13. 1. 2013 | Petra Skopcová

Za překvapením do Olomouce

B e n á t k y  n a d  J i z e r o u - Po héroickém obratu v zápase s Ústím čeká benátecké hokejisty další těžké utkání. Tentokrát jedou na led Olomouce bojovat o další body pro účast v play-off. Jestli se jim to podaří, můžete sledovat v textovém onlajnu. Začátek zápasu je naplánován na pondělí 14.1. od 18 hodin.

Program 41. kola

17:30 HC Rebel Havlíčkův Brod - Královští lvi Hradec Králové

17:30 BK Mladá Boleslav - Salith Šumperk

17:30 HC Slovan Ústečtí Lvi - Sportovní klub Kadaň

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava

18:00 Medvědi Beroun 1933 - HC Most

18:00 IHC Písek - HC Stadion Litoměřice

18:00 HC Olomouc - HC Benátky nad Jizerou

Velmi těžký zápas měli na programu v sobotu naši hráči. Přivítali za nimi totiž jejich soci z Ústí nad Labem. Ti dokázali v každé třetině vstřelit jednu branku a tak se ještě několik minut před koncem jejich výhra zdála jistá. Benátky však dokázaly předvést mohutný obrat a za šest minut zápas otočit a radovat se tak z bodu. Že to byl jediný ukořistěný bod, to se bohužel ukázalo až v penaltách. Benátečtí totiž opět nezvládli nájezdy, v nichž ani jednou neskórovali, dvakrát inkasovali, a neukončili tak sérii již šesti smolných porážek o jediný gól. "S výsledkem jsme spokojení, protože jsme ve třetí třetině prohrávali 0:3 a utkání jsme po dobrém výkonu zvrátili. Celé utkání jsme nehráli špatně, ale bohužel naše slabina proměňovat vyložené šance se opět projevila. Přesto jsme rádi, že jsme alespoň na bod dosáhli," zhodnotil utkání trenér benátek Vladimír Čermák.

Olomoučtí hokejisté v posledním krajském derby základní části neuspěli, z ledu šumperských Draků si odvezli bod. Hanáci na ledě rivala dokázali otočit nepříznivý stav a dokonce v zápase dvakrát vedli, v samotném závěru ovšem inkasoval pětiminutový trest Matěj Pekr a domácí v dlouhé přesilové hře srovnali a v prodloužení stanovili konečnou podobu výsledku na 4:3P.

Tabulka po 40 kolech

1. BK Mladá Boleslav 91

2. HC Olomouc 87

3. HC Slovan Ústečtí Lvi 85

4. SK Kadaň 73

5. SK Horácká Slavia Třebíč 72

6. HC Dukla Jihlava 65

7. HC Rebel Havlíčkův Brod 62

8. Královští lvi Hradec Králové 59

9. HC Benátky nad Jizerou 56

10. HC Stadion Litoměřice 46

11. Salith Šumperk 46

12. HC Most 36

13. IHC Písek 32

14. HC Berounští Medvědi 27

Mladá Boleslav a Most mají zápas k dobru.

"Musíme si dát pozor na závěry zápasů, protože to nám bere body. Rozhodlo vyloučení, kdy Matěj Pekr dostal pětiminutový trest, ale nedokážu posoudit, jestli to byl faul. Bohužel to rozhodčí písknul a domácí v prodloužení dali rozhodující branku," zhodnotil utkání Petr Fiala.

Ze vzájemných utkání vzpomínají naši rozhodně nejlépe na to první, kdy hned ve druhém kole dokázaly Benátky porazit Kohouty z Olomouce 6:2. Dva gólové úspěchy zaznamenal Dalibor Bortňák. Naopak nejhorší vzpomínky jsou jistě na odvetné utkání na půdě Olomouce, ve kterém se dokázala Mora prosadit celkem devětkrát, zatímco Benátky ani jednou. Přesto však náš tým dokázal s Olomoucí držet půl zápasu krok, později už zase došly síly a začal střelecký koncert. Ve třetím vzájemném utkání rovněž Benátky nevstřelily ani branku a ukončily tak sérii čtyřech vyhraných zápasů v řadě.

Pro úplnost dodejme, že Olomouc vede tabulku domácích zápasů. Z dvaceti jich dokázala na vlastním ledě 17 vyhrát a ve zbylých třech brala alespoň jeden bod za prohru v prodloužení. V brance můžeme nejčastěji vidět Libora Kašíka, který se pyšní 93,41% úspěšností. Jak dopadnou naši borci v Olomouci, na to si budeme muset počkat do pondělního večera. "Určitě to bude hrozně těžké, ale my k tomu zápasu jedeme s tím, že nemáme co ztratit. Takže do utkání vlítneme a jelikož jsme dokázali otočit zápas s Ústím a získat bod, tak jsme schopní hrát s kýmkoliv. V Olomouci tedy můžeme překvapit," zhodnotil možnosti Benátek Robin Blažíček.

Sestavy z minulého kola

Benátky nad Jizerou: Blažíček (Stejskal) - Mrkvička, Kolmann, Moravec, Šimek, Kajínek, Jaroměřský, Vála - Skalický, Skořepa, Klimt, Vantuch, Plodek, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Miškovský, Jech, Pabiška.

HC Olomouc: Halász – Bartoň (C), Janáček, Houdek, Staněk R., Kotvan, Valenta, Škůrek – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Kucsera, Hampl – Rác, Diviš, Selingr – Švaňhal, Číp, Vodný – Kolouch.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!