8. 2. 2013 | Tomáš Nejedlo

V přímém souboji o osmičku vyzvou Benátky Hradec, kdo uspěje?

Ostře sledovaný a veledůležitý zápas a zároveň přímý souboj o osmou pozici, která zajišťuje účast v play off, je tu. U Jizery se utkají týmy Benátek nad Jizerou a Hradce Králové. Momentální situace v tabulce vyznívá krapet lépe pro Benátecké, kteří před Královskými lvy drží na osmé příčce dvoubodový náskok. Hokejovou matematikou se dá stoprocentně říci, že je to utkání tzv. o šest bodů. Vždyť v případě benátecké výhry by svěřenci trenérů Čermáka, Škalouda a Nečase odskočili svému úhlavnímu pronásledovateli na pět bodů. Zápas startuje na benáteckém zimním stadionu v sobotu 9. února se začátkem v 17 hodin a vy si jej rozhodně nenechte ujít! Přichystán tradičně bude také podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - Královští lvi Hr. Králové

Trenérský štáb Hradeckých se před letošní sezónou změnil o celých sto procent. Jiří Mička se přesunul do Ústí nad Labem a Jiří Slabý vykonává funkci asistenta v dalším prvoligovém klubu - Mladé Boleslavi.

Ani komentátorská dvojice Martin Hosták a David Pospíšil však v letošní sezóně v současné době už na hradecké lavičce pokyny neudílí. Jejich nástupcem se stala dvojice složená z mistra světa z roku 1996 a někdejšího kouče např. Litvínova Jiřího Kučery a jeho asistenta Miloše Říhy mladšího.

V královéhradeckém brankovišti se zatím prostřídali dva brankáři, Filip Luňák je současnou jedničkou. Jakub Čech, který odchytal valnou část zápasů, již v týmu nepůsobí. Brankářskou dvojkou je tak mladý Michal Mahdal. V případě potřeby mohou Hradečtí využít služeb někdejšího benáteckého gólmana a nyní brankáře Jablonce Michala Nedvídka či ostříleného Radka Tihláře z druholigové Poruby.

Mezi obránci v produktivitě vévodí mladý zadák David Roupec, který za osm gólů a jedenáct asistencí posbíral devatenáct bodů. Mezi zkušené někdejší extraligové hráče patří dvojice Martin Vágner a Lukáš Chmelíř. V první lize má už něco odehráno Milan Karlíček.

Naši nejvyšší soutěži si v Třinci zahrál také Jakub Kania. Mladou generaci v zadních hradeckých řadách pak zastupují Zdeněk Čáp či nově příchozí slovenští beci Karol Korím a Marek Zukal.

Mezi útočníky zatím vládne s dvaatřiceti body Michal Tvrdík, bývalý dlouholetý extraligový forvard. Druhé místo v klubové produktivitě drží Petr Haluza, který ve valné části loňské sezóny působil v prvoligové Olomouci, a letos posbíral již třicet bodů.

Osmadvacet bodů pak získala zřejmě největší hradecká letošní posila - zkušený extraligový matador Michal Mikeska, jenž za svou bohatou kariéru v nejvyšší soutěži vystřídal týmy Karlových Varů, Českých Budějovic, Pardubic či Havířova. Celkem tento třebíčský odchovanec sehrál v extralize 11 sezón a 564 utkání.

Oba celky v posledním utkání

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím souboji se Šumperkem zradila střelecká potence, a tak jediný gól Vlacha byl na výhru málo. Nakonec Středočeši získali bod za porážku 1:2 v prodloužení. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (25. - 25. Stejskal) - Mrkvička, Kolmann, Vitásek, Jánošík, Pabiška, Říha, Jaroměřský, Vála - Skalický, Skořepa, Bortňák, Vlach, Plodek, Jonák, Maďar, Král, Špaček, Jech, Chlapík, Liška.

Tým Královští lvi Hradec Králové vedl nad vedoucím týmem první ligy Mladou Boleslaví po první třetině již 3:0, přesto se nakonec Východočeši museli spokojit pouze s jedním bodem za porážku 3:4 v samostatných nájezdech. Královští lvi nastoupili v sestavě: Luňák – Čáp, Vágner, Korím, Zukal, Chmelíř, Roupec, Hendrich, Drtina – Třetina, Brož, Říha – Švagrovský, Tvrdík, Kubica – Radil, Nosek, Haluza – Valášek, Macháň, Berger.

Webové stránky soupeře

Více informací o královéhradeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
Královští lvi Hradec Králové

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.