8. 3. 2013 | Petra Skopcová

O první místo s Litoměřicemi

Skupina "O baráž" se přehoupla do své druhé části a zdá se být skoro jasné, jak dopadne. Písek i Beroun drží již pouze teoretickou naději na vyhnutí se baráži, naopak Most vypadá, že ze zápolení tří nejslabších týmů vyjde jako vítěz. Na druhé straně se Benátky přetahují s Litoměřicemi o konečné deváté místo v tabulce. A právě tento cíl bude tím, který bude ležet na červené čáře na ledě v Litoměřicích. Utkání o deváté místo začíná v sobotu 9.3. v 17:00. Ze zimního stadionu v Litoměřicích je také připraven tradiční textový onlajn.

Benátky ve svém posledním zápase cestovaly na led Písku a to se značně improvizovanou sestavou. Svou premiéru mezi dospělými si odbyli hned dva hráči. V útoku nastoupil teprve patnáctiletý Pavel Zacha a do branky se postavil Jakub Jelínek. Jejich premiéra nedopadla vůbec špatně, ač Jelínek musel ze své sítě lovit puk třikrát. Naproti tomu Benátky dokázaly vsítit zásluhou Tomáše Mrkvičky pouze jeden gól, zatímco na druhé straně se dvěma trefami blýskl Radim Heřman a pojišťovací gól potom přidal Markulinec, a tak se domů vrátily s nepořízenou. Litoměřice však body v zápase s Mostem také ztratily a tak se na čele tabulky skupiny "O baráž" nic nezměnilo.

Tabulka po 6. kole skupiny "O baráž"

1. HC Benátky nad Jizerou 80

2. HC Stadion Litoměřice 79

3. Salith Šumperk 73

4. HC Most 59

5. IHC Písek 48

6. Medvědi Beroun 1933 47

Asistent trenéra Luděk Škaloud zhodnotil utkání takto: "Nehráli jsme špatně, avšak neproměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. Domácí skórovali z náhodných akcí. Při druhém gólu chybovali rozhodčí, kteří neodpískali zakázané uvolnění. V první třetině měl vyloženou šanci Míra Kopic, v té závěrečné Pepa Skořepa, bohužel jsme je neproměnili. Na jednu branku se těžko vyhrává, proto jsme dnes na tři body nedosáhli." Ke svému zápasu v seniorské soutěži se vyjádřil i brankář Jakub Jelínek: "Z mého pohledu to nebylo špatné, ale je škoda, že jsme po dvou chybách dostali dva góly. Potom už bylo vlastně rozhodnuto. Pak už se nám nedařilo vyrovnat a bohužel jsme prohráli."

Vzájemné zápasy

8. kolo: Benátky - Litoměřice 4:3 PR
21. kolo: Litoměřice - Benátky 0:4
34. kolo: Benátky - Litoměřice 2:1 SN
51. kolo: Litoměřice - Benátky 7:3
2. kolo play-out: Benátky - Litoměřice 3:5

Ostatní zápasy 7. kola skupiny "O baráž"

17:00 Salith Šumperk – HC Most - Přesně k tomuto zápasu se budou upírat zraky jak berounských, tak píseckých příznivců. Beroun musí doufat v tříbodovou výhru svoji i Šumperka, jinak je konec nadějí. Písek musí brát o dva body více než Most. Barážová matematika je jasná. Nicméně Šumperk rozhodně má chuť vyhrávat, hlavně v domácích zápasech. Především po tom, co trenér Kučera vyhlásil, že někteří hráči si v těchto zápasech hrajou o smlouvy na příští rok.

17:30 Medvědi Beroun 1933 – IHC Písek - Zápas dvou celků, které se pravděpodobně spolu ještě dvakrát v letošní sezóně potkají, a to v rámci skupiny o baráž. Medvědi i Písek se pravidelně střídají na třinácté pozici, zatímco Most jim ale vcelku jistě unikl. A tak to bude taková velká prověrka před dubnovými boji.

Sestavy z minulého kola

HC Benátky nad Jizerou:Jelínek (Stejskal) - Mrkvička, Pabiška, Niko, Vála, Pyrochta, Říha - Vařecha, Skořepa, Klimt - Maďar, Král, Kopic - Zacha, Liška, Jonák - Skalický, Jech, Bortňák.

HC Stadion Litoměřice:Hruška - Kolář, Martinka, Husák, Míka, Drábek, Sobotka, Chmel, Opava - Novák, Hašek, Šinágl - Kafan, Rudovský, Mrňa - Tvrzník, Hlusička, Brandejský - Náprstek, Antončík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!