21. 2. 2013 | Petra Skopcová

Snad nás fanoušci podpoří i v dalších zápasech, přeje si Lukáš Vařecha

Benátky jsou horkým favoritem své skupiny, tedy té, která hraje o vyhnutí se dvěma posledním místům, která znamenají baráž o účast v první lize. Vždyt jen díky náskoku ze základní části mají jistotu, že do baráže nemohou žádným způsobem sestoupit. Přesto však při svém prvním zápase v této skupině, kdy na svém ledě hostily poslední Písek, ve třetí třetině nezvládly roli favorita a nechaly si od Jihočechů nasázet čtyři branky. Nejen o pocitech z tohoto zápasu jsme si podívali s Lukášem Vařechou.

Benátky mají za sebou první zápas ve skupině "O baráž", která je pro tým, který do posledního kola sahal po účtasti v play-off, velkým zklamáním. "Mrzí nás, že jsem nakonec do play-off nešli. O to více, že jsem mohli hrát derby s Mladou Boleslaví. Určitě by zápasy měly skvělou atmosféru. Ale když už jsem skončili v play-out, budeme se i tak snažit jít do každého zápasu naplno," rozhovořil se o zklamání, ale i o motivaci do play-out Lukáš Vařecha.

Přesto však první zápas v této skupině našemu celku nevyšel dle očekávání. Proti Písku, který drží poslední příčku tabulky, vedl už rozdílem dvou branek, ale ve třetí třetině hosté sešlápli plyn a vývoj utkání otočili. "Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale ve třetí třetině jsem bohužel selhali. Dělali jsem zbytečné chyby a z toho pramenily góly v naší síti. Písek začal více bruslit, čímž nás dostával pod tlak, se kterým jsem se nedokázali vyrovnat. Bohužel je to už po několikáté, kdy jsme ztratili dobře rozehraný zápas. Měli bychom se z toho poučit," podotýká na adresu utkání s Pískem zklamaný mladý útočník: "Musíme zkrátka hrát celý zápas zodpovědně,"dodává.

Napravit dojem z pokaženého prvního kola play-out budou mít benátečtí hokejisté již tuto sobotu, kdy opět v domácím zápase hostí celek Litoměřic, tedy tým, jež jim v tabulce dýchá na záda, ale svůj zápas s Mostem rovněž ztratil. "Do dalšího zápasu půjdeme určitě naplno, protože chceme zakončit sezónu na devátém místě," hlásí Vařecha a dodává: "S Litoměřicemi to bude těžký zápas, protože mají dobrý tým. Hrajeme doma a tak jim musíme vnutit naši hru a naplno bodovat. Už jenom kvůli fanouškům, kterým se jistě nelíbil náš výkon proti Písku. Rád bych, aby věděli, že my s ním také nejsme spokojeni a byli bychom vděční, kdyby nás přišli podpořit i v dalším utkání. Protože pro každý tým jsou dobří fanoušci jako šestý hráč na ledě,"uzavírá hodnocení začátku druhé části soutěže Lukáš Vařecha, který se po těžké sezóně, ve které se ocitl na chvíli i v dresu Jablonce, objevil v první formaci Benátek. V té je maximálně spokojený a rád by si v následujících zápasech řekl o místo v sestavě i pro sezónu následující...

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!