15. 10. 2012 | Libor Kucza, Ondřej Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Výsledková mizérie pokračuje, v Jihlavě bez bodů i gólu

12., pondělí 15. 10. 2012
Dukla - Benátky n.J. JIH - BEN
Již čtyři mistrovské zápasy čekají benátečtí hokejisté na bodový zisk. Navíc v posledních třech zápasech Středočeši vstřelili jen jediný gól! V pondělním utkání 12. kole hráči od Jizery prohráli v Jihlavě 0:4, když rozhodnuto bylo již po první třetině, kterou Dukla ovládla jasně 3:0. Ač byl poměr střel na branku vyrovnaný 31:31, nevezou si Benátky domů ani jeden bod. Zabrat tak musí v následujících dvou domácích utkáních, v nichž budou ve středu nejprve hostit Třebíč a poté v sobotu Ústí nad Labem.
Dukla: Rittich (Novotný) - Zadražil, Novotný, Jaroš, Drtina, Ficenc, Kolafa, Štebih, Podlipnik - Hubáček, Nahodil, Zeman, Filip, Maliník, Krupka, Velecký, Pekárek, Čachotský, Malec, Jeslínek, Hodek.
Benátky n.J.: Stejskal (21. Vošvrda) - Kolmann, Moravec, Štich, Ulrych, Šimek, Vitásek, Pabiška, Kajínek - Bortňák, Špaček, Kopic, Vařecha, Jonák, Liška, Vlach, Klimt, Plodek, Skořepa, Jech, Skalický.
Branky a nahrávky: 2. Velecký (Hubáček, Zeman), 10. Hodek (Kolafa, Nahodil), 20. Hodek (Nahodil), 43. Zeman (Hubáček). Rozhodčí: R. Čech - Klein, Lukš. Vyloučení: 6:12 + navíc Krupka, Malec 5 minut + 20 minut OK - Vošvrda 10 minut OT, Štich, Vlach 5 minut + 20 minut OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1045. Střely na branku: 31:31.

Komentář

Dukla vlétla do utkání velmi aktivně, díky čemuž se dostala do vedení téměř z první brankové příležitosti. V čase 1:17 poslal Radek Hubáček přihrávku z pravého rohu adresátovi, kterým nebyl nikdo jiný než Michal Velecký. Svižný útočník pak z hranice brankoviště překonal Jiřího Stejskala – 1:0. Borci s Ježkem na hrudi byli i v dalších fázích hry lepším celkem. Benátečtí se do šancí dostávali spíše sporadicky. V 8. minutě se k samostatnému nájezdu nadechoval Jiří Skořepa, který si pomocí přikopnutí obhodil domácí obránce. V rozhodující fázi se však k benáteckému útočníkovi stihli domácí vrátit. V minutě s pořadovým číslem 9 se dostalo Dukle dvojnásobné početní výhody. Tu pak se vší grácií využil ranou z voleje do levého horního rohu branky ostrostřelec Daniel Hodek – 2:0. V poněkud ospalejší desetiminutovce nebylo k vidění příliš hokejového vzrušení. To přinesl až čas 19:18. Těsně po skončení přesilové hry si sjel do mezikruží pro přihrávku znovu Daniel Hodek. Přesný pas mu Michal Velecký skvěle načasoval, tudíž mohlo být po přesném zásahu zkušeného Hodka opět rozsvíceno červené světlo – 3:0. Za tohoto stavu také odcházela obě mužstva do kabin.

Do druhého dějství vstoupili hosté s mnohem větším důrazem a novým mužem v brankovišti. Jiřího Stejskala nahradil Tomáš Vošvrda. Již po necelých dvou minutách si také vysloužili oslabení, za krev ve tváři Radka Hubáčka hned čtyřminutové. Dukle se jej i přes několik solidních střeleckých pozic nepodařilo využít. Ve 29. minutě se odpovědnosti chopil Marek Drtina, jenž s lehkostí prokličkoval útočnou třetinou a předložil přihrávku Michalu Veleckému. Dravý forvard pak trefil pouze tyč. O několik málo vteřin později minul zcela odkrytou bránu Martin Filip. Hosté testovali Rittichovu pozornost jen z uctivé vzdálenosti, příkladem byla rána Petra Ulrycha z 35. minuty. Když se následně neujal ani atak hattricku Danielem Hodkem, skončila druhá třetina bezbrankovým výsledkem.

Závěrečná část pokračovala v nastoleném trendu, červenožlutí byli stále o krok napřed. Hned v úvodu se snažil po gólu lačnící Martin Filip objet branku a zasunout kotouč za Vošvrdu. To se mu však nepodařilo. V čase 42:34 se již mohlo v ochozech Horáckého zimního stadionu slavit. Přihrávku dostavší Adam Zeman si sjel do mezikruží, odkud střelou švihem vymetl víko hostující branky – 4:0. S přibývajícími minutami sílil důraz i trestné minuty. O hokejovosti se dalo hovořit skutečně pramálo. Vše vyvrcholilo v posledních dvou minutách střetnutí. Nejprve vyzval urostlý David Štich na souboj Lukáše Krupku. Velkými bitkami protřelý bek hostí ukázal nasbírané zkušenosti a zvítězil. Odveta na sebe nenechala dlouho čekat. Zhruba o minutu později zahodili rukavice Ondřej Malec a Jaroslav Vlach. Jihlavský urostlý forvard pak zasadil svému sokovi sérii rychlých háků a složil jej na ledovou plochu. Nutno však dodat, že Malec zbaběle skočil na Vlacha ze střídačky a rozhodně se nepostavil svému protivníkovi čelem, nýbrž jej jako první udeřil zezadu! Konečné vteřiny střetnutí se odehrály spíše v poklidném středním pásmu. Družina Petra Vlka porazila Benátky nad Jizerou 4:0.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Myslím si, že rozhodla první třetina. Dostali jsme rychle góly a nedařilo se nám dát kontaktní branku. Pokoušeli jsme se to zlomit ve druhé části, ale byli jsme hodně vylučovaní a z trestné lavice se gól prostě střílí těžko. Ve třetí třetině jsme se ještě chtěli vrátit do zápasu, místo toho jsme ale inkasovali. Na klucích už pak byla vidět frustrace, ale to tak bývá, když prohráváte a nedaří se vám s výsledkem nic dělat.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Utkání nebylo tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Vstřelili jsme rychlou branku, pak proměnili dvě přesilovky – jednu pět na tři, při druhé už sice hráč téměř skákal na led, ale i to se počítá. Ve druhé třetině jsme měli ještě pár příležitostí, ale nepovedlo se nám skórovat. Kdyby ano, možná by se zápas odehrál o něco klidněji. Utkání se ale divákům určitě muselo líbit. Na bitky jsme sice remizovali, ale na góly vyhráli, a to je hlavní.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.