24. 9. 2012 | Jakub Vais

Benátky ani podruhé letos v nájezdech neuspěly

5., pondělí 24. 9. 2012
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Ani na druhý pokus nedokázali benátečtí hokejisté zvítězit v samostatných nájezdech a opět venku prohráli po výsledku 4:3. Zápas se vyvíjel lépe pro Benátky, ale Beroun předvedl výbornou druhou třetinu a skóre otočil. V třetí třetině Benátky srovnaly, ale to bylo ze strany hokejistů od Jizery všechno. V penaltové loterii se zadařilo oběma berounským střelcům, zatímco za hosty neuspěl ani jediný. V příštím kole čeká Benátecké ve středu doma silný Havlíčkův Brod.
Beroun: Furch (Kůdela) - Vítek, Kubeš, Jebavý, Ruprecht, Kořínek, Nedvěd, Malý, Hertl - Karpov, Palaščák, Vostřák, Videlka, J. Bárta, Doležal, Trojan, Hošťálek, Milfait, Meidl, Klhůfek, Padělek.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Kolmann, Moravec, Jaroměřský, Vála, Šimek, Vitásek, Pabiška, Kajínek - Bortňák, Dušek, Kopic, Jonák, Liška, Král, Vlach, Klimt, Skořepa, Jech, M. Bárta, Skalický.
Branky a nahrávky: 25. Padělek (Doležal), 25. Meidl (Hertl, Bárta), 40. Doležal (Nedvěd, Videlka), roz. nájezd Padělek - 6. Dušek (Klimt, Bortňák), 46. Vlach (Skořepa, Jaroměřský), 48. Moravec (Klimt, Dušek). Rozhodčí: Horák - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 200. Střely na branku: 18:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Komentář

V úvodu utkání se oba týmy spíše oťukávaly a nevytvořily si žádnou větší šanci. První zajímavější akce přicházely až kolem páté minuty první části a neuběhlo dlouho a v brance skončilo poprvé kotouč. Benátky se ujaly vedení, když Klimt našel mezi kruhy najíždějícího Antonína Duška, který překonal střelou mezi betony svého loňského spoluhráče ze Slavie Dominika Furcha. Benátky měly i další zajímavé šance, nejprve propadl na modré čáře Hertl a do brejku se dostal Jonák, zakončení mu nesedlo. Stejně tak tomu bylo opět i za několik málo vteřinek při šanci Bárty. Medvědi se do zajímavější šance dostali až v polovině třetiny, ale ani jedna střela neměla nárok na úspěch. Oba týmy si poté zkusily hru v početní výhodě a také ve čtyřech. Žádná z těchto herních situací nic zajímavého nepřinesla. V závěru se ještě oba celky snažily něco vymyslet, ale puky létaly mimo.

Velmi zajímavou ale především obrovskou šanci dostaly Benátky. Během osmi vteřin na trestnou lavici putovali hned dva hráči Berouna. Benátky měly obrovskou šanci, ale parádním zákrokem se blýskl Dominik Furch a kotouč do branky nepustil! Dvojitou přesilovku hosté nevyužili a poté následoval trest ze strany domácích. V prostoru před brankou se nejlépe zorientoval kapitán Medvědů Aleš Padělek . Časomíra ukrojila přesně devatenáct a Beroun už v zápase vedl. Po téměř totožné akci zařídil vedení domácím Radek Meidl. Hosté od Jizery mohli vyrovnat téměř okamžitě, ale proti byl opět skvělý zákrok Furcha. Krátce po polovině zápasu mohl domácí vedení navýšit Karpov, ale ani nadvakrát přesně nezakončil. Tato akce odstartovala celou sérii zajímavých příležitostí na obou stranách. Kombinace Bárty a Skalického skončila střelou mimo, stejně tak střela Meidla po nahrávce zpoza branky. Za Benátky pak do tyče pálil Pabiška. Na druhé skóre už akce nezůstala bez využití! Jaroslav Nedvěd vybojoval kotouč a našel u vzdálenější tyče Tomáše Doležala, který bez problémů zavěsil.

