22. 2. 2012 | Pavel Buňat, Ondřej Nejedlo

Ani ve třetím zápase ve třech dnech Benátky nebodovaly

52., středa 22. 2. 2012
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Ke třetímu zápasu během dvaasedmdesáti hodin zavítali benátečtí hokejisté do havlíčkobrodské Kotliny. Domácí nutně potřebovali body, aby se dostali do vyřazovacích bojů. Hostující trenér Milan Černý šetřil v tomto utkání zkušené opory. Nenastoupili tak Lukáš Král ani Tomáš Klimt. Jejich spoluhráči však sehráli s Havlíčkobrodskými vyrovnanou partii. Přesto se domácí radovali z vítězství, pod které se dvěma góly podepsal Roman Vondráček. Vondráček letos ve dvou zápasech proti Benátkám zaznamenal pět branek! V play-off Benátečtí narazí na tým HC Olomouc!!!
Havl.Brod: Suchan (Opršal) - Morava "C", Knesl, Jelínek, Pavlík "A", Ostrčil, Protivný, Blažek, Wasserbauer - Zohorna, Semorád, Vondráček - Rytnauer, Voj. Němec "A", Polodna - Meidl, Štěpánek, Musil - Kostourek, Zábranský, Švaňhal.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Jaroměřský, Niko, Vála "C", Říha, Pabiška, Šimek - Jonák "A", Skořepa "A", Skalický - Kopic, Vlach, Jech - Vařecha, Liška, Kellner - Weiss, Kouřil, Jánošík.
Branky a nahrávky: 26. Vondráček (Zohorna, Morava), 41. Vondráček (Zohorna, Morava), 60. Morava - 42. Kopic (Pabiška, Jech). Rozhodčí: Pavlovič - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1465. Střely na branku: 41:22.

Komentář

Rebelové do zápasu sezony vlétli s pořádnou vervou. Zahrozili hned z první útočné akce, když Zohorna u mantinelu vybojoval puk, přihrál do mezikruží Vondráčkovi, který razantním pokusem plně zaměstnal Blažíčkovu vyrážečku. Právě brankář Benátek nad Jizerou měl v úvodních minutách plné ruce práce. Největší příležitost likvidoval poté, co domácí jeho tým sevřeli v pásmu a po sérii přihrávek se kotouč dostal až před branku na hůl Němce. Blažíček vytáhl ukázkový zákrok lapačkou a zabránil jasnému gólu.
Na druhé straně Suchan poprvé výrazně zasahoval na začátku šesté minuty. K vyraženému kotouči se dostal Jánošík, před vyjetým gólmanem domácích ale zakončil poněkud ukvapeně jen do jeho výstroje. S útočnou hrou hostů přišly i první výrazné chyby. Benátečtí propadli na modré a nechali ujet Štěpánka, ten tísněn třemi hráči volil před brankářem blafák do bekhendu. Blažíček si situaci pohlídal a srazil touš betonem. Hostům se krátce nato nabídla zkrácená přesilovka 5 na 3, během půlminuty početní převahy si však žádnou velkou příležitost nevypracovali, a tak tempo hry opět začali diktovat domácí. A brzy se před nimi objevila další tutovka. Křížná Němcova přihrávka od mantinelu našla před brankou zcela osamoceného Polodnu, jenž si zpracoval puk a zamířil do horní poloviny klece. Blažíček však i vsedě dokázal vymrštit rukavici včas.
Minutu před první přestávkou vyrobil Havlíčkův Brod během přesilové hrubku v rozehrávce a hostující Jonák mohl trestat. Sjel si od modré až k Suchanovi, kde byl však atakován Pavlíkem a bekhendovou kličkou minul prostor mezi třemi tyčemi.

