16. 1. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí s Boleslaví prohospodařili tříbrankový náskok a padli v prodloužení

42., středa 16. 1. 2013
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
Dobře se z pohledu Benáteckých vyvíjelo čtvrté letošní derby utkání s Mladou Boleslaví. Benátky si totiž vypracovaly již tříbrankový náskok, jenže je zabrzdila hra v oslabení. Ještě ve druhé periodě nejprve ve třech a poté ve čtyřech inkasovaly a Mladoboleslavští vycítili šanci. Ve třetí části Koudelka svým druhým gólem v utkání vyrovnal a v prodloužení Lukáš Pabiška rozhodl o druhém bodu pro Bruslaře. Benátečtí stáhli ztrátu na osmý Hradec na dva body a v příští kole vyrazí pro výhru do Písku.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - Jaroměřský, Kolmann, Moravec, Šimek, Mrkvička, Kajínek, Vála - Skalický, Skořepa, Klimt, Vařecha, Urban, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Miškovský, Jech, M. Pabiška, Psota.
Ml.Boleslav: Will (Valent) - Kasík, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Bohunický, Šmach - Nouza, Vrbata, Rys, Kafka, Výborný, L. Pabiška, Mikulík, Koudelka, Demel, Padělek, Jiránek, Pitule.
Branky a nahrávky: 2. Urban (Kolmann, Špaček), 28. Moravec (Skalický, Urban), 33. Kajínek (Skořepa, Klimt) - 38. Koudelka (Vrbata, Výborný), 40. Demel (Výborný, Toman), 43. Koudelka (Mikulík, Chaloupka), 64. Pabiška (Výborný, Kasík). Rozhodčí: Šindler, Škrobák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 831. Střely na branku: 27:32.

Fotogalerie

Komentář

Benátečtí vstoupili do letošního čtvrtého okresního derby utkání nadmíru dobře a po necelých dvou minutách hry se ujali vedení. Petra Kolmann vystřelil od modré čáry a Tomáš Urban tečoval puk mimo dosah Romana Willa - 1:0. Benátecká aktivita evidentně dělala Mladoboleslavským problémy, což značily i tři přesilové hry domácího týmu v řadě. Ani v jedné se Benátky nedokázaly gólově prosadit, byť několikrát k tomu byly velmi blízko. Zřejmě největší šanci měl Lukáš Král, který pálil tvrdě a přesně, jenže Will skvěle zasáhl svým betonem. Mladý hostující gólman si následně poradil i s projektilem Tomáše Mrkvičky. Ani on nerozsvítil červené světlo za brankou, a tak šly po první části oba celky do kabin za těsného vedení Benátek.

Hned zkraje druhé třetiny se Boleslav dostala na dostřel Blažíčkovy branky a také kotouč do sítě. Jenže sudí Šindler gól neuznal, neboť branka byla posunuta dříve, než se kotouč dostal za brankovou čáru. Ve 26. minutě putoval na trestnou lavici hostující Pitule a Benátky udeřily podruhé. Jiří Moravec si sjel od modré až do střelecké pozice a poslal kotouč přesně do víka - 2:0. Benátky byly aktivnější a dokumentovat to mohl Maďar, jenže Will ho vychytal. Další nabídnutá přesilovka při vyloučení Demela byla opět potrestána. David Kajínek dostal přesný pas od Skořepy a střelou k tyči rozradostnil benátecké příznivce potřetí - 3:0. V závěru druhé třetiny putovali na trestnou lavici Šimek a s dvojnásobným menším trestem také Kolmann a Boleslav v přesilovce pěti proti třem poprvé skórovala. Výborný s Vrbatou připravil lehkou pozici pro Martina Koudelku - 3:1. Sedm vteřin před koncem Bruslaři využili i pokračující klasickou přesilovku. Tomáš Demel namířil svou střelu přesně k tyči - 3:2.

Mladoboleslavští tak rázem byli ve hře a zhodnotili to po dvou minutách hry ve třetí třetině. Martin Koudelka svou první střelou ještě Blažíčka nepřekonal, dorážka však již znamenala vyrovnání na 3:3. Do té doby se hrál velice rychlý hokej, avšak po vyrovnávací brance si oba celky uvědomily důležitost okamžiku a také fakt, že každý další gól by mohl výrazně ovlivnit vývoj zápasu. Ve 48. minutě v kritický okamžik Benátky podržel brankář Blažíček. Koudelka totiž toužil po hattricku, jenže benátecký gólman předvedl skvělý zákrok. Krušné časy nastaly Benáteckým při dalším oslabení, v němž nebezpečně tečoval puk Výborný. Blažíček svou hrudí puk zastavil. V samém závěru měly přesilovku k dispozici Benátky a Radim Šimek v ní mohl rozhodnout. Jenže branku hostujícího Willa netrefil.

V pokračující přesilovce v prodloužení se Benátky neprosadily a po třech minutách hry v nastaveném čase celek z města automobilů rozhodl. Po nenápadné akci se ke kotouči dostal Lukáš Pabiška a střelou do pravé šibenici připsal hostujícímu celku druhý bonusový bod - 3:4 pp.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Do zápasu jsme vstoupili přesně tak, jak jsme si řekli. Hráli jsme zodpovědně s poctivou hrou dozadu. Bohužel nám patrně trochu uškodilo, že jsme vedli 3:0 a měli velké oči. Nejen vyloučením, ale také tím, že jsme chtěli přidat další branku navrch, jsme zápas nezvládli.

Jiří Slabý (Mladá Boleslav): Myslím si, že domácí hráli na začátku utkání velice dobře. V první třetině nás k ničemu nepustili. Dost špatně se proti nim hrálo, dohrávali souboje, dobře bruslili, prostě byli hodně nepříjemní. Za stavu 0:3 bylo hodně důležité, že jsme ve dvojnásobné přesilovce dali branku, a pak ještě do konce třetiny další. Tím jsme se nakopli a začali dýchat. Na začátku třetí třetiny jsme vyrovnali, což bylo také hodně důležité. Škoda jen, že jsme nerozhodli v základní hrací době. Myslím si ale, že Benátky dnes hrály výborně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.