5. 2. 2013 | Tomáš Nejedlo

Boj o play off pokračuje, k Jizeře zavítá Šumperk

Boj o play off vrcholí a Benátecké nyní čekají dva domácí zápasy téměř o vše! Ve středu k řece Jizeře přijede celek Salith Šumperk, který boj o konečnou osmičku ještě nevzdává, a tak se dá očekávat tuhá bitva. Osmé místo nyní hájí právě Benátečtí s dvoubodovým náskokem na Hradec, který bude soupeřem svěřenců trenérů Čermáka, Škalouda a Nečase v sobotu. Utkání Benátek s Draky ze Šumperk bude sehráno na benáteckém ledě ve středu 6. února se začátkem v 17:30 hodin! Průběh utkání nabídne také tradičně podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

Poslední sezóny měli v Šumperku jako na houpačce. Postup, pád, postup, pád, postup, udržení. To je posledních šest sezón šumperského hokeje. V minulém ročníku se v Šumperku vyhnuli baráži a nyní by si rádi zahráli play off, definitivní slovo ještě Draci neřekli a o osmou příčku, kterou nyní drží Benátky, budou bojovat do posledního mistrovského zápasu.

V dosavadním průběhu první ligy Šumperští získali šestapadesát bodů, z nichž jedenačtyřicet na domácím ledě, kde jsou Draci velmi nepříjemní a zejména atmosféra, kterou vytvářejí šumperští příznivci, je tím pravím hnacím motorem Draků. Venku jsou ale Šumperští mezi třemi nejhoršími celky první ligy.

Také v letošní sezóně v Šumperku spoléhají na svou brankářskou jedničku Tomáše Štůralu. Někdejší gólman extraligového Zlína byl vždy týmu velkou oporou. Dvojici letos utvořil s Vratislavem Vajnerem, který se mihl také v Benátkách nad Jizerou, kde trénoval s týmem za doby svého působení v partnerském Nymburce. Štůrala letos nastoupil v drtivé většině zápasů s úspěšností zásahů lehce pod devadesáti procenty.

Bodování beků vede tradičně velmi produktivní zkušený a ofenzivní zadák Aleš Holík, který i letos patří k základním stavebním kamenům týmu, a nasbíral již devětadvacet kanadských bodů. O čtyři méně má další ofenzivně laděný bek Tomáš Sedlák. Jedenáct bodů má na kontě Jiří Suchý, který ovšem své působení v podhůří Jeseníků před nedávnem ukončil. Draci v týmu mají také reprezentanta do dvaceti let, obránce Petra Gewieseho.

Nejproduktivnějším forvardem je s devětadvaceti body Daniel Vrdlovec, někdejší vsetínský forvard, který v Šumperku působí již třetí sezónu a současně také nastupuje v extraligové Slavii. Shodně dvacet devět bodů pak získal Adam Červenka.

Třetí nejproduktivnější je pětadvacetibodový Karel Plášek, zcela jistě nejzkušenější šumperský hráč. Někdejší útočník Znojma či Pardubic převzal taktovku nejostřílenějšího hokejisty po bývalém reprezentantovi Romanu Meluzínovi, který ukončil svou bohatou kariéru. Náhradou je však exznojemský Aleš Staněk, jenž ve čtyřiačtyřiceti duelech posbíral čtyřiadvacet bodů. Nájezdový specialista Jakub Hulva je v pořadí produktivity dračích útočníků na pátém místě.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.