16. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

Zaberou Benátečtí doma proti čtvrté Třebíči?

Benáteckým prvoligovým hokejistům se v současné době výsledkově nedaří. Z posledních čtyř zápasů totiž Středočeši nezískali ani bod, po třech uplynulých kolech navíc mají Benátečtí na kontě hrozivě vypadající skóre 1:13. Nyní ovšem hráče od Jizery čekají dvě domácí utkání. V tom prvním ve středu přijede SK Horácká Slavia Třebíč, která patří k překvapením úvodní čtvrtiny soutěže. Horáci jsou totiž s třiadvaceti body čtvrtí. V posledním kole ovšem Třebíčští podlehli překvapivě doma Šumperku 0:3. Zaberou Benátky a ukončí nepříjemnou sérii proher? Na tuto otázku nalezneme odpověď ve středu 17. října. Duel startuje v 17:30 hodin a jeho průběh nabídne také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Počátky hokeje v Třebíči se datují k 15. prosinci 1928. Názvy klubu se postupně měnily z Horácké Slavie na Elektromontážní závody, Kovosvit, Spartak, Západomoravské strojírny, Zetor B, Elitex a od roku 1990 opět na Horáckou Slavii. Výrazným mezníkem celku z Horácka je postup do první ligy, v sezóně 1997/98.

Sezóna 1999/2000 přinesla zabydlení se Třebíčských v první lize. V prvních dvou utkáních si v Třebíči zahráli z důvodu problémů při podepisování smlouvy v NHL i Patrik Eliáš a Kanaďan Brendan Morisson. Ze slavných odchovanců jmenujme třeba Oldřicha Válka, Patrika Eliáše, Martina a Romana Erata, Michala Mikesku či Leoše Čermáka.

Třebíčským se v první čtvrtině soutěže překvapivě velmi dobře bodově daří. Svěřenci trenérů Pokorného a Novák totiž posbírali již třiadvacet bodů, ovšem v žádném zápase nedokázali nastřílet více, než čtyři góly. V posledním domácím zápase proti Šumperku (ten do té doby na ledě soupeřů nezískal ani bod) navíc Třebíč vyšla střelecky naprázdno a body překvapivě odevzdala svému soupeři z podhůří Jeseníků, který na Horácku zvítězil 3:0.

V loňském ročníku byl pro Třebíč brankářský post velkou oporou, resp. muž s maskou v brankovišti. Mladý a nadějný českobudějovický Šimon Hrubec si v dresu Horácké Slavie zcela po právu vynutil pozornost několika extraligových klubů a v letní pauze kývl na nabídku majetného Třince, který o tohoto mladíky projevil zájem.

Také v letošním ročníku Třebíč vsadila na mladíky a zdá se, že je to opět dobrý tah! Dvaadvacetiletý slovenský gólman Marek Čiliak prošel slovenskou extraligou v dresu Nitry a vloni chytal několik zápasů také v rakouské EBEL za Znojmo. Zatím se pyšní vynikajícími statistikami. Ve 12 zápaseh průměr 1,74 obdrženého gólu na zápas a úspěšnost zásahů bez pár setin plných 95 %! Čiliak navíc vychytal už tři čistá konta a připsal si i jednu gólovou asistenci. Jeho kolegou je dvacetiletý třebíčský odchovanec Lukáš Dusík.

Mezi beky je zatím se čtyřmi body za čtyři gólové přihrávky na prvním místě v produktivitě Jan Zdráhal, který loňský ročník strávil v pardubické juniorce. Zkušenosti s mužským hokejem pak sbíral v Hradci Králové a předloni v taktéž prvoligové Chrudimi. Tři body pak posbírali třebíčský srdcař Lukáš Sláma, který s výjimkou jedné sezóny v Pelhřimově, nepřetržitě působí v dresu Horácké Slavie, a David Rangl, jenž je zároveň také nejtrestanějším mužem (44 trestných minut) současného kádru Třebíče. Nejzkušenějším bekem je ovšem Rostislav Malena, který se do Třebíče vyjma kraťoučké anabáze v sezóně 2007/08 vrátil po dlouhých dvanácti letech.

Mezi útočníky je nejproduktivnější David Dolníček. Ten posbíral už devět bodů (4+5) a je rovněž tím pravým hráčem s třebíčským srdcem na svém místě. Kromě epizodních zastávek v Pelhřimově, Velké Bíteši a Jihlavě v podstatě také celou svou kariéru spojil právě s bílo-červenými barvami Horácké Slavie. Tři hráči nasbírali po osmi bodech. Jedná se o vytáhlého Viléma Buriana, mladého Davida Ostřížka z Třince a také Jakuba Čuříka, který poslední dvě sezóny strávil v druholigovém Prostějově, předtím působil v Olomouci. Třebíč má jinak velmi mladé útočníky a mužstvo jako celek. Vždyť věkový průměr svěřenců Kamila Pokorného Radka Nováka činí pouze 23 let!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!