12. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky vstaly v závěru z mrtvých, Ústí ale v nájezdech neporazily

40., sobota 12. 1. 2013
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Zisk bodu z téměř ztraceného zápasu proti favoritu z Ústí nad Labem na jednu stranu potěší, na tu druhou ovšem z benáteckého hlediska příliš neřeší, sérii porážek domácí zastavit nedokázali. Benátečtí totiž opět nezvládli nájezdy, v nichž ani jednou neskórovali, dvakrát inkasovali, a neukončili tak sérii již šesti smolných porážek o jediný gól. V globálu ale výkon Benáteckých, zejména ve třetí třetině, vůbec nebyl špatný a Středočeši by se tak mohli právě od tohoto zápasu odrazit k lepším zítřkům. Šanci budou mít již v pondělí, zajíždějí totiž do Olomouce.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Mrkvička, Kolmann, Moravec, Šimek, Kajínek, Jaroměřský, Vála - Skalický, Skořepa, Klimt, Vantuch, Plodek, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Miškovský, Jech, Pabiška.
Ústí n.L.: Orct (nájezdy Petrásek) - Holomek, Poživil, Hořava, Brož, Špelda, Pavlík, Černý, Vobořil - Ludvík, Roubík, Kovář, Sklenička, Čermák, Tůma, Handlovský, Rod, Matai, Boháč, Meidl, Přeučil.
Branky a nahrávky: 52. Moravec (Skořepa, Klimt), 58. Skalický (Šimek, Kajínek), 59. Maďar (Klimt, Šimek) - 18. Tůma (Čermák, Hořava), 37. Čermák (Tůma, Brož), 48. Čermák (Sklenička, Tůma), 65. Kovář. Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:8 + navíc Král, Vantuch - Sklenička, všichni 10 minut OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 392. Střely na branku: 34:22.

Fotogalerie

Komentář

V úvodní desetiminutovce utkání diváci, kteří zavítali na benátecký zimní stadion, žádnou větší příležitost ani od jednoho týmu neviděli. Benátky měly k dispozici dvě přesilovky, Ústečtí nejprve špatně střídali a poté fauloval Sklenička , jenž měl v zápase nakonec dohromady šestnáct trestných minut. Za protesty si totiž vysloužil ještě desetiminutový osobní trest. V početních převahách si sice domácí vytvořili několik střeleckých pokusů, jenže jistý Orct v ústecké brance si s nimi poradil. Větší příležitost měl v 13. minutě Tomáš Klimt, jenž z pravé strany postupoval osamocen na hostujícího veterána v brance, který ramenem vyrazil touš do rohu. Tři minuty před koncem úvodní periody se Ústečtí poprvé radovali. Čermák od mantinelu našel najetého Davida Tůmu, jenž si sám proti Blažíčkovi věděl rady a s pomocí tyčky rozvlnil síť – 0:1. Benátky byly i přes obdržený gól aktivnější, jenže se gólově neprosadily.

V úvodu druhé třetiny měli hosté možnost své vedení zvýšit, střela od modré čáry totiž Blažíčkovi propadla a Meidl, ač faulován Maďarem, stihl zakončit, ale domácí gólman na brankové čáře lapačkou zabránil pohromě. Důležitý moment druhé třetiny se odehrál ve 35. minutě. Ve vlastním oslabení unikl ústecké obraně Josef Skořepa, a kdyby proměnil, bylo vyrovnáno. Jenže na kdyby se ve sportu nehraje... Benátecký forvard zkusil střelu mezi betony, jenže zkušený Orct se překvapit nenechal. Následně šly Benátky do tří. Dvojnásobné oslabení sice domácí ubránili, v klasické pokračující přesilovce se však Slovan prosadil. Tůmovu střelu ještě Blažíček vyrazil, na dorážku Miloslava Čermáka ale v pozici vleže již nestačil – 0:2.

Po čtyřiceti vteřinách třetí třetiny Robin Blažíček podržel benátecký celek, když dorážku Davida Ludvíka chytil do své lapačky. Další oslabení při vyloučení Petra Kolmanna Benátky ubránily, jenže přesně po jeho konci inkasovaly. Po závaru před domácí brankou se puk odrazil na hůl Miloslava Čermáka, který svou střelou rozsvítil červené světlo a zaznamenal tak svůj druhý gól v zápase – 0:3. Za tohoto stavu by málokdo čekal, že se Benátky ještě vrátí do zápasu. A přece. Domácím pomohla dvojnásobná přesilovce, v níž vstřelili první gól. Orct ztratil při zákroku svou hůl, čehož využil Jiří Moravec a nechytatelnou střelou zamířil přesně – 1:3. Plodek mohl následně skórovat, jenže jeden z ústeckých hráčů na brankové čáře svou holí puk zastavil. Domácí se dostali do tlaku v přesilovce, Kajínkova střela sice šla vedle, avšak Daniel Skalický nachytal Orcta v nedbalkách a odrazem o jeho betonu dostal touš do sítě – 2:3. Tlak domácích byl poté umocněn vyloučením Miloslava Čermáka a vyrovnání bylo zanedlouho na světě. Třetí využitá přesilová hra a gólová střela v podání Patrika Maďara, jenž dotlačil kotouč do sítě, znamenala srovnání skóre na 3:3.

Z jasného zápasu tak hosté museli bojovat o druhý bod v nastaveném čase, nakonec však úspěšně. V prodloužení dva hlavní rozhodčí odpustili hostujícímu týmu jasné podražení unikajícího Kolmanna, což uznali po utkání i hostující funkcionáři. Přesto měly Benátky příležitost skórovat, jenže Kajínek po objetí klece touš do branky nezasunul, Orct zastavil puk na čáře patkou své hole. Došlo tak na nájezdy, v nichž hosté do branky vyslali mladého Petráska. A udělali dobře. Lukášové Král ani Vantuch si na něj nepřišli, zatímco ústečtí forvardi Robin Kovář a Jaroslav Roubík si věděli rady a zajistili Slovanu bod navíc – 3:4 sn.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): Jsme spokojeni s výsledkem, protože jsme zvrátili utkání po dobrém výkonu. Myslím, že jsme celý zápas nehráli špatně, ale bohužel naše slabina - proměňovat vyložené šance - se opět projevila. Ale jsme rádi, že jsme i přesto dosáhli na jeden bod.

Jiří Mička (HC Slovan Ústečtí Lvi): Zápas jsme měli velmi dobře rozehraný. Vedli jsme o tři branky, poté jsme ale zbytečně čtyřikrát faulovali. Domácím se podařilo vyrovnat, i když jim v závěru chyběl Král s Vantuchem, kteří byli na trestné lavici. V samostatných nájezdech jsme byli jednoznačně lepší. Měli jsme mít tři body, mám jen dva. Takže nejsme příliš spokojení.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.