V úvodu druhé dvacetiminutovky Benátky nebezpečně ohrozily bezgólový stav. Střela Skořepy od levého mantinelu sice nebyla nijak razantní, Suchanovi přesto puk vypadl z výstroje a skrze brankoviště projel těsně vedle tyčky. Následovala přesilová hra domácích a Kotlina byla svědkem první branky. Po klasické přesilovkové souhře vyslal Zohorna pas od hrazení do oblasti levého kruhu, kde střelou z první zametl puk přesně k tyči Roman Vondráček.
Po vstřelené brance hra konečně nabrala pořádné tempo. Rychlý hokej si brzy vynutil špatné střídání Benátek, po kterém šly do čtyř hráčů. V oslabení však paradoxně dostaly obrovskou příležitost. Po chybě na útočné modré ujel všem Skalický, před Suchanem byl však faulován, a tak rozhodčí nařídili trestné střílení. Polovysokou střelou k tyči ale Skalický našel jen pohotovou vyrážečku. Benátky i nadále dobře napadly rozehrávky Rebelů a dostávaly se do nebezpečných přečíslení. Ani v jednom případě ale nedokázaly významně ohrozit domácí branku a zlepšení nepřišlo ani v početní převaze. Havlíčkobrodští tak mohli jejich vychýlenou mušku potrestat krátce před druhou přestávkou. Semorád zamotal hlavy hostujícím zadákům, zpoza branky namazal Musilovi, ten byl však bekhendovým doklepnutím nedůrazný, ztroskotal tak na Blažíčkově připraveném betonu.

Do třetí třetiny nastoupil Havlíčkův Brod tím nejlepším možným způsobem. Hned v prvním střídání si Zohorna s Vondráčkem zopakovali souhru z prvního střeleckého úspěchu. Po přihrávce od mantinelu se druhý jmenovaný trefil z prostoru mezi kruhy přesně do dolního rohu branky. Benátky nenechaly na svojí odpověď dlouho čekat. Za půl minuty napřáhl na modré Pabiška, jehož pokus srazil přesnou tečí Miroslav Kopic pod Suchanovu vyrážečku. Mezi úspěšné střelce se mohl zapsat i havlíčkobrodský Musil, a to z kuriózní pozice. Překvapivou střelu ze středního pásma totiž Blažíček lapačkou nepokryl a zachránila ho až spojnice brankové konstrukce.
Vzhledem k výsledkům z ostatních zápasů potřebovali domácí dostat klid na své hokejky a navýšit hubený náskok. Útočný nápor museli ale odložit poté, co se provinili faulem. Ihned po ubráněném oslabení se vrhli do útoku a Blažíček musel předvést další famózní zákrok lapačkou. Polodna vybojoval kotouč za brankou, všiml si najíždějícího Rytnauera, který z vrcholu kruhu vypálil tvrdou střelu. Radost přerušil mrštný zákrok rukavicí. Jako další na dobře chytajícím gólmanovi ztroskotal Polodna, proti dorážce se Blažíček včas přesunul ke druhé tyči a parádně zasáhl betonem.
Utkání dospělo až do závěrečné hry bez brankáře. K té se Benátky dostaly kvůli dobrému forčekinku Rebelů až v poslední půlminutě a jejich snažení utnul v čase 59:59 havlíčkobrodský kapitán Marian Morava. Do odkryté klece se trefil z úrovně obranné modré čáry.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod): „Jsem samozřejmě rád, že utkání dopadlo takhle. Potřebovali jsme vyhrát. V průběhu zápasu jsme si vypracovali vyložené šance, ale naše střelecká potence je hrozná, sami jsme to asi viděli. Na branku se hrozně nadřeme. Soupeř hrál bez zábran, neměl už co získat, ani ztratit. Na nás byl vidět spíše psychický tlak. Já bych chtěl hráčům poděkovat, celému týmu za tu bojovnost a nasazení. Zaplaťpánbůh, že jsme postoupili dál.“

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): „Myslím si, že diváci v Brodě dnes viděli vyrovnané utkání určité kvality. Oba týmy hrály do posledních vteřin. Škoda, že jsme to v závěru utkání nedotáhli alespoň na remízu a místo toho jsme inkasovali v power-play. Chtěl bych poděkovat našim hráčům za odvedenou práci, protože jsme hráli v pěti dnech čtyři utkání. Předvedli jsme tady týmovou práci a kluci nám ukázali, že jsou na play-off kondičně připravení.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.