22. 6. 2012 | Jakub Vais

Snad si zahraju první ligu za Benátky, říká Ladislav Bittner

Patří mezi opory hokejbalové reprezentace na právě probíhajícím Mistrovství světa juniorů v Písku. Řeč je o Ladislavu Bittnerovi, který aktuálně září v dresu české reprezentace. Po postupu do finále poskytl rozhovor pro benátecký web.
V kolika letech jste začínal s hokejbalem?
S hokejbalem jsem začínal zhruba v deseti, asi o čtyři roky déle než s hokejem.

Jak jste se k tomuto sportu dostal?
Vlastně za to může Jarda Krulich, který chodil často právě na hokej a jednou nám přinesl papír na nábor do hokejbalového oddílu.

Máte čas si zahrát během hokejové sezóny?
Moc ne, hokejbal mám šanci zahrát si akorát na jaře. Na podzim to nejde kvůli hokeji, jelikož program je opravdu našlapaný.

Jaká pro vás byla uplynulá hokejová sezóna?
K hokejové sezóně bych se už moc nevracel. Nevydařila se nám a předposlední místo je bohužel obrovské zklamání. Už jsem jí hodil za hlavu,

Jak se momentálně vyvíjí vaše hokejová kariéra?
Momentálně se snažím probojovat do kádru A-týmu farmy Liberce v Benátkách nad Jizerou, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.

A jaké jsou vaše šance?
Šance je vždycky, doufám, že si za Benátky budu moc zahrát první ligu.

Jak těžké pro Vás bylo dostat se do nominace reprezentace? Přeci jen hokejisté mají trošku snadnější úlohu…
To nevím. Do nominace jsem se dostal po absolvování jarní části za Pardubice pod trenérem Jirkou Mašíkem (hlavní trenér výběru do 20 let), který mě nakonec vzal i sem na šampionát.

Na MS jste ve skupině měli dva slabší soupeře, Švýcarsko a Velkou Británii, tam asi šlo jen o to, kolik nastřílíte gólů?
Máte pravdu. S těmito týmy to byl spíše takový trénink a dobře jsme si zastříleli. Výsledky 11:0 proti Švýcarsku a 19:0 proti Briutům hovoří za všechno.

Dále jste narazili na Slovensko, to už byl asi o dost těžší zápas?
Jak říkáte, byl to těžký zápas, ve kterém jsme museli dotahovat, ale nakonec jsme urvali remízu, což považuji za úspěch.

Ve formátu MS se hraje nadstavba, kde jste potkaly se zámořskými týmy, jak se vám proti nim hrálo?
Oba dva zápasy byly nesmírně těžké. Kanaďané jsou nesmírně fyzicky vybavení, Američané zase hrají dobře technicky a jsou důrazní. Proti oběma jsme uhráli remízu, takže panovala spokojenost, hlavně po zápase s Američany.

Vy jste se vlastně stal proti zámořským týmům hrdinou mužstva, vyrovnávací gól Kanadě a přihrávka na vyrovnávací branku proti USA…
Jsem ohromně šťastný, že se mi to povedlo. Nevím, co bych asi k tomu víc řekl…

Jak jste prožíval závěr utkání proti USA, kdy vlastně oba týmy musely dát gól…
Byly to obrovské nervy a pak euforie! Danko Deveri mi pořád nahrával a já mu to vracel, protože jsem si na zakončení nevěřil! Můžeme být rádi, protože tu akci jsme hodně překombinovali.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!