11. 5. 2012 | Ondřej Nejedlo

Prvoligoví hokejisté polykají tréninkové dávky

Poctivá příprava na nový prvoligový ročník je nezbytná. V Benátkách nad Jizerou to moc dobře ví, proto se A-mužstvo sešlo k tzv. "suché" přípravě již ve středu 2. května. Samotný kádr doznal minimálních změn. Posilou s nejzvučnějším jménem se stal někdejší extraligový hráč Liberce a Mladé Boleslavi Jan Plodek (na snímku). Plodek již v Benátkách nad Jizerou na konci sezóny působil, avšak zraněné rameno mu nedovolilo sehrát více než dva zápasy. Nyní je už v plné síle. Do Benátek nad Jizerou má vyřízeno hostování do konce sezóny.
Brankářský post zatím tvoří dvojice gólmanů Jiří Stejskal-Robin Blažíček. S Michalem Nedvídkem dále vedení libereckého klubu nepočítá a Michal si tak hledá angažmá v jiném klubu.

V obraně skončil mladý bek Tomáš Hobza, jemuž nebyla prodloužena smlouva. Naopak novou tváří v benáteckých zadních řadách se stal dvacetiletý liberecký junior Tomáš Čechura, který si v loňské sezóně zahrál druholigové play-off v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou.

Benátecký led již dále nebude brázdit zdejší dlouholetý hráč Petr Weiss, jenž bude pravděpodobně hostovat v druholigovém Nymburce a zároveň vykonávat funkci asistenta trenéra u přípravky a staršího dorostu v Benátkách nad Jizerou. Jak již bylo řečeno, posilou s nejzvučnějším jménem se stal zkušený třiatřicetiletý forvard Jan Plodek, který ve své kariéře nastřádal 413 extraligových zápasů, v nichž si připsal 136 kanadských bodů. Benátecký tým také doplnila čtveřice nadějných libereckých juniorů. Jedná se o Patrika Maďara, Ladislava Bittnera, Daniela Miškovského a Davida Moronga. První zmiňovaný se již v loňské sezóně v Benátkách nad Jizerou mihl, když zde odehrál dva zápasy.

Soupiska hráčů pro letní přípravu

Brankáři:Robin Blažíček, Jiří Stejskal.

Obránci:Tomáš Čechura, Jan Jaroměřský, Petr Kolmann, Tomáš Mrkvička, Ján Niko, Marek Pabiška, Jiří Říha, Radim Šimek, Aleš Vála.

Útočníci:Ladislav Bittner, Filip Jánošík, Ctibor Jech, Vít Jonák, David Kellner, Tomáš Klimt, Miroslav Kopic, Tomáš Kouřil, Lukáš Král, Tomáš Liška, Patrik Maďar, Daniel Miškovský, David Morong, Jan Plodek, Daniel Skalický, Josef Skořepa, Lukáš Vařecha, Jaroslav Vlach.

Pro úplnost dodejme, že realizační tým zůstal bez změny.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!