Hosté se nevzdávali a hned na začátku třetí části si vytvořili velkou šanci. Ondřej Vitásek nastřelil spojnici tyčí! Tempo se poté trochu uklidnilo, ale opravdu jen na chvíli. Po ose Jaroměřský-Klimt se puk dostal k Jaroslavu Vlachovi , který ho usměrnil do branky. Z časomíry neuběhlo mnoho a bylo vyrovnáno. Jiří Moravec dostal přihrávku na modrou čáru, ze které si najel až do střelecké pozice a střelou pod lapačkou skóroval! Benátky měly šanci dokonat obrat v utkání, ale obrovskou šanci dvojice Vlach - Skořepa, kterou zakončoval druhý jmenovaný, zlikvidoval Furch! Hosté mohli odskočit ještě v přesilové hře, ale téměř se nedostaly pořádně k ohrožení branky. Oba týmy už se soustředily na zadní vrátka a podle toho vypadal i projev v posledních minutách, které už branku nenabídly a šlo se do prodloužení.

V prodloužení začali lépe Medvědi, kteří těžili hlavně z dobré hry Pavla Vostřáka, jehož dvě příležitosti skončily mimo. Medvědi pokračovali ve své aktivitě i v závěru prodloužení. Rozhodnutí měl na své hokejce Robin Malý, ale puk ho vůbec neposlechl a skončil těsně mimo. Benátky se probojovaly do velké šance až v posledních vteřinách prodloužení. Furch střelu od pravého mantinelu pokryl.

O vítězi střetnutí musely rozhodovat nájezdy. Jako první jely Benátky, konkrétně Dušek, ale další branku v utkání nepřidal. Za Beroun se rozjel směrem na Stejskala kapitán Aleš Padělek a přesnou ranou z mezikruží do pravého horního růžku přesně skóroval! Za Benátky se pokusil o vyrovnání stavu Michal Bárta, ale puk se mu při zakončení trochu svezl po hokejce a skončil mimo. Na druhé straně se jel nájezd jeho jmenovec Jiří Bárta. Ten proměnil nádherným blafákem a utkání ukončil.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Medvědi Beroun): Herně jsme sehráli nejhorší zápas. První třetinu jsme nebyli vůbec ve hře a impuls přišel až při ubráněné dvonásobné přesilovce, kdy tým získal sebevědomí, a během minuty jsme otočili zápas. Ve třetí třetině hrál soupeř jednodušeji než my, a to rozhodlo, že jsme se dostali pod tlak. Nemůžeme to vyčítat hráčům, třetí gol dostal třetí útok, ve kterém Bárta hrál první zápas, Hoštálek měl dva zápasy a Meidl také minimum. S nimi musíme mít trpělivost. Nájezdy jsou sice loterie, ale buď to hráči umí, nebo ne. Padělek se podíval a jasně vystřelil a Bárta, jako nejmladší hráč na hřišti, má to v sobě i v devatenácti, rozhodl. To mu pomůže získat sebevědomí. Jsme rádi za dva body a také za to, že jsme vyhráli pro domácí fanoušky, protože si za svou podporu zaslouží zažít vítězství.

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): Dnes utkání nevyhrálo lepší mužstvo, ale štastnější. Sehráli jsme dobrý zápas, který jsme dobře rozehráli, ale velký vliv měl úvod druhé třetiny, kdy jsme hráli skoro dvě minuty pět na tři a měli jen dvě střely. Krátce potom jsme hned inkasovali. Ve třetí třetině jsme ale vyvinuli tlak, přestříleli soupeře, ale vítěznou branku jsme nedali, i díky kvalitnímu výkonu domácího brankáře. Rozhodovali nájezdy, ve kterých byli domácí lepší.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.