26. 2. 2013 | Petra Skopcová

První výjezd v play-out do Šumperka

Po dvou nevydařených domácích zápasech se naši borci chystají na první štaci v rámci skupiny "O udržení" a to rovnou na tu nejdelší. Třetí zápas totiž odehrají až v Šumperku, kde se pokusí získat své první body do play-outové tabulky. Utkání je na programu ve středu 27.2. a začátek je v 18 hodin. Zápas můžete sledovat v tradičním onlajn textovém přenosu, či sledovat přímo na šumperské Lifetv!

Benátečtí do skupiny hrané "O baráž" nevstoupili vůbec ideálně. Oba dva domácí zápasy, nejprve s Pískem a poté i s Litoměřicemi, na který byl vstup zdarma, ztratili v poslední třetině. Benátky tak v této části soutěže nezískaly ještě ani bod. Je pravdou, že pro přímou záchranu soutěže nejsou body potřeba, ale pro avizovaný cíl, tedy udržení devátého místa, již potřeba budou. Především před dotírajícími Litoměřicemi, kteří se díky výhře na středočeském ledě přiblížily devátému místu na rozdíl jediného bodu. Podaří se celku od Jizery svou první bodovou odměnu ukořistit už v Šumperku?

Vzájemné zápasy

9. kolo: Šumperk - Benátky 4:3
22. kolo: Benátky - Šumperk 5:1
35. kolo: Šumperk - Benátky 3:2 SN
48. kolo: Benátky - Šumperk 1:2 PP

Náš moravský soupeř v prvním kole skupiny play-out hostil na svém ledě Medvědy z Berouna, který však, i přes to, o co hrají, nekladli větší obtíže a Salith si s nimi bez problémů poradil. Ke svému druhému zápasu cestoval na led Mostu a i on dobře rozjetý zápas ztratil ve třetí třetině, kdy se severočeskému celku podařilo vývoj utkání otočit ze stavu 1:3 na konečný stav 5:3.

Tabulka po 2. kole skupiny "O baráž"

1. HC Benátky nad Jizerou 74

2. HC Stadion Litoměřice 73

3. Salith Šumperk 64

4. HC Most 50

5. IHC Písek 45

6. Medvědi Beroun 1933 44

Jak již bylo uvedeno, hlavním cílem našeho týmu je konečné deváté místo v tabulce, když už se nepodařilo probojovat se do play-off. "Budeme chtít vyhrát každý zápas do kterého nastoupíme, chceme si udržet 9. místo, to bude naše motivace," hovořil o téma motivace do bojů v play-out Daniel Skalický. Deváté místo drží naši hokejisté pouze o bod před severočeským celkem z Litoměřic o dalších deset bodů zpět je právě náš středeční soupeř - Salith Šumperk.

Sestavy z minulého kola

HC Benátky nad Jizerou: Blažíček (35. Stejskal) - Kolmann, Pyrochta, Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Pabiška - Bortňák, Špaček, Kopic, Vařecha, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Maďar, Miškovský, Skalický.

Salith Šumperk: Vajner - Holík, Gewiese, Sedlák, Pastor, Novotný, Navrátil - Haas, Plášek, Vrdlovec - Brunec, Hulva, Červenka - Cink, Meidl, Finsterle - Skoumal, Hlinka, Kindl

Ostatní zápasy 3. kola skupiny "O baráž"

18:00 HC Stadion Litoměřice - IHC Písek - Jak již bylo uvedeno, Litoměřice ztrácejí pouze bod na deváté místo, které drží právě náš tým. Nicméně Písek teď zažívá vítěznou sérii, podařilo se mu porazit nejen Havlíčkův Brod v posledním kole, ale v první kole skupiny "O baráž", díky obratu ve třetí třetině zvítězil, na ledě Benátek a naposledy si v přímém souboji o poslední místo poradil i s Berounem a poskočil tak na 13. příčku, ze které chce stíhat soupeře před sebou! O jeho motivaci pro zápas tak není nejmenší pochyb.

18:00 Medvědi Beroun 1933 - HC Most - Neméně zajímavou podívanou nabídne i druhé utkání. Ještě před dvěma koly drželi Medvědi 12. a tedy nebarážovou příčku a dvě prohry stačily na to, aby se ocitli až na poslední pozici. V současné době ztrácejí na 12. Most, kterému se obě své utkání podařilo vyhrát, celkem šest bodů. Je tedy jasné, co je v sázce. Bude po středečním kole náskok severočeského týmu na Medvědy již devítibodový, nebo se naopak Medvědi přiblíží pouze na rozdíl tří bodů?

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!