1. 11. 2012 | Ondřej Nejedlo

Doufám, že se mi nyní bude střelecky dařit lépe, říká Josef Skořepa

Jeho dvě důležité branky na začátku druhé třetiny pomohly k postupné destrukci výkonu píseckých hokejistů. Josef Skořepa v úvodu letošní sezóny hledal tu správnou střeleckou mušku, avšak v posledních dvou utkáních čtyřikrát skóroval, čímž dal vzpomenout na svou střeleckou bilanci v loňské sezóně, kdy zatížil konta soupeřových brankářů celkem jedenadvaceti brankami. Nyní jich má na svém kontě pět a navrch ještě sedm asistencí, což ho řadí na druhé místo klubové produktivity za vedoucím Lukášem Králem, jenž má o bod víc.
V posledním utkání jste porazili Písek vysoko 7:1. Jak bys tento zápas zhodnotil?

Jeli jsme tam určitě bodovat, ne-li vyhrát. Přivezli jsme si nakonec tři body, což je pro nás úspěch. Vyhrát v základní hrací době se nám povedlo po třech porážkách. Věděli jsme, že domácí mají velmi dobré mužstvo, takže jsme za takovýto výsledek rádi.

V Písku jsi dvakrát skóroval. Jak bys popsal situace, jež vedly ke vstřelení gólů?

První branka padla při přesilové hře, kdy Bortny (Daniel Bortňák pozn. red.) přihrával Štýškovi (David Štich pozn. red.), který vystřelil na bránu a já to tečoval. Při druhé brance mi puk do druhé vlny předložil Míra Kopic. Udělal jsem blafák do bekhendu a skóroval.

Dvě branky jsi vstřelil také v předcházejícím utkání proti Mladé Boleslavi. Avšak před tím v patnácti zápasech sis připsal pouze jeden gól. Dá se říct, že jsi našel v posledním týdnu střeleckou pohodu?

Kdybych věděl, proč se mi střelecky nedařilo, tak bych na to lehce odpověděl. V letošním prvním utkání v Ústí jsem dal gól, myslel jsem si, že to půjde lehce, ale asi jsem se trochu přecenil. Doufám, že se mi nyní bude střelecky dařit lépe.

S Mladou Boleslaví jste prohráli první třetinu 1:4. Po šedesáti minutách ale svítil na časomíře stav 5:6. Co zapříčinilo zlepšený výkon ve druhé a třetí třetině?

Od druhé třetiny jsme se určitě herně zvedli. Kdybychom zvládli první třetinu o něco lépe, tak měli hosté větší problémy a my jsme mohli i bodovat.

Přesto s úvodem soutěže asi nepanuje přílišná spokojenost. Kde je rozdíl oproti minulé sezóně?

Určitě ve střílení branek. Vloni jsme jich také méně inkasovali. Úvodem soutěže jsme trošku zklamaní, avšak není ještě polovina sezóny. Nyní máme eventuelně slabší soupeře, takže musíme v každém zápase bodovat.

O povedeném začátku sezóny se nedá hovořit ani v případě vašeho partnerského týmu z Liberce. Vidíš v tom nějakou shodu s Benátkami?

Myslím si, že asi ani ne. Tohle je otázka spíš pro někoho jiného.

V příštím utkání hostíte Most. Co se dá očekávat od tohoto soupeře?

V první lize budou všechna utkání vyrovnaná, takže Most, i když je pod námi, sem nepřijede určitě odevzdaný, ale bude tu chtít bodovat. Na to je potřeba se připravit.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!