29. 9. 2012 | Ondřej Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Benátečtí zajíždí do severočeského Mostu

Další prvoligový zápas sehrají benátečtí hokejisté v Mostě. Tedy na kluzišti týmu, proti kterému se jim daří. Vždyť v loňské sezóně si proti Mosteckým připsali plných šest bodů. Naprosto stejně si Benátky vedly také ve své úvodní prvoligové sezóně, kdy Most taktéž obraly o všechny body. Prodloužit vítěznou sérii s tímto soupeřem se jistě budou snažit také v dnešním utkání. Zároveň si také budou chtít napravit reputaci po dvou předchozích nezdarech. Zápas startuje v sobotu 29. září se začátkem v 17:30 hodin a jeho průběh nabídne tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Most

Benátečtí se ve své prvoligové historii střetli s Mostem ve dvou sezónách. Hned v té první 2008/09 a také v loňském ročníku, kdy Severočeši zachraňovali prvoligovou příslušnost až v baráži. Nakonec se spolu s Berounem umístili v pětičlenné baráži na prvních dvou místech, což jim zaručovalo účast ve druhé nejvyšší soutěži i pro příští ročník.

Cílem v Mostě přes léto určitě bylo vybudovat konkurence schopný mančaft a vyvarovat se spodních příček. Základem úspěchu je kvalitní brankář a právě na postu, kde mostecký tým v minulosti tlačila bota, má trenérské duo Václav Baďouček a Kamil Kašťák spolehlivou jedničku. Je jí Martin Volke, který se především v loňské sezóně v dobrém světle ukazoval v extraligovém Litvínově, kromě toho v minulosti chytal také první ligu v Ústí nad Labem a Litoměřicích. V záloze pak Most má ještě duo karlovarských gólmanů Marek Benda a Tomáš Závorka.

Nejzkušenějším mužem zadních řad týmu zpod Hněvína je bezesporu brzy třiačtyřicetiletý Jan Hranáč, někdejší opora extraligového Litvínova, slovenské Skalice či Zvolena. Loňskou sezónu Hranáč načal právě v Mostě a poté přes druholigovou Bílinu putoval k Orlům ze Znojma, kde hrál rakouskou EBEL ligu. Nyní bude tento vytáhlý bek opět působit mezi prvoligovými mantinely. Nejproduktivnějším zadákem je zatím s pěti body Kamil Charousek. Pět duelů už Mostě odehrál také Michal Pavlů, bývalý benátecký zadák, který se letos neprosadil v Mladé Boleslavi a z Liberce putoval právě do Mostu.

V mosteckém kádru je také další někdejší benátecký hráč. Jedná se o Michala Nevyhoštěného, jenž po konci u Jizery působil v druholigovém Jablonci nad Nisou, ale vysoká produktivita ho vyšvihla zpět mezi prvoligové hokejisty. Velkou posilu získali Mostečtí v Ladislavu Gengelovi. Vypadalo to, že někdejší hráč Litoměřic, Vrchlabí či Mladé Boleslavi zakotví v Berouně, ale nakonec působí v Mostě. S osmi kanadskými body zatím vede klubovou produktivitu. Šest bodů pak získal zkušený Zdeněk Tauš a čtyři někdejší kladenský forvard Marek Čurilla. Sedmatřicetiletý extraligou protřelý harcovník Jindřich Kotrla zatím zřejmě vinou zranění odehrál jen jediný zápas.

Oba celky v minulém kole

Tým HC Most vybojoval na horkém šumperském ledě dva body za výhru v nájezdech. Bod navíc rozhodující proměněnou penaltou zajistil Jan Divíšek. Mostečtí v podhůří Jeseníků nastoupili v sestavě: Volke (Benda) - Tomeček, Charousek, Parýzek, Pavlů, Hranáč, Havelka, Přindiš, Čechura - Tauš, Čurilla, Gengel - Bojer, Polák, T. Klíma - Nevyhoštěný, Slavíček, L. Klíma - Nedrda, Divíšek, Adámek.

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí podlehl Havlíčkovu Brodu 1:3. O jedinou branku Benátek se ve druhé třetině Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (Stejskal) - Šimek, Vitásek, Jánošík, Moravec, Ulrych, Kajínek, Jaroměřský, Kolmann - Bortňák, Dušek, Klimt, Skalický, Skořepa, Bárta, Vlach, Král, Jonák, Jech, Liška, Kopic.

Webové stránky soupeře

Více informací o mosteckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Most

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!