3. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí s Litoměřicemi urvali dva body za minutu dvanáct

8., středa 3. 10. 2012
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Za svou aktivitu a jasnou převahu ve střelbě si benátečtí hokejisté v osmém kole v zápase s Litoměřicemi zasloužili vyhrát. Ovšem nescházelo mnoho a Stadion u Jizery bral všechny body. Benátečtí totiž vyrovnali doslova za minutu dvanáct, vteřinu před koncem základní hrací doby si vynutil prodloužení Antonín Dušek. Nastavený čas trval přesně dvě minuty, kdy chybičku brankáře Přikryla využil Lukáš Král, který tak rozhodl o druhém bonusovém bodu pro domácí. V dalších dvou kolech Benátečtí vyrazí na led soupeřů, nejprve v sobotu do Šumperka.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Jaroměřský, Vitásek, Jánošík, Kajínek, Šimek, Moravec, Říha, Kolmann - Skalický, Skořepa, Klimt, Bárta, Dušek, Kica, Liška, Král, Jonák, Jech, Vařecha, Kopic.
Litoměřice: Přikryl (Brýl) - Kříž, Toman, Žovinec, Veselý, Martinka, Švaříček, Kolář - Mrňa, Gerhát, Kafan, Rudovský, Hašek, Novák, Lapšanský, Slížek, Šinágl, Tvrzník, Hlusička, Antončík.
Branky a nahrávky: 5. Jonák (Král, Liška), 52. Jaroměřský (Moravec), 60. Dušek (Král, Bárta), 62. Král (Skořepa, Kolmann) - 11. Gerhát (Kříž, Mrňa), 12. Slížek (Lapšanský, Mrňa), 54. Gerhát (Kafan, Kříž). Rozhodčí: Zubzanda - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 242. Střely na branku: 44:21.

Komentář

Benátky vstoupily do utkání povedeně a po několika zahřívacích pokusech Přikryl poprvé kapituloval. Domácí snad čtyřikrát z bezprostřední blízkosti vystřelili. Zkušený hostující gólman kryl střely Lišky, Krále, až nestačil na gólovou dorážku Víta Jonáka - 1:0. Neuběhla ani minuta a domácí měli další příležitost ke skórování. Čtvrtá benátecká lajna vytvořila vítr v pásmu soupeře, Vařecha našel hokejku Miroslava Kopice, který ovšem tváří v tvář Přikrylovi nastřelil pouze bývalého sparťanského brankáře. Další dobrou příležitost měl Skalický, litoměřickou klec ovšem přestřelil. A byl to právě Daniel Skalický, kdo v 10. minutě jako první hráč putoval na trestnou lavici. Stadion hned svou první přesilovku přetavil v gól. Křížovi se střela sice příliš nevydařila, ovšem puk se odrazil k Františku Gerhátovi, jenže se trefil do odkryté části branky - 1:1. Ve 12. minutě Vošvrda nepřesně rozehrál za svou brankou. Puku se chopil Mrňa a přes Lapšanského se dostal touš k Ladislavu Slížkovi a ten už jen trefil prázdnou branku - 1:2.

Tomáš Vošvrda svou chybičku plně napravil v 17. minutě, kdy na něj spěchal střelec první branky František Gerhát a Vošvrda jeho samostatný únik zneškodnil vyrážečkou. Ale to se ještě vracíme do první třetiny. V té druhé v samém úvodu Jánošíkovo podklouznutí využil Slížek přihrávkou na Lapšanského, jehož ránu vychytal Vošvrda lapačkou. Ve 26. minutě došlo k situaci, která ovlivnila průběh zápasu. Přikryl střelu od modré čáry nezkrotil a puk zůstal ležet vedle jeho levého betonu, sudí Zubzanda stál u pravé tyčky a zapískal v době, kdy Antonín Dušek dostal volný touš do sítě. Hlavní rozhodčí Tomáš Zubzanda gól uznal, ale po nátlaku litoměřických hráčům ho po delší pauze odvolal. Domácí tento moment nakopl a po zbytek druhé části hry byli jasně aktivnější. A přišly také šance, Královo vyhrané vhazování zakončoval Liška, ale puk mezi betony Přikryla nepropasíroval. Další příležitost měl sám Král, který tečoval Šimkovo nahození přesně do Přikrylovy lapačky.

Ve třetí části pokračoval benátecký tlak. Především útok složený z libereckých hráčů Kica, Dušek a Bárta hýřil aktivitou. Ale i další formace se dostávaly ke střelbě. Bártu vychytal Přikryl položeným betonem. Na druhé straně se v ojedinělém útoku ocitl Kafan, Vošvrda podržel svůj tým. Z přemíry snahy domácích měl příležitost i hostující Veselý, další dobrý zákrok Vošvrdy udržel současný stav. Poté putovali na trestnou lavici dva litoměřičtí hráči a právě v době, kdy se Rudovský vracel na led propálil Přikryla od modré čáry Jan Jaroměřský - 2:2. Stadion ale nesložil zbraně. Při vyloučení Lišky hosté rozebrali benáteckou bránící čtyřku a František Gerhát svým druhým gólem v přesilovce dostal puk mimo Vošvrdův dosah - 2:3. Domácím se krátil čas, a tak v čase 57:48 se Benátky odhodlaly ke hře v šesti. A vyrovnání přišlo doslova za minutu dvanáct. V čase 59:59 si na Královu přihrávku u tyčku počkal Antonín Dušek a zametl puk do branky - 3:3.

Vyrovnávací gól v samém závěru určitě hostujícímu týmu v psychice nepomohl a prodloužení trvalo přesně dvě minuty. Kolmann posunul pukl na Josefa Skořepu, jehož střela propadla Přikrylovi skrz výstroj a dojíždějící Lukáš Král uklidil puk do prázdné branky a rozhodl tak o zisku dvou bodů pro domácí - 4:3 pp. Hosté tak i posedmé v řadě bodovali, v utkání navíc měli v přesilovkách stoprocentní bilanci. Vedlo to ale jen k jednomu bodu.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek nad Jizerou
"Myslím si, že to asi byl náš nejlepší zápas. Bylo to dané i kvalitou soupeře. Z každého h...a jsme dnes dostali gól. Inkasované branky byly naprosto zbytečné. Za body jsme ovšem šli tvrdě. Byl to ten zápas, kdy člověk věří vyrovnání do úplného konce. Kluci to nakonec potvrdili. Vyrovnání, které přišlo v poslední možné chvíli, bylo zasloužené, stejně jako gól v prodloužení. Samozřejmě víme, že hosté měli tři nájezdy v situaci, kdy jsme se tlačili hodně dopředu. Tomáš nás v tu chvíli podržel. Určitě to byl výborný zápas také pro diváky."

Milan Vrzal, hlavní trenér Litoměřic
"Je to těžké. Dvě vteřiny před koncem ještě vedeme o gól, nakonec však prohrajeme v prodloužení, takže jsme tu dnes ztratili dva body. Utkání jako celek bylo remízové. Benátky doma tlačily. Spoustu času jsme strávili ve vedení spíše takoví zatažení, ale 58 minut jsme byli koncentrovaní. Udělali jsme pár malých chyb, které nás ale stály dva body."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!