25. 11. 2012 | Tomáš Nejedlo

V dohrávce k Jizeře zavítají Královští lvi z Hradce

Podruhé ve třech dnech budou hrát benátečtí hokejisté doma. Tentokrát v rámci dohrávky 23. prvoligového kola, v němž Benátečtí přivítají soupeře z Hradce Králové. Utkání bylo odloženo z důvodu konání rychlobruslařských závodů v short tracku a po jeho sehrání bude prvoligová tabulka opět kompletní. Zápas je zároveň přímým soubojem o sedmou příčku, kterou v současné dobře drží s dvoubodovým náskokem právě před Benátkami Hradečtí. Na benáteckém zimním stadionu se mantinely rozduní v pondělí 26. listopadu se začátkem v 17:30 hodin! Průběh utkání nabídne rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme - Královští lvi Hradec Králové

Průkopníkem ledního hokeje v Hradci Králové byl Bruslařský klub, který již v roce 1926 vstoupil do svazu ledního hokeje. Lední hokej si v Hradci Králové získával stále větší sympatie. V roce 1931 se uskutečnilo první mistrovství Severovýchodočeské župy, na kterém Bruslařský klub skončil na druhém místě za tehdy vynikajícím BK Mladá Boleslav. Královéhradecký klub postupně měnil názvy z Bruslařského klubu na Sokol Škoda, Spartak ZVÚ, TJ Stadion, HC Stadion, HC Lev, HC, HC VČE, HC VCES a před letošní sezónou nově na nynější název – Královští lvi Hradec Králové.

Postup do české extraligy (25. 3. 1993) se řadí mezi největší úspěchy klubu. V sezóně 2005/06 se klub dostal do semifinále první ligy, což byl další významný mezník. Hradec se pak pyšní moderní hokejovou arénou, která pojme až přes sedm tisíc převážně sedících diváků.

Od vstupu do nové letošní sezóny se královéhradecký hokejový klub pyšní novým názvem - Královští lvi Hradec Králové. Hradečtí však řešili problém s vlastním stadionem, neboť spory s firmou, která stadion vlastní, nadále přetrvávaly, a tak Hradečtí museli sehrát dva mistrovské duely na druhé malé hale, na svůj hlavní stadion se vrátili až v osmém kole v duelu se Šumperkem.

Trenérský štáb Hradeckých se před letošní sezónou změnil o celých sto procent. Jiří Mička se přesunul do Ústí nad Labem a Jiří Slabý vykonává funkci asistenta v dalším prvoligovém klubu - Mladé Boleslavi. Hlavním trenérem tam byl jmenován Martin Hosták, který mezi muži naposledy vedl v první lize Chrudim, avšak v hradeckém klubu působil v představenstvu již loni. Jeho asistentem je bývalý extraligový útočník David Pospíšil, který je zároveň Hostákovým komentátorským kolegou v České televizi.

Hradeckým se příliš nevydařil úvod sezóny, poté však Východočeši nějaké ty body nasbírali a momentálně jim patří sedmá příčka. V královéhradeckém brankovišti se zatím prostřídali dva brankáři, Filip Luňák nastoupil k sedmi utkáním. Jakub Čech odchytal jedenadvaceti duelů a svou úspěšnost zásahů si drží těsně nad dvaadevadesáti procenty.

Mezi obránci v produktivitě vévodí mladý zadák David Roupec, který za tři góly a devět asistencí posbíral dvanáct bodů. Mezi zkušené někdejší extraligové hráče patří dvojice Martin Vágner a Lukáš Chmelíř. V první lize má už něco odehráno Milan Karlíček. Naši nejvyšší soutěži si v Třinci zahrál také Jakub Kania. Mladou generaci v zadních hradeckých řadách pak zastupují Václav Čížek či Zdeněk Čáp.

Mezi útočníky zatím vládne s čtyřiadvaceti body Petr Haluza, který ve valné části loňské sezóny působil v prvoligové Olomouci, a letos si drží vynikající průměr jednoho získaného bodu na zápas. Sedmnáct bodů pak získala zřejmě největší hradecká letošní posila - zkušený extraligový matador Michal Mikeska, jenž za svou bohatou kariéru v nejvyšší soutěži vystřídal týmy Karlových Varů, Českých Budějovic, Pardubic či Havířova. Celkem tento třebíčský odchovanec sehrál v extralize 11 sezón a 564 utkání. Z nových akvizicí se zatím výrazněji prosazuje David Švagrovský, který si také v sezóně 2007/08 zahrál v benáteckém dresu. Bodově přispívá také trio Budínský, Kubica, Moskal.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!