20. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí bojovali, ale s Ústím těsně prohráli

14., sobota 20. 10. 2012
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Druhé domácí utkání v řadě sehráli benátečtí hokejisté proti druhému Ústí nad Labem. Severočechy trápí rozsáhlá marodka a u Jizery se tak představili se třemi formacemi. Slovan se dostal díky Přeučilovi v první třetině do vedení, které zvýšil Rod. Na Jechovu snižující trefu ovšem odpověděl Boháč a hosté si i přes snížení Kopice v samém závěru tři body pohlídali. V příštím kole Benátečtí vyrážejí ve středu do Olomouce.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Říha, Kolmann, Moravec, Jánošík, Jaroměřský, Ulrych, Pabiška, Štich - Klimt, Skořepa, Bortňák - Jonák, Král, Skalický - Liška, Galamboš, Vařecha - Kopic, Jech, Maďar.
Ústí n.L.: Koutský (Orct) - Holomek, Smetana, Pavlík, Poživil, Vobořil, Brož - Kloz, Boháč, Laš - Kovář, Rod, Handlovský - Přeučil, Čermák, Sklenička.
Branky a nahrávky: 27. Jech (Jánošík), 59. Kopic (Skalický, Jonák) - 12. Přeučil (Čermák), 26. Rod (Přeučil, Sklenička), 35. Boháč (Kloz, Poživil). Rozhodčí: Hejduk - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 312.

Komentář

V první třetině byli herně aktivnějším týmem benátečtí hráči, jenže gól vstřelili Ústečtí. V 8. minutě měly Benátky svou první gólovou příležitost. Jonákův pas na Krále ještě nevyšel, jenže poté Jaroměřský vyslal do útoku Daniela Skalického, který si vybruslil až před Koutského, který hosty zachránil povedeným zákrokem lapačkou. Ještě větší šanci měl o několik minut později obránce Jiří Moravec. Ústečtí beci byli v bránění až příliš laxní a dali Moravcovi dostatek prostoru dostat se od modré čáry až před ústeckou branku. Benátecký obránce ovšem nastřelil pouze ústeckého brankáře. Ve 12. minutě už se Slovan radoval ze vstřelené branky. Prakticky ihned po vhazování dostal Čermák kotouč do přebrankového prostoru na Petra Přeučila, který prostřelil Vošvrdu – 0:1. Benátečtí se snažili rychle odpovědět, leč neúspěšně. Koutský nejprve na poslední chvíli ramenem zasáhl proti Jaroměřského střele, následná teč Skalického skončila jen těsně vedle levé tyčky ústecké branky.

Druhá třetina z hlediska herní aktivity patřila spíše hostům. Dokládá to i statistika střel na branku. Slovan vypálil na branku dvakrát více střel než benátecký sok. Ve 26. minutě se jedna z šestnácti ran na branku ujala. O zvýšení skóre se postaral někdejší benátecký útočník Tomáš Rod, který byl nejrychlejší, zorientoval se před Vošvrdou a rozvlnil síť – 0:2. Z dvoubrankového vedení se však hosté dlouho neradovali. Jánošík z vlastní obranné třetiny vyslal touš na útočnou modrou, kde už číhal Ctibor Jech, dostal se do samostatného úniku a střelou pod vyrážečku propálil Koutského – 1:2. Pro Jecha to tak byl první letošní přesný zásah a první kanadský bod vůbec. Rozhodující pro vývoj utkání byla třetí trefa Ústí. Daniel Boháč se protáhl po pravém křídle a bekhendovou střelou překvapil Vošvrdu – 1:3. Další gól mohl přidat Tomáš Rod, jenže Vošvrda byl proti a úspěšným zásahem podržel Benátky.

V samém závěru druhé části hry měl ještě dvě dobré příležitosti z trestné lavice navrátivští se Petr Ulrych, ani v jednom případě však nedokázal Koutského překonat. Třetí třetina nebyla z obou stran odehraná v takovém tempu, hosté vypálili na branku jen tři pokusy, avšak svou hrou si náskok hlídali a svého soupeře do větších šancí nepouštěli. V celém utkání bylo na obou stranách uděleno jen pět dvouminutových trestů. V závěrečné desetiminutovce měly Benátky k dispozici dvě přesilové hry, avšak v početních převahách v současné době Benátecké tlačí bota. V čase 57:17 si benátecká střídačka vzala oddechový čas a Tomáš Vošvrda zůstal na střídačce. V šesti bruslařích se Benátky prosadily. Jiskřičku naděje vybojoval svou trefou Miroslav Kopic, jenž překonal ležícího Koutského – 2:3. Ústečtí však po zbytek třetiny už svého soka k ničemu nepustili a v útočném pásmu v klidu pohlídali zisk tří bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek nad Jizerou
"Myslím si, že jsme dnes s Ústím mohli bodovat. Dostali jsme hloupé góly nebo alespoň ten první určitě. V útočném pásmu bychom měli být trochu kreativnější a připravit si nějakou chytrou příležitost. Máme kostru hry, ale momentálně nám chybí nějaká individualita hráče, kupříkladu když jsme si vytvořili přečíslení dvou na jednoho, které následně pokazíme. Je to hodně práce, ale málo muziky. Druhý gól jsme dali v závěru v power play, takže na jeden gól vyhrát v domácím prostředí s Ústím nad Labem, je dost naivní představa. Vzadu jsme udělali chyby, soupeř hrál chytře, v podstatě jen to, co potřeboval. Hosté nastoupili v trošku horší sestavě, takže dobře bránili a čekali na naší chybu. "

Jaromír Šindel, trenér Ústí nad Labem
"Utkání bylo určitě těžké, protože z naší základní sestavy chybí sedm hráčů. Do Benátek jsme jeli ubojovat nějaký bod. Získali jsme tři, takže jsem spokojený. Byli jsme velmi disciplinovaní, udělali jsme velmi málo faulů. Benátky jsou silné na přesilovce, my jsme jim to ale neumožnili. To, že jsme nefaulovali, rozhodlo zápas.."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.