28. 2. 2012 | Ondřej Kubát, Ondřej Kubát, Tomáš Nejedlo

Benátečtí zaskočili Moru a srovnali stav série!

ČF2, úterý 28. 2. 2012
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Hokejisté Benátek se po úvodních dvou zápasech čtvrtfinálové série vyřazovacích bojů budou vracet k řece Jizeře spokojeni. Ve druhém utkání totiž obětavým výkonem podpořeným skvělým Vošvrdou v brance dokázala družina koučů Černého, Škalouda a Nečase urvat doslova vydřenou výhru 3:2, o kterou se svými trefami postarali Skalický, Liška a Klimt. Stav série je tak srovnán 1:1 a pokračovat se bude v pátek od 17:30 a sobotu od 17 hodin v Benátkách!
Olomouc: Žigárdy (Kašík) – Lhotský, Staněk, Bartoň, Ondrušek, Janáček, Nedbálek, Vrána P. – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Ministr, Šlahař – Kucsera, Kolouch, Walker – Rác.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) – Jaroměřský, Vitásek, Říha, Pabiška, Šimek, Vála, Niko – Kellner, Král, Kopic – Jonák, Skořepa, Skalický – Klimt, Vlach, Jech – Weiss, Liška, Vařecha – Jánošík.
Branky a nahrávky: 22. Pekr (Haluza, Bartoň), 44. Nedbálek (Selingr, Dopita) – 37. Skalický (Vitásek, Král), 39. Liška, 49. Klimt (Liška). Rozhodčí: Jeřábek ml., Kubičík - Kašík, Wesley. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1375. Střely na branku: 46:21.

Komentář

Druhé pokračování čtvrtfinálové série začalo oboustranně velmi opatrně. Ani jedno mužstvo nechtělo chybovat, i proto v úvodní části branka nepadla. Olomouc byla lepší, vytvářela si šance, ale v kleci Středočechů stál jistý Tomáš Vošvrda.

Zneškodnit dokázal příležitosti Pekra, Kucharczyka i Šlahaře. Ovšem i hosté z Benátek měli jednu šanci, půl minuty před první sirénou totiž Staněk fauloval ujíždějícího Jecha a hlavní rozhodčí nařídili trestné střílení. Jech si s ním ale neporadil, naopak Žigárdy se blýskl bravurním zákrokem.

Prostřední část už byla na branky bohatší. V přesilové hře vypálil z mezikruží Bartoň, Vošvrda jeho pumelici vyrazil jen k Matěji Pekrovi, a ten zblízka do prázdné nemohl nedat. V polovině utkání se pak farma extraligového Liberce musela bránit v dlouhé dvojnásobné nevýhodě. Hanáci soupeře zatlačili, ovšem skórovat nedokázali ani z těch nejvyloženějších šancí, podobně jako Benátky o den dříve.

A tak přišel trest, a to hned dvojitý. Nejprve v přesilovce od modré nenápadně vypálil Daniel Skalický a bylo vyrovnáno. Hned za dvě minuty už Benátky vedly. Chybnou rozehrávku zachytil na modré Tomáš Liška a ránou pod břevno nedal Žigárdymu šanci. Mora byla vývojem viditelně zaskočena, po celý zápas byla lepší, soupeře jednoznačně přestřílela, přesto najednou prohrávala.

Svěřenci Petra Fialy a Jana Tomajka však rychle zareagovali. A znovu si pomohli v přesilové hře. Na modré napřáhl sváteční střelec Michal Nedbálek, Vošvrda měl zakrytý výhled, a puk skončil až v síti. Jenomže Benátky byly neuvěřitelně produktivní a jedenáct minut před koncem šly znovu do vedení. Tomáš Klimt přešel přes Staňka a zakončil v signalizované výhodě mezi Žigárdyho betony.

Na druhé straně měl na hokejce stoprocentní tutovku Dopita. Prokličkoval se až před branku soupeře, ovšem Vošvrda neuvěřitelně jeho zakončení vyrazil.

Kohouti v poslední minutě zkusili hru bez gólmana se šesti bruslaři v poli, která byla navíc umocněna přesilovkou. Ovšem ani v šesti proti čtyřem se Olomouc brankově neprosadila.

Benátky nad Jizerou tak dokázaly Kohouty zaskočit a odvezly si z Olomouce vítězství. Série je vyrovnaná na 1:1, pokračovat se bude v pátek a v sobotu ve středních Čechách.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Kromě té nevyužité přesilovky pět na tři jsme hráli lépe než v pondělí. Vytvářeli jsme si hodně tutových šancí, ale neproměnili jsme je, což bylo rozhodující. Měli jsme je proměnit. K výkonu hráčů nemůžeme být zase tak kritičtí, co se týká hodnocení jejich výkonu. Moc toho nemáme co vytknout, i když s výsledkem nemůžeme být spokojení. Je potřeba i příště pokračovat v našem výkonu, jen musíme být při zakončení důraznější, podobně jako Matěj Pekr při první brance. To je asi recept na brankáře hostů.

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Jeli jsme do Olomouce s tím, že chceme jedno vítězství. To se podařilo, proto odjíždíme spokojení. Utkání to bylo typické pro play-off. Ze začátku jsme nebyli tak aktivní jako v předcházejícím duelu. Utkání ovlivnila dlouhá dvojnásobná přesilová hra domácích. Soupeř ji neproměnil, podobně jako my tu naši v pondělí. Nás to povzbudilo a krátce na to jsme vstřelili dvě branky. Přestože domácí poté srovnali, tak jsme byli šťastnější a dali jsme třetí branku. Zdálo se mi, že vyloučených bylo až dost, že rozhodčí měli metr přísnější než v pondělí. Chtěl bych pochválit Vošvrdu, podržel nás, chytal výborně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!