22. 2. 2013 | Tomáš Nejedlo

V sobotu na Litoměřice zdarma!

Po třech dnech se opět Benátečtí v play out představují doma, k řece Jizeře přijíždí nejbližší benátecký soupeř v tabulce, tedy HC Stadion Litoměřice. Domácím se v minulém zápase hrubě nevydařila třetí třetina, kdy od Písku inkasovali čtyři góly a podlehli výsledkem 3:5. Ani Stadion se v úvodním kole skupiny o baráž ze zisku bodů neradoval, nad jeho síly totiž byl i popáté v sezóně Most, který v Kalich aréně zvítězil 3:1. Pokud Benátky v sobotu 23. února zvítězí za tři body, oddálí se od Litoměřic již na sedm bodů, v opačném případě bude rozdíl mezi oběma soupeři jen jednobodový. Zápas startuje na benáteckém zimním stadionu v 17 hodin a vstup na něj je zdarma!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Benátky se s Litoměřicemi před postupem Stadionu do první ligy v novodobé historii střetly v sezóně 2001/2002, kdy Středočeši v rámci 2. předkola Tipsport Cupu na ledě soupeře zvítězili vysoko 7:4. Kališníci v průběhu dalších sezón působili v krajském přeboru, následně pak ve druhé lize a v sezóně 2009/2010 se jim podařil historický postup do druhé nejvyšší soutěže.

Prvoligový nováček v ročníku 2010/2011 spolupracoval s několika kluby. Nejhojněji určitě s extraligovým Litvínovem a prvoligovým Ústím nad Labem, tato spolupráce pokračovala také v sezóně následující a byla navíc doplněna o spolupráci s extraligovou Mladou Boleslaví. Před vstupem do letošního prvoligového ročníku Litoměřice uzavřely spolupráci s týmem HC Sparta Praha a z týmu z našeho hlavního města se už v celku Stadionu objevuje hned několik hráčů.

Nepříliš známou informací je spolupráce Litoměřic a týmu KHL HC LEV Praha, toto vstoupilo v platnosti teprve ve čtvrtek 20. září. HC LEV Praha je společně s hokejovou Spartou součástí Sportovního Holdingu Praha, a. s., který zastřešuje, řídí a rozvíjí veškeré hokejové aktivity v rámci působení HC Sparta Praha v Tipsport extralize a v rámci působení HC LEV Praha v KHL. Spolupráce HC Stadion Litoměřice a HC Sparta Praha, která funguje od jara loňského roku, se tak rozšiřuje právě na nováčka KHL, klub HC LEV Praha.

V přípravě na letošní ročník nově složené trenérské duo Daniel Tvrzník a Milan Vrzal na konci základní části doplnil někdejší kouč druholigového Jablonce, dále pak prvoligových Vrchlabí a Písku Josef Řeháček s úkolem posunout tým mezi elitní osmičku. To se mu nepodařilo, přesto v realizačním týmu Stadionu setrval.

Se Spartou Praha navázali Litoměřičtí před letošní sezónou úzkou spolupráci, a tak se z holešovického klubu do týmu Stadionu přesunula hned řada hokejistů. Jmenovat můžeme například mladé dvacetileté zadáky Koláře, Sobotku, Husáka či Žovince. Z útočníků Spartou prošli Rubeš, Antončík nebo Pavel Mrňa, který pomáhal u Jizery v sezóně 2007/08 vybojovat první ligu. Ten je však momentálně na hostování v Berouně.

Ze zkušených forvardů pak v Litoměřicích i pro letošní ročník setrvali Jaroslav Hašek, Martin Tvrzník, Petr Šinágl a kapitán Ladislav Slížek. Za zmínku jistě stojí také kvalitní výkony teprve osmnáctiletého Sparťana Dominika Simona, který má před sebou velkou budoucnost. Dalším ostříleným hokejistou, tentokrát v zadních řadách, je bek Ondřej Kříž či někdejší benátecký zadák Václav Drábek. Ze Lva Prah se v brance objevuje Marcel Melicherčík, který je v týmu pravou oporou. Slovenský gólman se ve Lvu neprosadil v silné konkurenci s Tomášem Pöpperlem a Jakubem Štěpánkem a v současné době tvoří duo ve Spartě s Markem Pincem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.