po více jak hodině podařilo, avšak největší komplikace přišla záhy. Před obcí Šmolovy totiž cestu hráčům zkřížilo několik kamionů, nákladních a osobních aut, které zcela neprodyšně ucpaly silnici a jednomu traktoru trvalo dvě a půl hodiny, než tuto komunikaci za asistence duchapřítomného maséra benáteckého týmu Martina Tondra zprůjezdnil.

Patáliím však nebylo konce. Po příjezdu do Havlíčkova Brodu však zhasla i malá jiskřička naděje příjezdu do Třebíče. Kolona kamionů totiž vytvořila téměř deset kilometrů dlouhou frontu, která nešla překonat. V té době už navíc mělo být vhozeno v Třebíči úvodní buly. Bylo tedy jasné, že ani čekací dobu by Benátky nebyly schopny stihnout.

Vedení klubu HC Benátky se tedy snažilo s Třebíčí vyjednat náhradní termín, ale protože Horácká Slavia nechtěla duel sehrát hned následující den, ve čtvrtek 16. února, po dalším více jak hodinovém čekání na verdikt Horáků se autobus otočil směr Benátky. Jak jsme již napsali v úvodu, o osudu zápasu rozhodne ČSLH ve čtvrtek 16. února.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.