29. 3. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátecký hokej ve Sportovci města Benátky roku 2011

Benátecký sál Záložna se ve čtvrtek 29. března převlékl do slavnostního hávu. Konala se zde totiž tradiční sportovně-kulturní akce, a sice vyhlášení nejlepších sportovců a oddílů města Benátky nad Jizerou za rok 2011. Hokej reprezentoval nejproduktivnější útočník Lukáš Král, který si vysloužil ocenění za 6. místo mezi jednotlivci. Trenér Milan Černý (na snímku) mezi trenéry dospělých zvítězil. Samotný hokejový klub skončil mezi kolektivy za volejbalem na druhém místě!

V minulých ročnících Sportovce města se v elitní desítce mezi jednotlivci umísťovali brankář Stejskal nebo útočník Skořepa. V letošním roce si anketní hlasy vysloužil nejproduktivnější hráč benáteckého týmu Lukáš Král (na snímku s moderátorem akce Pavlem Petrem), který se zároveň po základní části umístil v elitní trojce celé první ligy. Na pódiu neopomněl říci, že hlavním jeho cílem v benáteckém týmu je výchova mladých hráčů, kterým pomáhá v jejich kariérním růstu. Těšme se, že tomu tak bude i v příští sezóně.

Netradiční rozhovor mezi moderátorem slavnostního večera a známým sporťákem Pavlem Petrem a vítězem kategorie trenér dospělých Milanem Černým pobavil publikum. Nebyl totiž téměř vůbec o hokeji, nýbrž o želvách. "Je pravdou, že mám rád zvířata a chovám suchozemské želvy," uvedl benátecký trenér a na otázku, zda mu už nějaká utekla, s politováním dodal: "Bohužel utekla, mrzí mě to o to víc, že to byla moje vlastní - odchovaná." Milan Černý také řekl, že chov želv je pro něj jistým druhem relaxu.

Město Benátky rozhodně počtem obyvatel nepatří mezi velká města. Přesto se může pochlubit obdivuhodnou základnou sportů, mnohdy i na vrcholné úrovni. V takovéto konkurenci skončili hokejisté jako kolektiv druzí, jen těsně za extraligovým volejbalem a před třetím taktéž extraligovým badmintonem.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!