2. 3. 2013 | Tomáš Nejedlo

První výhra ve skupině v o baráži se zrodila proti Berounu

4., sobota 2. 3. 2013
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Až na čtvrtý pokus se benáteckým hokejistům podařilo ve skupině o baráž zvítězit. Gólově nejplodnější v utkání byla první třetina, v níž padlo celkem pět gólů. Benáteckým pomohly zejména dva slepené góly v 17. minutě, jenže dvoubrankový náskok do konce první periody Benátky neudržely. Miškovský ve druhé třetině zvýšil na 4:2 a Loskot svým druhým gólem v utkání stačil již jen snížit na konečných 4:3 pro Benátky. Další utkání čeká Benátecké v pondělí v Mostě.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Mrkvička, Kolmann, Říha, Pabiška, Niko, Vála - Vařecha, Skořepa, Klimt, Miškovský, Král, Kopic, Skalický, Chlapík, Špaček, Jech, Liška, Bortňák.
Beroun: Sedláček (21. Kůdela) - Kaláb, Šulc, Krejčí, Přindiš, Malý, Jebavý - Loskot, Lenc, Jonáš, Videlka, Doležal, Padělek, Mavrojanidis, Kadlec, Hošťálek, Pour, Petr, Tuček, Plichta, Polák.
Branky a nahrávky: 7. Mrkvička (Skalický, Chlapík), 17. Král (Kopic), 17. Skalický (Chlapík, Špaček), 34. Miškovský (Kopic, Král) - 9. Videlka, 20. Loskot (Lenc), 39. Loskot (Lenc, Krejčí). Rozhodčí: Úlehla - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 7:5 + navíc Mrkvička (BEN) 5 minut + OK, trenér Novák (BER) OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 158. Střely na branku: 35:37.

Komentář

První třetina byla co se gólů týče nejplodnější ze všech tří částí hry. Padlo totiž celkem pět branek a udály se také dvě další za zmínku stojící situace. Po šesti minutách hry se poprvé měnilo skóre. Po spolupráci Skalického a Chlapíka si z pozice beka před branku sjel Tomáš Mrkvička a povedenou střelou pod víko otevřel gólový účet utkání - 1:0. Poté putoval na trestnou lavici hostující Tuček, jenže to paradoxně byli hosté, kdo zatápěl benátecké obraně. Padělkovu střelu nejprve Stejskal vyrazil, následná dorážka šla vedle. V pokračujícím oslabení domácí chybovali na útočné modré a za jejich zády se vřítil David Videlka. Ač byl seknut Mrkvičkou, dokázal přesně zakončit a vyrovnal skóre - 1:1. Domácí bek za svůj faul dokonce od sudího Úlehly inkasoval větší trest a trest do konce utkání. Benátky poslal do vedení Lukáš Král, když poslal puk mezi betony přesunujícího se Sedláčka - 2:1.

Druhá benátecká trefa rozlítila berounského trenéra Nováka natolik, že nepublikovatelnými výrazy počastoval čárového rozhodčího Svobodu a hlavní Úlehla ho za to potrestal vykázáním na tribunu. Uplynulo jen pár sekund a Benátky se radovaly potřetí. Chlapík svou druhou přesnou asistencí oslovil napřaženého Daniela Skalického a ten se trefil přesně k pravé tyči - 3:1. V závěru první části hry dostali Berounští k dispozici při vyloučení Říhy přesilovou hru a tu také bleskově využili. Marek Loskot využil odrazu od tyčky a poté také od jednoho z benáteckých hráčů a postaral se o snížení na rozdíl jediné přesné trefy - 3:2.

Do druhé třetiny se do berounského brankoviště postavil místo Vojtěcha Sedláčka Hynek Kůdela a inkasoval pak již jen jedenkrát. Na body pro Medvědy to však nestačilo. Po minutě hry ve druhé části nového muže s maskou v medvědím brankovišti přivítal jedovatou pumelicí Lukáš Král, berounský gólman vyrazil betonem. Ve 28. minutě velkou šanci hostí promarnil Jonáš, když pouze svou střelu v ideální parketě namířil do gólmana Stejskala. 34. minuta znamenala zvýšení Benáteckých na 4:2. Kopic na sebe navázal protihráče a našel volného Daniela Miškovského, jemuž ve skórování nezabránil ani tygří skok gólmana Kudely. Podobně jako v první části, i na konci té druhé Marek Loskot vykřesal pro Medvědy naději. Hbitý někdejší benátecký útočník se prosmýkl a do horního levého růžku přesně zakončil - 4:3.

Ve třetí třetině se hosté snažili o vyrovnání. Hodně blízko k němu byl Padělek, který však trefil tyčku. Brankovou konstrukci nastřelili také domácí, a to dokonce dvakrát. Nejprve se to povedlo Jechovi, po něm také Královi. V závěrečné minutě zůstal berounský brankář Kůdela na střídačce. Medvědi vyvinuli tlak, avšak kýženého vyrovnání se už nedočkali.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Samozřejmě jsme za vítězství rádi, protože po třech porážkách nebyla dobrá nálada ani v mužstvu, ani na straně vedení. Ztratili jsme dva domácí zápasy, takže to byla nutnost. My se potýkáme trochu i se sestavou, protože se bojuje na třech frontách: áčko Tygrů se připravují na závěrečnou část ligy, aby se vyhnuli baráži, junioři stále hrají o umístění do play-off a daří se jim - chceme jim vyjít vstříc, tak tam dnes hráli Vlach s Maďarem. Snažíme se to stále dávat dohromady, mimo to se nám nevyhýbají zranění. Mrkvička dostane na začátku trest do konce utkání a další hráči si obnoví v průběhu svá chronická zranění. Nakonec jsme za to vítězství hodně rádi, kluci si to ubojovali, protože to nebylo jednoduché. Během neděle se musíme dát dohromady, protože v pondělí jedeme do Mostu a tam potřebujeme potvrdit to dnešní vítězství, abychom se v tabulce nepropadli dolů. Což bychom rozhodně nechtěli.

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): Byl to odbojovaný zápas, kde jsme se ale strašně nadřeli na gól. Podáváme protest na rozhodčího, protože jsme dostali druhý gól po jasném zakázaném uvolnění, třetí gól následoval po tom, kdy mančaft byl absolutně rozložený a já pryč ze střídačky a čtvrtý gól jsme dostali po jasném faulu, kdy byl náš obránce držen. Rozhodčí ovlivnil zápas, málokdy si stěžuju, ale tentokrát podáváme protest. V situaci, ve které Benátkám o nic nejde a nám je dobrý každý bod, tak nás rozhodčí poškodí, sráží. Jinak jsme kluky museli po zápase pochválit, protože makali.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.