31. 1. 2013 | Petra Skopcová

Za potvrzením pozice pro play-off do Litoměřic

Po přesvědčivém vítězství nad Mostem čeká na náš tým další soupeř, se kterým Benátky letos ještě nepoznaly hořkost porážky, a to další severočeský celek, který čeká pravděpodobně pouze účast v play-out - HC Stadion Litoměřice. Benátky na led Litoměřic odcestují v sobotu 2.2. a začátek zápasu je naplánován na 17:00. Pokud nepojedete naše kluky v boji o další body pro účast v play-off podpořit osobně, můžete sledovat alespoň textový onlajn.

V posledním odehraném kole dorazil do města nad Jizerou oblíbený soupeře - HC Most. Ani na čtvrtý pokus Most nedokázal sebrat Benáteckým byť jen jediný bod. Domácí už v první třetině naznačili, jakým směrem se utkání bude ubírat. Nakonec z toho bylo šest vstřelených gólů v Melicharově síti a mostecký gólman přepustil místo svému kolegovi. Jelikož Hradec s Olomoucí doma prohrál, Benátky se na osmé pozici osamostatnily s tříbodovým náskokem právě na Východočechy. "Do utkání jsme vstoupili jinak, než do toho předešlého domácího s Berounem. V obou utkáních jsme byli favorité. S Berounem jsme svoji úlohu nezvládli, dnes ano. Dnešní zápas jsme zvládli hlavně gólově. Mrzí mě však, že se tam objevilo hodně individuálních chyb, které pramenily z toho, že hráči pod vědomím, že v utkání vedou, přestanou plnit své povinnosti," dodal k utkání trenér Vladimír Čermák.

Tabulka po 46 kolech

1. BK Mladá Boleslav 102

2. HC Olomouc 98

3. HC Slovan Ústečtí Lvi 94

4. SK Kadaň 85

5. SK Horácká Slavia Třebíč 83

6. HC Dukla Jihlava 74

7. HC Rebel Havlíčkův Brod 74

8. HC Benátky nad Jizerou 66

9. Královští lvi Hradec Králové 63

10. Salith Šumperk 54

11. HC Stadion Litoměřice 55

12. HC Most 41

13. HC Berounští Medvědi 39

14. IHC Písek 35

Mladá Boleslav a Most mají zápas k dobru.

Litoměřice čekala dlouhá cesta za utkáním proti Drakům do Šumperka, kam s nimi při současném zranění Přikryla odcestoval Marcel Melicherčík. Únava se na nich příliš nepodepsala a na svého soupeře vlétly s vervou. Do vedení poslal Kališníky Tomáš Rubeš, dalším důležitým faktorem první vyhrané třetiny bylo výborně ubráněné oslabení 5 na 3. Ve druhé části utkání Stadion díky čtyřem brankám rozhodl o své výhře. Postupně se trefili Mrňa, Hašek, Antončík a Gerhát. Zdálo se, že domácí totálně rezignovali na jakýkoliv obrat, ale opak se stal pravdou. Šumperk ve třetí třetině zabojoval a vstřelil hned tři branky. To bylo však málo a Litoměřice braly tři body.

Vzájemné zápasy

8. kolo: Benátky - Litoměřice 4:3
21. kolo: Litoměřice - Benátky 0:4
34. kolo: Benátky - Litoměřice 2:1

A o co se bude krom tří bodů hrát? Díky posledním kolu si můžou Benátky alespoň trochu oddychnout před tlakem dotírajícího Hradce. Ten v posledním zápase nedokázal bodovat a naši borci mu odskočili na rozdíl tří bodů. Tuto pozici by bylo ale velmi příjemné potvrdit, zvláště, když Hradec jede na led Šumperka, který je doma velmi silný. Ačkoliv ve svém posledním zápase na domácím ledě právě s Litoměřicemi prohrál. Litoměřice samy již hrají pouze o body do play-out, kde by si v klidu chtěly podržet svojí pozici a bez stresu odehrát zápasy části hrané o baráž. Benátečtí dokázali s tímto soupeřem letos třikrát vyhrát, podaří se jim tradici dodržet i do čtvrtého měření sil?

Sestavy z minulého kola

HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda (Blažíček) - Mrkvička, Kolmann, Jaroměřský, Šimek, Říha, Vitásek, Niko, Vála - Skalický, Skořepa, Klimt, Jonák, Plodek, Špaček, Maďar, Král, Kopic, Jech, Vlach, Pabiška.

HC Stadion Litoměřice: Melicherčík - Evan, Martinka - Husák, Míka - Žovinec, Drábek - Sobotka, Kolář - Novák, Hašek, Šinágl - Simon, Gerhát, Mrňa - Antončík, Rubeš, Procházka - Kafan, Slížek, Kloz.

Program 47. kola 1. hokejové ligy

17:00 Salith Šumperk - Královští lvi Hradec Králové

17:00 HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

17:00 HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava

17:30 HC Most - Sportovní klub Kadaň

17:30 Medvědi Beroun 1933 - SK Horácká Slavia Třebíč

17:30 IHC Písek - HC Slovan Ústečtí Lvi

17:30 BK Mladá Boleslav - HC Olomouc

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.