10. 10. 2012 | Filip Červinka, Filip Červinka, Ondřej Nejedlo

Benátečtí v Hradci neskórovali, vrací se domů s prázdnou

10., středa 10. 10. 2012
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
S touhou odčinit porážku z předešlého kola v Šumperku zajížděli benátečtí hokejisté do Hradce Králové. Za šedesát minut ale nenašli recept na spolehlivého gólmana Jakuba Čecha. Domácí byli úspěšnější, když třikrát pokořili Tomáše Vošvrdu a zajistili si tak tři body do prvoligové tabulky.
Hr.Králové: Čech – Chmelíř, Roupec, Čížek, Kania, Karlíček, Hendrich, Čáp, Vágner – Budínský, Mikeska, Haluza – Šagát, Švagrovský, Moskal – Kubica, Brož, V. Říha – Nosek, Macháň, Berger.
Benátky n.J.: Vošvrda – Jaroměřský, Vitásek, Vála, Kolmann, Šimek, Moravec, J. Říha, Štich – Vlach, Skořepa, Klimt – Skalický, Plodek, Jonák – Bortňák, Král, Kopic – Jech, Miškovský, Liška.
Branky a nahrávky: 15. Budínský (Haluza, Chmelíř), 52. Macháň (Berger, Nosek), 56. Šagát (Kania, Moskal). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:4, navíc Štich (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 783. Střely na branku: 36:28.

Komentář

Pozvolně se rozjíždějící třetina se „dvěma“ góly

Úvod utkání nabídl divákům pozvolně se rozjíždějící hru, která se spíše odehrávala v prostřední části kluziště. Už to vypadalo, že se do vedení dostanou hostující Benátky, ale Josef Skořepa dopravil kotouč do domácí svatyně nohou a gól být uznaný nemohl. Kdo by čekal vzrůstající tempo zápasu, byl na omylu.

Poklidný průběh se neustále snažil rozbít velmi hbitý Tomáš Nosek, avšak bezúčelně. A pak to přišlo, jako blesk z čistého nebe zasáhl Vít Budínský povedenou střelou přes obránce a kotouč zaplachtil za bezmocného Vošvrdu – 1:0. Leckdo by očekával narůstající tlak domácích, opak byl však pravdou a do několika příležitostí se dostali právě hráči Benátek.

Několik dalších příležitostí si vypracovaly oba mančafty. V nezáživném a rozkouskovaném závěru to bylo vše a Královští lvi odcházeli do kabiny s jednobrankovým náskokem.

Převaha domácích zůstala bez povšimnutí

Jako noc a den, tak vypadala po první periodě ta druhá. Větší tempo a střelba z každé pozice na obou koncích hřiště musely diváky konečně rozproudit. Moment, ve kterém šli hráči Královských lvů do čtyř, změnil celý ráz zbytku třetiny. Dokonce dvakrát ve vlastním oslabení dokázali domácí borci zahrozit.

Další a další útočná vlna směřovala na Vošvrdu, ten vše ustál s grácií a pokračovalo se ve stejném světle. Více ze hry měli domácí a Benátky se snažily přitvrdit, jak jinak přetrhnout nátlak protivníka než důrazem. Největší šancí se prezentoval v zápase vyčnívající Vít Budinský, kdy po skvěle zahrané přesilovce svou střelou z mezikruží orazítkoval pouze tyč a fanoušci se zvedali ze sedadel zbytečně.

Už už to vypadalo na bezvýrazný výkon hostujících Benátek, ale nakonec se jim podařilo přeřadit na vyšší rychlostní stupeň a téměř se vyrovnaly svému soupeři a vypracovaly si také pár slibných příležitostí. Spokojenější ale mohli být jednoznačně domácí hráči, avšak bez brankového příspěvku.

Hradec potvrdil vítězství

Změna obrazu hry? Ani náhodou, Středočechům se naskytla další početní převaha a paradoxně to opět byli domácí hokejisté, kteří si vytvářeli šance. Jakoby na Benátkách ležela pomyslná deka, zpod které se marně dostávaly od druhé třetiny. Takové šance, jaké si dokázal vytvořit Luděk Brož se svými spoluhráči za pouhou minutku hry, se někomu nepoštěstí ani za celý zápas.

Ve druhé polovině závěrečné části přišel vytoužený brankový úspěch, tentokrát v podání Šimona Macháně, který obral obránce hostí o kotouč a zakončoval střelou přes obránce. Stav byl rázem 2:0. Nenechte se zmýlit, Benátky nehrály pouze komparz a třeba díky Plodkovi znepříjemnily Čechovi v brance Lvů život.

Před koncem utkání přišel ještě jeden zásah do sítě Benátek, po nahrávce Jakuba Kanii měl jednoduchou práci z druhé vlny přijíždějící Martin Šagát, kterému stačilo doklepnout puk za marně se natahujícího Vošvrdu – 3:0. V závěru se také musel vyznamenat domácí gólman Jakub Čech a vychytal svou letošní první nulu. Hradečtí tak získali druhé vítězství na domácím kluzišti.

Ohlasy trenérů

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
Pochopitelně jsme spokojeni, odehráli jsme dobrý zápas. Nedopustili jsme se prakticky žádné chyby, i když pár šancí soupeř měl, ale ty vychytal výborně Kuba Čech. Musím mužstvo pochválit za bojovnost, protože za vítězstvím jsme opravdu šli a chtěli jsme ho víc než soupeř.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou):
Zasloužené vítězství domácího celku, výsledek hovoří za vše. Mimo šancí v první třetině nás Hradec za celý zápas k ničemu nepustil. Naše hra v útočném pásmu byla slabá.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.