5. 3. 2012 | Jakub Vais

Benátky jedou bojovat o vrácení série k Jizeře

Nepříznivý vývoj čtvrtfinálové série s Olomoucí došel do fáze, kdy Hanáci mají na svém ledě možnost celou sérii ukončit. Benátečtí hokejisté však rozhodně ještě sezónu končit nechtějí a na Hané se budou snažit o snížení stavu série a vracení série do Benátek! Potvrdí svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase, že patří mezi nejlepší týmy na soupeřově ledě a vrátí ještě jednou hokej k Jizeře? Utkání začíná na zimní stadionu v Olomouci v úterý 6.3. v 18:00 a vy můžete sledovat, zda se série ještě do Benátek vrátí v tradičním online přenosu online přenosu.

Představujeme soupeře - HC Olomouc

Olomoučtí zatím ve čtvrtfinálové sérii vynikají v disciplíně zvané přesilová hra, ve čtyřech dosavadních duelech Olomouc využila této zbraně hned šestkrát, což je při vyrovnanosti série důležitým faktorem.

V obou zápasech na olomouckém ledě dostal v brance Hanáků přednost zkušenější Štefan Žigárdy před mladším kolegou Liborem Kašíkem. Na ledě v Benátkách tomu bylo naopak a v brance se objevil mládežnický reprezentant, který letos byl dvojkou na MS hráčů do dvaceti let v Kanadě. Žigárdy pochytal dohromady za oba zápasy sedmačtyřicet puků, inkasoval celkem čtyřikrát. Kašík na benáteckém ledě inkasoval dvě branky z 34 střel ve třetím čtvrtfinále, ve čtvrtém pak pochytal všech 25 ran a udržel čisté konto.

Nejproduktivnější olomoucký bek v základní části Jakub Bartoň pokračuje ve sběru bodů také v play-off. Nasbíral již tři asistence. Dobrou formu prokazuje Michal Nedbálek, který je neproduktivnějším bekem Mory, na svém bodovém kontě má jednu branku a tři gólové asistence. Do hry se v play-off zapojilo celkem osm olomouckých beků.

Nejproduktivnějším útočníkem Hanáků je po čtyřech odehraných zápase bývalý hráč Znojma či Slovanu Bratislava Radim Kucharczyk, který na svém kontě má po čtyřech duelech pět bodů za dvě branky a tři asistence. Na druhé pozici v klubovém bodování v play-off je Petr Haluza za tři branky a jednu asistenci. Třetí příčka klubové produktivity patří bývalému hráči Vítkovice nebo Komety Brno Pavlu Selingovi. Za ním se pak nachází ikona olomouckého i celého českého hokeje Jiřího Dopitu. Ten je i ve svých třiačtyřiceti letech oporou svého týmu a trápí brankáře soupeře. V play-off Olomouc využívá také služby mladého útočníka Vítkovic, Australana Nathana Walkera.

S Olomoucí v základní části letošní sezóny

Tak, jako s ostatními prvoligovými týmy, i s Olomoucí sehráli Benátečtí v letošní sezóně celkem čtyři mistrovské duely a bilanci v nich mají oba celky téměř vyrovnanou. Co se bodů týče, lépe v tomto minisouboji na tom je Olomouc. V prvním letošní duelu zvítězili Benátečtí na Hané v prodloužení 4:3. Zajímavostí utkání bylo, že tři ze čtyř branek hostí vstřelili obránci. Za Olomouc se dvakrát trefil vůdce Dopita. U Jizery Kohouti soupeři porážku oplatili i s úroky. Kvalitním výkonem totiž domácí téměř k ničemu nepustili a zvítězili nakonec 3:1.

Ovšem třetí zápas se svěřencům trenérů Černého, Škalouda a Nečase výsledkově hrubě nevydařil. V plecharéně, jak se zimnímu stadionu v Olomouci přezdívá, totiž Benátky prohrály 1:8, což je nejvyšší prohra v letošní sezóně. Částečná odplata přišla ve čtvrtém letošním měření sil, po vyrovnaném boji totiž v penaltách o výhře Benátek 2:1 rozhodl druhý nejproduktivnější hráč první ligy Lukáš Král.

Sestavy z posledního zápasu

Celek HC Benátky nad Jizerou se představil ve čtvrtém utkání, na domácím ledě v sestavě: Vošvrda – Šimek, Vitásek, Říha, Pabiška, Niko, Vála (C), Kouřil – Skalický, Skořepa, Jonák – Kellner, Král, Kopic – Vlach, Klimt, Liška – Jánošík, Weiss, Vařecha.

Tým HC Olomouc nastoupil do čtvrtého čtvrtfinálového utkání v sestavě: Kašík – Lhotský, Staněk, Bartoň (C), Ondrušek, Janáček, Nedbálek, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Kucsera, Ministr, Šlahař – Pšurný, Kolouch, Walker.

Webové stránky soupeře

Více informací o olomouckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho soupeře -
HC Olomouc

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!