6. 3. 2013 | Petr Košatka, Tomáš Nejedlo

Benátky i podruhé v play out podlehly Písku

6., středa 6. 3. 2013
Písek - Benátky n.J. PIS - BEN
I ve svém druhém vzájemném zápase ve skupině o baráž nestačili benátečtí hokejisté na svého soupeře z Písku. Po domácím porážce 3:5 Benátky prohrály i u Otavy, konkrétně 1:3. Premiéru v benáteckém brankovišti si odbyl gólman Jakub Jelínek a v útoku pak teprve patnáctiletý talent Pavel Zacha. Na Mrkvičkův přesilovkový gól odpověděl rovněž v početní převaze Radim Heřman a stejný hráč poté ve druhé třetině tak vstřelil rozdílový gól. Při power play pak výhru Písku jistil Markulinec.
Písek: Halmoši (Škuta) - Pavlíček, Kříž, Makovský, Ruprecht, Semrád, Dvořák - Kotrla, Markulinec, Kubeš - Marek, Kučera, Heřman - Slavík, Vlček, Polodna.
Benátky n.J.: Jelínek (Stejskal) - Mrkvička, Pabiška, Niko, Vála, Pyrochta, Říha - Vařecha, Skořepa, Klimt - Maďar, Král, Kopic - Zacha, Liška, Jonák - Skalický, Jech, Bortňák.
Branky a nahrávky: 18. Heřman (Kotrla, Makovský), 31. Heřman (Kučera), 60. Markulinec (Slavík, Vlček) - 9. Mrkvička (Kopic, Král). Rozhodčí: J. Jílek - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:2 + navíc Jonák (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 319. Střely na branku: 27:34.

Komentář

Při četných hráčských absencích poskládali domácí trenéři pro zápas s Benátkami pouze tři kompletní pětky. Už od úvodních minut byl k vidění vyrovnaný a poměrně ofenzivně laděný hokej. Více možností ke zteči soupeřovy svatyně měli písečtí hráči, se stavem zápasu ale zahýbali jako první hráči od Jizery. Při jejich úvodní přesilovce se dostal k tvrdému zakončení obránce Mrkvička a brankář Halmoši stihl jeho ránu v cestě do sítě jen přibrzdit – 0:1.Vstřelený gól Středočechy jaksepatří nabudil a v dalších minutách byli aktivnějším týmem. V závěru třetiny se ale obraz hry znovu proměnil a brzy poté přišel i první gólový úder píseckého celku. Při jeho první početní výhodě vypálil v polovině 18. minuty od modré Makovský a jeho odraženou střelou usměrnil za záda mladíka Jelínka Heřman – 1:1. Pouhých patnáct vteřin před koncem úvodního dějství měli Písečtí blízko ke druhé brance, ale Polodna zamířil jen do tyče.

Vyrovnaný hokej, ve kterém si oba týmy několikrát vyměnily ofenzivní noty, pokračoval i v prostředním dějství. O jedinou změnu skóre se těsně po vstupu do druhé poloviny zápasu postarali hokejisté Písku. Dlouhý pas z jejich obranného pásma stihl protečovat do soupeřovy třetiny Kučera, sám si puk dojel a předložil ho před branku Heřmanovi, který s notnou dávkou štěstí poslal Jihočechy do vedení. Ve zbytku druhé části nevyužila obě mužstva hru v početní převaze ani několik dalších slibných příležitostí.

Gólové laviny se diváci nedočkali ani v závěrečné periodě. Emotivní ráz zabloudil do průběhu střetnutí až v poslední desetiminutovce, kdy se na ledě přiostřilo. Touha po vyrovnání donutila hokejisty z Benátek k závěrečnému náporu, ale brankář Halmoši si udržel vysoký standard. Pouhou minutu před koncem se středočeský tým odhodlal ke hře bez brankáře, brzy ale za svou odvahu zaplatil. Po ose Slavík – Vlček doputoval puk až k osamocenému Markulincovi, a ten stanovil konečný výsledek trefou do opuštěné benátecké klece.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský, trenér IHC Písek: „Zápas jsme odehráli na tři pětky. Oproti předchozím vystoupením mužstvo zvýšilo nasazení a podalo bojovný výkon, se kterým můžeme být spokojeni. Důležité je, že jsme si dokázali alespoň částečně napravit reputaci z utkání v Šumperku. Nějak takhle by měl vypadat každý náš zápas.“

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): Nehráli jsme špatně, avšak neproměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. Domácí skórovali z náhodných akcí. Při druhém gólu chybovali rozhodčí, kteří neodpískali zakázané uvolnění. V první třetině měl vyloženou šanci Míra Kopic, v té závěrečné Pepa Skořepa, bohužel jsme je neproměnili. Na jednu branku se těžko vyhrává, proto jsme dnes na tři body nedosáhli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.