19. 2. 2013 | Petra Skopcová

Play-off jsme si neprohráli v Třebíči, ví Skalický

Zklamání. Nic jiného nemohlo být v hlavách hráčů po prohraném zápase v Třebíči. Střela Němce ve druhé minutě prodloužení definitivně poslala Benátky pouze do bojů ve skupině "O baráž", z příslušnosti k nejlepší osmičce se raduje Hradec Králové, který výhrou nad Berounem ještě dokázal přeskočit Havlíčkův Brod a prosmýknout se tak na sedmé místo a zajistit si jízdenky do Olomouce. Nejen zápas proti Třebíči, ale i celou sezónu a motivaci pro zápasy v play-out, ve kterých Benátky nemohou sestoupit, s námi zhodnotil mladý útočník Daniel Skalický.

Benátky odjely ke svému poslednímu zápasu v základní části na led Třebíče, kterou již letos dokázaly dvakrát porazit. Tentokrát to však byl zápas o všechno, respektive zápas mezi play-off a play-out. A Benátky měly jasný úkol - získat minimálně dva body, tedy zvítězit jakýmkoliv způsobem a čekat na výsledek zápasu Hradec - Beroun, přičemž Východočeši museli prohrát jakýmkoliv způsobem. Ze začátku se zdálo, že se úkol daří plnit, Benátky dokázaly jít dvakrát do vedení. Jenže v obou případech se podařilo Třebíči srovnat a ve druhé minutě prodloužení definitivně poslal Benátky do skupiny "O baráž" Neměc. "Zápas byl hodně vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Měli jsme si lépe pohlídat jednobrankové vedení, navíc mohl Pepa Skořepa proměnit samostatný nájezd a to už by jsme nějak zvládli udržet až do vítězného konce," komentoval průběh pondělního utkání Daniel Skalický. Benátky také nastoupily ke svému utkání o půl hodiny dříve, než soupeř v Hradci, ale jako problém to hráči nevnímali: "To že jsme hráli o půl hodiny dříve, nemělo na nás vůbec žádný vliv," dodal na toto téma Skalický.

Ale hned po vítězné brance Třebíče benátecký tým věděl, že se do vyřazovací části nepodívá. "Výsledek sezóny je určitě zklamání jak pro celý tým, včetně vedení, tak i pro fanoušky. Myslím, že play-off s Mladou Boleslaví by bylo hodně zajímavé. Ale postup do play-off jsme si nepromrhali včerejším zápasem, byly to jiné ztracené body, které nás teď mrzí. Nálada v týmu by byla určitě mnohem lepší, kdyby jsme postoupili," hodnotil výsledné postavení Benátek po základní části mladý útočník.

Benátky jsou ve skupině "O baráž" jasným lídrem. Vždyť je od pozic, které baráž zajišťují, dělí rovných třicet bodů a to je přesně počet bodů, který je ve hře. Jenže díky lepším vzájemným zápasům s Mostem není ani teoretická šance, že by se Benátky mohly do baráže dostat. "Budeme chtít vyhrát každý zápas do kterého nastoupíme, chceme si udržet 9. místo, to bude naše motivace," hovořil o téma motivace do bojů v play-out Skalický.

A jak by tedy 22letý útočník, který nasbíral celkem devět bodů zhodnotil letošní základní část z hlediska Benátek? "V základní části jsme měli série, ve kterých se nám dařilo, a pak zase dlouhé série zápasů, ve kterých jsme ztráceli body. Byla to taková nevyrovnaná sezóna, určitě nás vždy potěšilo, když jsme dokázali bodovat se silnými soupeři. Byly i takové zápasy, ve kterých jsme byli jednoznačně lepší, ale prohráli jsme, takové zápasy dokážou naštvat. Na závěr bych chtěl především poděkovat fanouškům za jejich podporu," dodal Daniel Skalický.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!