18. 9. 2012 | Tomáš Nejedlo

Pojizerské okresní derby je tu, Benátky se představí v Mladé Boleslavi!

Deset let uplynulo od posledního mistrovského setkání okresních rivalů Benátek nad Jizerou a Mladé Boleslavi. V té době tehdy druholigová Mladá Boleslav postupovala do první ligy a Benátky byl stálicí třetí nejvyšší soutěže. Nyní se cesty obou celků opět střetávají, k prvnímu ze čtyř vzájemných okresních střetnutí v základní části této sezóny dojde ve středu 19. září na ledě mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Arény. Začátek střetnutí je naplánován na 17:30 hodin a vy si nenechte pojizerské derby ujít! Kdo by přece jenom nemohl dorazit, může sledovat tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - BK Mladá Boleslav

Jak už bylo napsáno v úvodu, týmy Benátek nad Jizerou a Mladé Boleslavi se naposledy střetly v druholigovém ročníku 2001/02, kdy tým z města automobilů nakonec postoupil do první ligy. V druholigové historii sehráli Benátečtí se svým okresním rivalem celkem osmnáct duelů a mnohem lepší historickou bilanci mají Mladoboleslavští, kteří třináctkrát vyhráli, dvakrát s Benáteckými remizovali a jen třikrát odešli z pole poraženi. Ze současného benáteckého kádru poslední vzájemný zápas pamatuje Lukáš Král, ovšem v té době bojoval na opačné straně barikády. Jak sám říká, v tehdejším týmu se potkal s mladým Davidem Vrbatou, který v tu dobu začínal s mužským hokejem.

Bruslařský klub po čtyřech sezónách v extralize, kdy ve všech ročnících tým vždy zachraňoval příslušnost v nejvyšší soutěži až v baráži, sestoupil na úkor Chomutova do první ligy, a v Boleslavi tak nastala práce s cílem rychlého návratu mezi tuzemskou elitu.

Také ve vedení klubu došlo ke změnám, skončil mimo jiné sportovní manažer Milan Hnilička, kterého nahradil z Liberce příchozí Karel Hornický. Rovněž realizační tým doznal změn. Novým trenérem se stal František Výborný, ostřílený bývalý kouč Českých Budějovic, Sparty Praha nebo třeba slovinské reprezentace. Málokdo ví, že Výborný svou aktivní hráčskou kariéru končil v Benátkách nad Jizerou. Jeho asistentem se stal Jiří Slabý, který naposledy působil v Hradci Králové. A v neposlední řadě masérem týmu je Martin Tondr, který ještě loni tuto funkci zastával v Benátkách, kde do té doby také aktivně hrál. Takže nejen pro něj bude středeční duel pikantní...

Co se hráčského kádru týče, tak i ten prošel radikálními změnami. Post brankářské jedničky v úvodu sezóny zastává ostřílený Vlastimil Lakosil, který se do vlasti vrátil po sedmiletém působení u našich slovenských sousedů. Trojici v Boleslavi tvoří s mladým Romanem Willem a Michalem Valentem, pro něhož zbyl prozatím až post třetího brankáře.

Také obrana Bruslařů doznala podstatné obměny. Ze stabilního loňského kádru zůstali jen Petr Chaloupka, Václav Drábek a Josef Jindra. Novici mladoboleslavské kabiny tak jsou zkušení zadáci, kteří by měli patřit k oporám týmu. Jedná se o Jaroslava Kasíka, Romana Němečka a Davida Pojkara. První dva jmenovaní již v Boleslavi v minulosti krátce působili, Pojkar strávil svou dosavadní kariéru především ve Slavii Praha a Ústí nad Labem.

V útoku působí jedna z největších osobností celé první ligy. Syn trenéra Výborného David v klubu zůstal i přes sestup z extraligy a bude svými zkušenostmi pomáhat k návratu zpět. Bývalý reprezentační kapitán je zcela nepochybně velkou oporou. Spoléhat se určitě bude i na výkony Davida Vrbaty, Lukáše Pabišky nebo Tomáše Nouzy, který v úvodních dvou kolech posbíral už pět kanadských bodů. Novou tváří se zkušenostmi z nejvyšší soutěže je exhradecký Martin Koudelka.

Oba celky v posledním utkání

Tým BK Mladá Boleslav v minulém kole podlehl Šumperku na jeho ledě 2:3 a po dvou kolech má tak na kontě tři body z výhru z úvodního domácího zápasu proti Litoměřicím. BK v podhůří Jeseníků nastoupil v sestavě: Lakosil (37. Will) - Chaloupka, Jindra, Němeček, Kasík, Pojkar, Drábek, Šmach, Beňovič - Nouza, Hrdel, Pabiška - Mikulík, Výborný, Vrbata - Demel, Kafka, Jiránek - Loskot, Lenc, Rys.

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí nastřílel Olomouci šest branek a radoval se tak nakonec z výhry 6:4. Úspěšnými střelci byli dvakrát Bortňák a po jedné brance pak přidali Bárta, Klimt, Plodek a Bulíř. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (Stejskal) - Vitásek, Šimek, Štich, Kajínek, Vála, Kolmann, Ulrych, Říha - Klimt, Skořepa, Vlach, Jonák, Plodek, Skalický, Bulíř, Král, Bárta, Kopic, Bortňák, Jech.

Webové stránky soupeře

Více informací o mladoboleslavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
BK Mladá Boleslav

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!