4. 3. 2013 | Petra Skopcová

Za dalším vítězstvím do Mostu

Po prvním vítězství ve skupině hrané "O baráž" nad berounskými Medvědi, odjíždějí Benátečtí v krátkém čase k dalšímu utkání. V neděli na ně čekal dobrovolný trénink a o den později se na ně těší severočeský Most, který si drží úctyhodnou bilanci - zvítězil ve všech zápasech ve skupině plným počtem bodů a udělal tak rázný krok k udržení soutěže. Utkání hrané na mosteckém zimním stadionu začíná v pondělí 4.3. v 17:30 a sledovat ho můžete v textovém onlajnu.

Jak již bylo napsáno v úvodu, hokejisté Benátek si ve svém posledním klání poradili s týmem Berouna a konečně tak prvně v play-out vyhráli před domácím publikem, ale zároveň si zajistili první body do tabulky. Ty jim stále nestačí na Litoměřice, které jsou v současné době na deváté příčce. Tu potvrdily vysokým vítězstvím nad Salithem Šumperk, kterému jen ve třetí třetině nasázely sedm gólů, a celkově deset. Hattrickem se blýskl Pavel Mrňa. Ani v zápase Benátek nebylo o zajímavé chvíle nouze. Skóre utkání otevřel Tomáš Mrkvička, který byl ale o několik minut později poslán do kabin za faul na střílejícího Davida Videlku, který ze své šance srovnal. I přesto ale měly Benátky navrch a dvěma slepenými góly nejdříve vyhnaly ze střídačky hostujícího trenéra Petra Nováka, který se rozčílil tak, že byl vykázán a později i z branky brankáře Vojtěcha Sedláčka, jehož od druhé části hry nahradil Hynek Kůdela. Ten za svá záda pustil ještě jeden gól. Medvědi se snažili finišovat, dvěma góly se blýskl Marek Loskot, ale i vzhledem k počtu vyloučení ve třetí třetině, body zůstaly v Benátkách. "My se potýkáme trochu i se sestavou, protože se bojuje na třech frontách: áčko Tygrů se připravují na závěrečnou část ligy, aby se vyhnuli baráži, junioři stále hrají o umístění do play-off a daří se jim - chceme jim vyjít vstříc, tak tam dnes hráli Vlach s Maďarem. Snažíme se to stále dávat dohromady, mimo to se nám nevyhýbají zranění. Mrkvička dostane na začátku trest do konce utkání a další hráči si obnoví v průběhu svá chronická zranění. Nakonec jsme za to vítězství hodně rádi, kluci si to ubojovali, protože to nebylo jednoduché. Během neděle se musíme dát dohromady, protože v pondělí jedeme do Mostu a tam potřebujeme potvrdit to dnešní vítězství, abychom se v tabulce nepropadli dolů. Což bychom rozhodně nechtěli," řekl po zápase trenér Škaloud, který měl společně s Antonínem Nečasem na střídačce během zápasu hlavní slovo, při nemoci kouče Čermáka.

Tabulka po 4. kole skupiny "O baráž"

1. HC Stadion Litoměřice 79

2. HC Benátky nad Jizerou 77

3. Salith Šumperk 67

4. HC Most 56

5. IHC Písek 45

6. Medvědi Beroun 1933 44

Most měl před sebou veledůležitý zápas s Pískem. Po zápase, ve kterém si poradil s Medvědy a odskočil tak svým pronásledovatelům na osm, respektive devět bodů, měl další příležitost upevnit svou dvanáctou pozici a tedy i jistotu prvoligové příslušnosti. O motivaci Jihočechů nebyla debata, nechat si utéct svého nejdůležitějšího soka by byl velký problém. Jenže Most byl stále o jednu branku napřed a tak se i naděje Píseckých postupem ubíhajícího času zahalovali do barážového dýmu. Když Most skóre navíc zpečetil gólem do prázdné branky, zajistil si před svými pronásledovati náskok, jehož promarnění by bylo více než trestuhodné. Při souhře událostí by si mohl zajistit definitivně své postavení v tabulce již ve středečním kole.

Vzájemné zápasy

7. kolo: Most - Benátky 2:3
20. kolo: Benátky - Most 3:2
33. kolo: Most - Benátky 1:5
46. kolo: Benátky - Most 6:2

Ostatní zápasy 5. kola skupiny "O baráž"

18:00 Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice - Vše podstatné již bylo napsáno. Medvědi stále drží teoretickou šanci na přímou záchranu v soutěži, která je však už velmi nereálná. Na Most ztrácí dvanáct bodů a ve hře jich stále ještě je 18. Naděje tedy pro berounské žije. Komplikuje ji ale současná forma i středočeského i severočeského celku. Beroun v play-out ještě nebodoval, zatímco Most body ještě neztratil... Na druhé straně Litoměřice jsou "v pohodě". Sice si v závěru sezóny myslely ještě na účast v play-off, jejich naděje ale brzy vyhasla a tak se smířily se skupinou "O baráž". V té se jim podařilo již třikrát vyhrát, z toho jednou na ledě Benátek a poskočily tak na první místo tabulky. V posledním zápase se ukázaly ve výtečné formě, když nasázely do šumperské branky deset gólů.

18:00 Salith Šumperk - IHC Písek - Jak již bylo napsáno v úvodu, Salith si v posledním zápase musel prožít peklo na ledě. Vždyť v jeho síti skončilo rovnou deset zásahů. Salith už má sice také záchranu v soutěži jistou, ale na sebevědomí mu tento zápas rozhodně nepřidal. Písek se oproti tomu nachází v dost podobné situaci jako je Beroun. V tabulce sice drží 13. místo, ale pouze o jeden bod před Medvědy, a tak je mu celek Mostu vzdálen na rovných jedenáct. A to i díky tomu, že s ním v sobotu prohrál o jeden gól. Proto i Písek bude bojovat o naději na vyhnutí se baráži.

Sestavy z minulého kola

HC Benátky nad Jizerou: Stejskal (Blažíček) - Mrkvička, Kolmann, Říha, Pabiška, Niko, Vála - Vařecha, Skořepa, Klimt, Miškovský, Král, Kopic, Skalický, Chlapík, Špaček, Jech, Liška, Bortňák.

HC Most: Volke - Hora, Pavlů, Charousek, Tomeček, Havelka, Fedorov, Kousalík, M. Rohan - Nevyhoštěný, Kloz, Kuběna, Bojer, Slavíček, Smolka, Skvortsov, Jurčík, Nedrda, Vaněk, J. Heřman, T. Rohan.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.