26. 11. 2012 | Petra Skopcová

Hrajeme to, co jsme si představovali, hlásí Tomáš Vošvrda

Tři zápasy ve třech dnech, v neděli nastoupil do branky Liberce proti Kometě za nepříznivého stavu, a přesto dokázal tým Benátek podržet i v rozhodujícím souboji o momentální sedmé místo tabulky 1. hokejové ligy. Zdá se, že Tomáš Vošvrda je ve formě. Dokazuje to každým zápasem, ve kterém je stabilním prvkem benátecké vítězné šňůry, jež pokračovala již sedmým vítězným zápasem z devíti utkání.

Tomáši, jak jste viděl z branky dnešní zápas?

Myslím si, že první dvě třetiny to nebyl nijak úžasný hokej. Spíše se bojovalo ve středním pásmu a branky padaly z přesilovek. Ale v 5 na 5 jsme byli lepší celý zápas a jsem moc rád, že jsme to takhle zvládli, protože poslední zápasy hrajeme to, co jsme si představovali. Ale musíme v tom pokračovat, protože na začátku sezóny jsme měli velkou bodovou ztrátu a teď to musíme dohánět, abychom se dostali na ty příčky, na které patříme.

A na které příčky patříte?

To my víme sami, ale nechci to zveřejňovat.

Konec zápasu už byl velmi nervózní, z čeho myslíte, že to pramenilo?

Nemyslím si, že by nás Hradec nějak podcenil, protože byl před námi v tabulce o dva body. Moc dobře věděli, že s námi jsou to těžké zápasy a naopak to platí také. Myslím, že zápas splňoval to, co se od něj očekávalo. Nervozita pramenila zřejmě z přímého souboje o místo v tabulce.

Jistě chcete pokračovat ve vítězné šňůře, nicméně teď jedete do Třebíče. Jak se na ten zápas připravit?

Zápas bude jistě těžký, protože Třebíč letos předvádí skvělé výkony, a to včetně gólmana Čiliaka. Nebude to nic lehkého, v domácím zápase jsme vyhráli 2:0 a byl nesmírně náročný. V Třebíči je navíc výborná domácí atmosféra, kterou dělají týmu fanoušci... Bude to další těžký zápas, ale pokusíme se ho zvládnout.

Jaká je nálada v týmu?

Teď už určitě dobrá. Speciálně po vítězném zápase, o kterém jsme věděli, že je hodně důležitý, a my ho zvládli.

Ještě přímo k vám, vy jste včera chytal na Kometě, jaký je to pocit?

Já jsem na to celkem zvyklý a jsem za to rád. Teď jsem měl třetí zápas v řadě ve třech dnech, což už bylo ke konci utkání trochu cítit, nějaká únava. Ale jsem moc rád, že můžu chytat. To, že pendluji mezi Libercem a Benátkami, to tak prostě je a mně to vyhovuje, nemohu si na nic stěžovat.

Fanoušky bude jistě zajímat, jestli to takto bude pokračovat i dál...

Vždy je to o telefonu a o nějaké domluvě. Záleží, jestli jsou gólmani v Liberci v pořádku a zdraví.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!